Gîtes

L' Abreuvoir - Bouilhonnac

 

Abreuvoir - Bouilhonnac 09

L’Abreuvoir (Drinkplaats voor dieren) is de naam die wij hebben gegeven aan dit heerlijke 6 pers. vakantie huis te Bouilhonnac, gelegen in het departement Aude in Zuid Frankrijk.

 

U vindt hier alle rust en privacy! Dit gebied van Frankrijk is nog grotendeels ongerept en moet nog door veel Nederlandse en Belgische toeristen worden ontdekt. De Languedoc is echter één van de juwelen van Frankrijk.

Qualité Tourisme Occitanie Sud de France    La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée  Grands Sites Occitanie Sud de France  Sites Pays Cathare   Les Citadelles du Vertige

Qualité Tourisme Occitanie Sud de France     La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée     Grands Sites Occitanie Sud de France

Sites Pays Cathare        Les Citadelles du Vertige

 

Abreuvoir - Bouilhonnac 18 Het prachtige natuurschoon met de Pyreneeën in het zuiden, de stranden in het oosten, de Montagne Noire in het noorden en de vallei van de Minervois en de Aude streek in het midden en westen van de provincie is slechts de achtergrond voor talloze historische bezienswaardigheden en uitstapjes.

 

Het gebied leent zich voor dagtochten langs Katharen kastelen en pittoreske dorpjes. Voor de echte mountainbikers een uitdaging en voor de wandelaars een Walhalla! ( Zie vooral onze info over de Aude!)

Abreuvoir - Bouilhonnac 13Voor uitstapjes kunt u naar de kust, een safaripark, de middeleeuwse stad Carcassonne, een Katharen museum of één van de beroemde grotten.

 

Voor wandelingen langs watervallen en snelstromende beekjes of het rustige Canal du Midi met zijn sluisjes. Voor recreatie aan één van de meren. Voor mountainbike- en paardentochten.

Grand Carcassonne Tourisme        Canal du Midi

Unesco World Heritage Convention        Ville de Carcassonne

Carcassonne Agglo      Canal du Midi  Unesco World Heritage Convention          Ville de Carcassonne

 

Abreuvoir - Bouilhonnac 05

Afin, te veel om op te noemen.

 

Er is voor elk wat wils. Het unieke van dit gebied is, dat het allemaal binnen uw bereik ligt, daarbij is de zon, de wijn, de Occitaanse gastvrijheid en de heerlijke keuken een fijne bijkomstigheid.

Abreuvoir - Bouilhonnac 10

Kom en verken het land waar de Tempeliers zich wilden vestigen, waar de Katharen woonden en waar vele legenden zich hebben afgespeeld.

 

Beklim één van de Katharen-kastelen, lepel een sorbet op een terrasje in het pittoreske Minerve, verwen u met een dagje Narbonne Plage of Gruissan waar het strand langzaam afloopt in de zee, ontrafel het enigma van de Tempeliers in Rennes-le-Château en maak een heerlijke wandeling door de ongerepte natuur van het National Park de Haute Languedoc. Het kan hier allemaal, in één vakantie,..

Grand Carcassonne Tourisme  Mairie de Badens   Agence de Développement Touristique de l’Aude

Village de Bouilhonnac        Ville de Trèbes

Grand Carcassonne Tourisme  Mairie de Badens     Agence de Développement Touristique de l’Aude     Village de Bouilhonnac   Ville de Trèbes

L’Abreuvoir

 

Guest Rooms – Bed & Breakfast – Gîtes – Chambre d’hôtes – Table d’hôtes

 

4 Chemin de l’Abreuvoir
11800 Bouilhonnac

 

Tel.  +31 6 14 37 04 77

 

GPS

Lat. 43° 23′ 48. 82″

Lon. 2° 43′ 97. 76″

 

Email
info@abreuvoir.eu

 

Website Gîte
www.abreuvoir.eu


Service:

ParkingFietsvriendelijk

 

Payments

Gesproken Talen:
Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans  English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels  Español - Spanish - Espagnole - Spanisch - Spagnolo - Spaans  Deutsch - German - Alemán - Allemand - Tedesco - Duits  Nederlands

Abreuvoir - Bouilhonnac 15Indeling huis:

Woon en eetkamer, open keuken, 3 slaapkamers, badkamer en toilet. Het huis is verder voorzien van centrale verwarming, televisie (satelliet, Ned. zenders), stereo/dvd, vaatwasser, magnetron, koelkast, hete luchtoven, waterkoker, Senseo en een koffiezet apparaat. Wasruimte beschikbaar met wasmachine, strijkplank en strijkijzer…

 

Faciliteiten/Extra’s:

De woning beschikt over een privézwembad met ligbedden, parasols, matrassen en tuinmeubilair… Er is een grote stenen barbecue. Kinderstoel en campingbedje zijn aanwezig! Telefoon en Internet ( optie).

Abreuvoir - Bouilhonnac 01Afstanden: 

Utrecht – Bouilhonnac ( ca. 1200 km)
Gent – Bouilhonnac (ca. 950 km)

Het dorpje Bouilhonnac ligt op 5 kilometer van de vestingstad Carcassonne, bij Narbonne 50 km landinwaarts, 2 km van Trèbes, een dorpje met alle noodzakelijke winkels, een bank met een geldautomaat en een postkantoor, tankstation en supermarkt.

 

Boekingsvoorwaarden:

Hier vindt u de algemene boekingsvoorwaarden voor het huis L’Abreuvoir….

Village de Bouilhonnac     Ville de Trèbes    Blason de Villedubert  

Malves-en-Minervois     Blason de Villalier   Blason de Rustiques

   Village de Bouilhonnac     Ville de Trèbes     Blason de Villedubert     Malves-en-Minervois     Blason de Villalier     Blason de Rustiques       

Equipments and Services: 

* Open keuken
* Privé Parking
* Televisie (Lcd) (+ Ned. zenders)
* Dvd player
* Audio Set
* Magnetron
* Senseo + Koffiezetapparaat
* Vaatwasser
* Wasmachine
* Toaster
* Waterbed
* Strijkbout/ijzer
* Koelkast (2x)
* Waterkoker

* Privé Zwembad
* Parasols
* Tafeltennis
* Barbecue

* Tuinmeubilair
* Ligbedden
* Matrassen
* Elektrische Carport
* Terrassen
* Speakers

*Schommelstoel
* Kinderstoel
* Campingbedje
* Wifi Internet Access

Ons vakantieverblijf in “L’Abreuvoir” is het gehele jaar te huur!
Gebruik van zwembad is niet mogelijk in de maanden Nov/Dec/Jan/Feb/Mrt.

De huurprijzen per week staan in de onderstaande tabel vermeld,
hier kunt u tevens zien welke weken er nog beschikbaar zijn. De
aankomst 13.00 uur – en vertrekdag 10.00 uur is op zaterdag.

Tarieven en vrije weken:

2024

 

* 30-12 t/m 06-01 – per week:

 695.00 €

* 06-01 t/m 20-04 – per week:

 595.00 €

* 20-04 t/m 11-05 – per week:

 630.00 €

* 11-05 t/m 25-05 – per week:

 800.00 €

* 25-05 t/m 08-06 – per week:

 950.00 €

* 08-06 t/m 29-06 – per week:

 995.00 €

* 29-06 t/m 31-08 – per week:

1295.00 €

* 31-08 t/m 07-09 – per week:

 995.00 €

* 07-09 t/m 21-09 – per week:

 795.00 €

* 21-09 t/m 21-12 – per week:

 595.00 €

* 21-12 t/m 28-12 – per week:

 675.00 €

2025

 

* 28-12 t/m 04-01 – per week:

 675.00 €

* 04-01 t/m 19-04 – per week:

 595.00 €

Canal du Midi
Canal du Midi

Zowel de Romeinen als Leonardo Da Vinci hadden al het idee om een rivierverbinding te creëren tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Er was echter altijd een probleem. Zo moest er een manier gevonden worden om de 194 meter hoge heuvelrug Seuil de Naurouze te overwinnen. Door de eeuwen heen nam de druk toe. Er moest een kanaal worden aangelegd zodat de schepen van de Franse vloot de omweg van 2000 kilometer rond het vijandelijke Spanje niet hoefden af te leggen. Een kanaal dat de Atlantische Oceaan met de Middellandse Zee zou verbinden zou niet alleen een enorme tijdswinst opleveren. Ook ging men moeilijkheden met de Spanjaarden uit de weg. Het was uiteindelijk een ingenieur uit Béziers, Pierre-Paul Riquet genaamd, die op het idee kwam om een andere rivier die op de heuvelrug ontsprong, de zogeheten Fontaine de la Grave, om te leggen. Hierdoor zou een kanaal voldoende watertoevoer krijgen, waardoor er een kanaal om de heuvelrug heen gegraven zou kunnen worden. Koning Lodewijk XIV was zich bewust van de economische, politieke en militaire belangen van het kanaal, waardoor men in 1666 begon met de aanleg van het Canal du Midi. Tienduizenden arbeiders werkten 14 jaar aan de 328 bouwwerken die het Canal du Midi rijk is, zoals bruggen, aquaducten en bassins. In het jaar 1681 werd het kanaal opgeleverd. Pierre-Paul Riquet heeft het kanaal nooit in haar volledigheid mogen aanschouwen. Hij overleed een jaar voor de oplevering. Sinds 1969 behoort het Canal du Midi tot het Werelderfgoed van UNESCO. Het economische belang van het kanaal is inmiddels geminimaliseerd doordat de commerciële binnenvaart grotendeels is verdwenen. Langs het kanaal liggen verschillende stadjes, monumenten en haventjes die een bezoekje waard zijn. Een leuke ervaring is om het kanaal per boot te verkennen, maar ook een lekkere wandeling of fietstocht langs het Canal du Midi is ten zeerste aan te bevelen!

 

L’Abreuvoir

 

Guest Rooms – Bed & Breakfast – Gîtes – Chambre d’hôtes – Table d’hôtes

 

4 Chemin de l’Abreuvoir
11800 Bouilhonnac

 

Tel.  +31 6 14 37 04 77

 

GPS

Lat. 43° 23′ 48. 82″

Lon. 2° 43′ 97. 76″

 

Email
info@abreuvoir.eu

 

Website Gîte
www.abreuvoir.eu


Service:

ParkingFietsvriendelijk

 

Payments