abbey60

Abbaye
de Saint-Polycarpe

 

Randonnée L'Abbatiale de Saint-Polycarpe

Saint Polycarpe is gelegen nabij de stad Limoux aan een zijrivier van de Aude. Het dorp ligt op 7 km van Limoux, 8 km van Saint-Hilaire, 24 km van Carcassonne, 31 km van Mouthoumet en op 42 km van Lagrasse.

 

Saint-Polycarpe ligt aan de Green Meridian, de Parijse Meridiaan. Gesticht in 783 door Athala, een Spaanse edelman die zijn eigen land ontvluchtte toen het werd aangevallen door moslims. 

Randonnée L'Abbatiale de Saint-Polycarpe

St. Polycarpus was in het begin, een Benedictijner klooster met een paar huizen die eraan verbonden waren en werd omringd door wijngaarden.

 

Polycarpus was een bisschop van Izmir in Turkije en een zeer belangrijke heilige in de vroege kerkgeschiedenis. Abbatiale de Saint-Polycarpe in de Aude is genoemd naar deze heilige…

Qualité Tourisme Occitanie Sud de France     La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée     Grands Sites Occitanie Sud de France

Sites Pays Cathare        Les Citadelles du Vertige

Qualité Tourisme Occitanie Sud de France    La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée  Grands Sites Occitanie Sud de France  Sites Pays Cathare   Les Citadelles du Vertige

 

Abbaye de Saint-Polycarpe

De Abdij (Benedictijns) van Saint-Polycarpe vormde samen met die van het nabijgelegen Saint-Hilaire en Alet-les-Bains één van de belangrijkste middeleeuwse geestelijke centra in de bovenvallei van de Aude.

Abbaye de Saint-PolycarpeSaint-Polycarpe is vlot bereikbaar vanuit Limoux via de D129, een mooie geasfalteerde weg die na een zestal kilometer door wijngaarden en berglandschappen bij de resten van de abdij uitkomt.

 

Reeds van ver zie je aan de rechterkant van de weg de imposante klokkentoren liggen. Je kunt parkeren voor de abdij, waarna je de buitenkant van de gebouwen vrij kunt bezichtigen. Binnen rondkijken kan niet, de site is wegens instortingsgevaar afgesloten.

la Communauté de communes du Limouxin        

Limouxin Tourisme        Blanquette de Limoux

Limouxin Tourisme              la Communauté de communes du Limouxin   Blanquette de Limoux

 

Randonnée L'Abbatiale de Saint-PolycarpeDe abdij van Saint-Polycarpe werd gesticht op het einde van de 8ste eeuw door een zekere Attala, een christen die op de vlucht was voor de muzelmannen in Spanje.

 

Ze werd al gauw onder de regel van Benedictus geplaatst en genoot de bescherming van de Karolingers.

Randonnée L'Abbatiale de Saint-PolycarpeLater groeide ze uit tot een halteplaats voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostela. In 1170 werd de abdij, na tal van conflicten met de abten van Lagrasse en Alet, zelfstandig.

 

In de 17de en 18de eeuw werden er belangrijke restauratiewerken uitgevoerd maar tijdens de Franse Revolutie werden de gebouwen vernield en uiteindelijk verkocht als openbaar goed.

Wat er nu nog rest zijn de imposante gerestaureerde klokkentoren van de abdijkerk en de resten van de aanpalende gebouwen die evenwel geruïneerd zijn. Vanop het aanpalende kerkhof heb je een mooi uitzicht op het geheel en krijg je een beeld van hoe het ooit is geweest.

Abbaye de Saint-Polycarpe
Abbaye de Saint-Polycarpe
Abbaye de Saint-Polycarpe

Abbaye
de Saint-Polycarpe

 

Leisure – Museum – Kasteel – Abdij

 

Avenue de Mauzac
11300 Saint-Polycarpe

 

Tel. +33 4.68.31.14.31
Tel. +33 6.71.67.11.90

 

GPS

Lat. 43° 04′ 14. 48″

Lon. 2° 29′ 00. 20″

 

Email
a-ibal@orange.fr

 

Monnik

 

Abdij

Volwassenen: vrij entree
Kinderen: vrij entree

 

Service:

ParkingFietsvriendelijk

 

Payments

Gesproken Talen:
Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans  English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels  Español - Spanish - Espagnole - Spanisch - Spagnolo - Spaans   

 

Openingstijden L’Abbaye de Saint-Polycarpe – Saint-Polycarpe:  
– januari t/m maart – van 10:00 tot 17:00
– april t/m september – van 09:00 tot 19:00
– oktober t/m december – van 10:00 tot 17:00

Mairie de Saint-Polycarpe     Mairie d'Alet-les-Bains     Mairie de Gardie  

Mairie de Villebazy     Mairie de Cournanel   Mairie de Missègre

   Mairie de Saint-Polycarpe     Mairie d'Alet-les-Bains     Mairie de Gardie     Mairie de Villebazy     Mairie de Cournanel     Mairie de Missègre       

Equipments and Services: 

* Groepen zonder gids
* Groepen met gids
* Publieke Parking

* Individuele rondleiding zonder gids
* Faciliteiten voor mensen met beperking
* Individuele rondleiding met gids

Abbaye
de Saint-Polycarpe

 

Leisure – Museum – Kasteel – Abdij

 

Avenue de Mauzac
11300 Saint-Polycarpe

 

Tel. +33 4.68.31.14.31
Tel. +33 6.71.67.11.90

 

GPS

Lat. 43° 04′ 14. 48″

Lon. 2° 29′ 00. 20″

 

Email
a-ibal@orange.fr

 

Monnik

 

Abdij

Volwassenen: vrij entree
Kinderen: vrij entree

 

Service:

ParkingFietsvriendelijk

 

Payments