abbey60

Abbaye de Villelongue -
Saint-Martin-Le-Vieil

 

Abbaye de Villelongue - Saint-Martin-Le-Vieil

In het hartje van de vallei van Vernassonne, op drie kilometer van het stadje Saint Martin, op 10 km van Carcassonne, zal dit Historisch Monument (sinds de XIIe eeuw) u weten te verleiden dankzij haar vertrouwelijk en familiaal karakter.

 

De abdij van Villelongue werd getekend door 800 jaar van bewogen geschiedenis. Deze abdij, gesticht in 1180, kent eerst een bloeiperiode in de XIIIe eeuw dankzij de koninklijke bescherming en de goederen die werden afgenomen van de Katharen, voordat het een vervalperiode kende (vanaf de XVIe eeuw) na de godsdienstoorlogen.

Abbaye de Villelongue - Saint-Martin-Le-VieilVanaf 1916 hebben de opeenvolgende eigenaars de abdij uit de vergeetput gehaald en zijn ze begonnen aan de herstellingswerken die heel erg nodig waren. In 1964 werd de abdij eigendom van de familie Eloffe die er nog steeds de eigenaar van is.

 

De Abdij van Villelongue is één van de weinige cisterciënzer abdijen dat zo’n rijk decor bezit. Ze dankt haar originaliteit aan de gehouwen decors, die allegorische figuren voorstellen zoals de gierzwaluw, de uil, de haan, de leeuw, de monniken en ook de duivel. De ruïnes uit de romantiek laten u de refter, het klooster, de kapittelzaal en de abdijkerk zien uit de XIIe, XIIIe en XIVe eeuw. De opmerkelijke tuinen van deze versterkte abdij maken deze plaats nog charmanter.

    Sites Pays Cathare    Les Citadelles du Vertige    La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée    Qualité Tourisme Occitanie Sud de France    Grands Sites Occitanie Sud de France

Abbaye de Villelongue - Saint-Martin-Le-VieilVanaf 1916 hebben de opeenvolgende eigenaars de abdij uit de vergeetput gehaald en zijn ze begonnen aan de herstellingswerken die heel erg nodig waren. In 1964 werd de abdij eigendom van de familie Eloffe die er nog steeds de eigenaar van is. De Abdij van Villelongue is één van de weinige cisterciënzer abdijen dat zo’n rijk decor bezit.

 

Ze dankt haar originaliteit aan de gehouwen decors, die allegorische figuren voorstellen zoals de gierzwaluw, de uil, de haan, de leeuw, de monniken en ook de duivel. De ruïnes uit de romantiek laten u de refter, het klooster, de kapittelzaal en de abdijkerk zien uit de XIIe, XIIIe en XIVe eeuw. De opmerkelijke tuinen van deze versterkte abdij maken deze plaats nog charmanter.

Abbaye de Villelongue - Saint-Martin-Le-VieilGedurende de laatste twintig jaar heeft de Vereniging van de Vrienden van de Abdij van Villelongue een cultureel programma aangeboden van de hoogste kwaliteit dat zeer wordt gewaardeerd door een goed geïnformeerd en loyaal publiek: klassieke muziek, Jazz concerten en tentoonstellingen, om er maar een paar te noemen.

Abbaye de Villelongue - Saint-Martin-Le-Vieil

 

De muren van de Abdij, gewend aan acht eeuwen van stilte kent iedere zomer de resonnantie op de klanken van muziek, variërend van oude muziek uit de Middeleeuwen tot aan de moderne muziek.

Abbaye de Villelongue - Saint-Martin-Le-Vieil

Een traliewerk met wilg hagen, een volière, waterpartijen en een tuin vol met kalebassen verleiden de bezoeker in een reis terug in de tijd.

 

Hier is een creatieve ruimte gevuld met poëzie voor mensen met een beetje nieuwsgierigheid…

 Montolieu - Le seul Village du Livre du sud de la France    Ville de Bram    Mairie d'Alzonne  Mairie de Saissac    Village d'Aragon

Abbaye de Villelongue - Saint-Martin-Le-Vieil
Abbaye de Villelongue - Saint-Martin-Le-Vieil
Abbaye de Villelongue - Saint-Martin-Le-Vieil

Gesproken Talen:
Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans  English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels  Español - Spanish - Espagnole - Spanisch - Spagnolo - Spaans   

 

Openingstijden Abbaye de Villelongue – Saint-Martin-Le-Vieil:
– april t/m juni en september t/m september
– zaterdag open van 14.00 tot 16.00 uur en zondag van 14.00 tot 18.30 uur.
– juli t/m augustus
– Elke dag: 14.00 – 18.30 uur (sluiting zaterdag om 16.00 uur – laatste bezoek 30 minuten voor sluitingstijd)

Mairie de Saint-Martin-le-Vieil       Mairie de Raissac-sur-Lampy       Mairie de Carlipa       Mairie d'Alzonne       Mairie de Villepinte       Mairie de Bram

Equipments and Services: 

* Groepen met gids
* Publieke Parking
* Individuele rondleiding met gids

* Pedagogische rondleiding
* Individuele rondleiding zonder gids
* Shop

 

Abbaye de Villelongue

 

Leisure – Museum – Kasteel – Abdij

 

Hameau de Villelongue
11170 Saint-Martin-Le-Vieil

 

Tel. +33 6.61.44.36.24

 

GPS

Lat. 43° 18′ 17.36″

Lon. 2° 10′ 5.99″

 

Email
ass-des-amis-de-labbaye-de-villelongue@orange.fr

 

Monnik
www.abbaye-de-villelongue.com

 

Abdij

Volwassene: 6.00 €
Kinderen: 1.00 €

 

Service:

ParkingFietsvriendelijkDiervriendelijk

 

Payments