Recreatie gezin

Aqualand -
Saint-Cyprien

 

Aqualand - Saint-Cyprien Pretpark: glijbanen, kinderspelen, enz…

 

Aqualand – Saint-Cyprien, dat vol staat met attracties van allerlei soorten, verwelkomt het hele gezin voor een dag vol plezier aan activiteiten op het water.


Om het gemakkelijker maken voor de toegang tot de verschillende attracties, heeft het park de activiteiten opgesplitst in drie kleurgecodeerde categorieën, zoals gebruikelijk is bij skipistes.

Aqualand - Saint-Cyprien
Aqualand - Port Leucate

Daarom zijn de groene attracties zijn toegankelijk voor alle bezoekers en omvatten activiteiten zoals thalassotherapie in een ruimte bijna identiek ontworpen zoals bij de Griekse baden (het ‘Bubble Bath’), en een relatief rustige rivier afdaling in grote rubber banden.


De rode activiteiten, aan de andere kant zullen echt uw adrenaline doen pompen, met snellere en meer onvoorspelbare afdalingen en veelbelovende spannende nieuwe sensaties.

Perpignan  Mairie de Céret    Collioure Tourisme

Argelès-sur-Mer Banyuls-sur-Mer

Collioure Tourisme    Mairie de Céret   Perpignan  Argelès-sur-Mer   Banyuls-sur-Mer

 

Aqualand - Saint-CyprienDe ‘Black Hole’ is een perfect voorbeeld van een dergelijke activiteit!

 

Fearless bezoekers lancering zichzelf in deze enorme Glij-slee naar beneden in totale duisternis op topsnelheid!

Aqualand - Saint-CyprienNet zo spannend – of eng – is de ‘Anaconda’, waarvan de uiterste wendingen en plotselinge steile drops alleen worden aanbevolen voor de echte waaghalzen.

 

Met iets minder in een spin, maar net zo leuk, geeft ‘Crazy Race’ je een grote kans om je vrienden uitdagen voor een wedstrijd in een multi-persoons waterglijbaan.

Tourisme de Saint-CyprienLa Région Occitanie Pyrénées Méditerranée    Torreilles Tourisme

Sites Pays Cathare Sainte-Marie-la-Mer

Sites Pays Cathare    La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée   Tourisme de Saint-Cyprien  Sainte-Marie-la-Mer   Torreilles Tourisme

Aqualand - Saint-Cyprien
Aqualand - Saint-Cyprien

 

Het is ook een goede training voor de angstaanjagende ‘Kamikaze’ die, zoals de naam al doet vermoeden, die tot een van het zwarte niveau activiteiten. En om de verrassing niet te bederven, zullen we het aan u laten om te ontdekken wat dit monster inhoudt … maar niet voordat je op en top klaar bent om te gaan!

Aqualand - Saint-Cyprien
Aqualand - Saint-Cyprien

Aqualand – Saint-Cyprien

 

Recreatie – Waterpark – Zwembad

 

Mas des Capellans
66750 Saint-Cyprien

 

Tel. +33 4.68.21.49.49

 

GPS

Lat. 42° 60′ 11. 85″

Lon. 3° 02′ 88. 99″

 

Email
aqualand.stcyprien@aqualand.fr

 


www.aqualand.fr

 

Volwassenen: 32.00 €
Kinderen: 25.00 €

Service:

ParkingFietsvriendelijkZwembadCafé, BarCaféRestaurant

 

Payments

Gesproken Talen:
Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans   English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels
  Español - Spanish - Espagnole - Spanisch - Spagnolo - Spaans

 

Openingstijden Aqualand – Saint-Cyprien:
– half juni t/m 1e week september – van 10.00 tot 19:00

Mairie d'Elne     Mairie d'Alénya    Mairie de Corneilla-del-Vercol  

Mairie de Saint-Nazaire     Mairie de Palau-del-Vidre   Mairie de Théza

   Mairie d'Elne     Mairie d'Alénya     Mairie de Corneilla-del-Vercol     Mairie de Saint-Nazaire     Mairie de Palau-del-Vidre     Mairie de Théza       

Equipments and Services: 

* Parking
* Bar
* Winkel

* Kinderspelen
* Restaurant
* Groepen welkom

Collioure
Collioure

Het mooie Collioure is een van de favoriete bestemmingen in Zuid-Frankrijk. Met de Pyreneeën, tuimelen in zee, de indrukwekkende haven, het kasteel, prachtige oude kerk, strand-side restaurants, smalle oude straatjes, bijou boetieks, kunstroutes en drie stranden, wat wilt u nog meer in een stad? Collioure is gemakkelijk de meest pittoreske kustplaats in Zuid-Frankrijk. Collioure werd voor het eerst geregeerd door de Feniciërs en de Grieken, zij dreven handel in de haven op de Noord-westelijke rand van de Middellandse Zee. Sinds die tijd is werden zij bezet door de Romeinen, Barbaren, Arabieren, Spanjaarden (minstens 4 keer) en tenslotte na het Verdrag van de Pyreneeën in 1659, door de Fransen. De tempeliers,bouwde het indrukwekkende kasteel van Collioure (Chateau-Royal) in de 12e eeuw en dit werd later gebruikt als residentie voor de koningen van Mallorca. Vandaag domineert het kasteel de ene helft van de haven. Aan de andere kant, staat de kerk van Notre-Dame-des-Anges, gebouwd in de 17e eeuw en beschikt over de sistinctive ronde klokkentoren, die vaak zo kenmerken in beelden en schilderijen van Collioure is afgebeeld. Aan het begin van de 20e eeuw onderging Collioure een invasie. Maar deze keer waren het kunstenaars - de zogenaamde fauvistische kunstenaars groep - die bestond uit, Matisse, Derrain, Rennie-McIntosh en Dufy. De uiteindelijke invasie kwam aan het eind van de jaren 1930 toen Catalaanse rebellen Franco's troepen vluchtte aan het eind van bittere burgeroorlog in Spanje. Hier op de begraafplaats is begraven Antonio Machado, gevierde dichter Catalaanse's die in een vluchtelingenkamp is overleden in het nabijgelegen Argeles-sur-Mer (Picasso poster 'Hommage aan Antonio Machado' wordt weergegeven in Collioure Musee d'Art Moderne). U kunt een zeer aangename dag doorbrengen in Collioure. Er zijn drie kleine stranden in Collioure rechts achter in de stad (zie Collioure Beach). De stranden worden gescheiden door de Kerk en het Kasteel en alles is omringd door de haven, dat is een bewijs van de maritieme geschiedenis van Collioure. Collioure maakt nog steeds een gezond leven uit haar gezouten ansjovis die allemaal worden geleverd in heel Frankrijk. Collioure is ook een prachtige oude stad, bezit talloze restaurants, boetiekjes en galeries. Er is ook een prachtige kunstroute door Collioure (zie Collioure Art Trail), waar je fotolijstjes gemonteerd op stelten vindt waardoor je heen kunt kijken en zie de scènes, geschilderd door beroemde inwoners van weleer. Op zondag is er een levendige markt...

 

Céret

Céret

Céret ligt in de uitlopers van de Pyreneeën, in het zuidoosten van Frankrijk. Het ligt aan de rivier de Tech. Ceret is beroemd om zijn Musee d’Art Moderne (Museum of Modern Art), waarin talrijke Picasso schilderijen, beeldhouwwerken en keramiek, waaronder de beroemde stierengevechten kom serie heeft. Het museum beschikt ook over schilderijen van Chagall, Matisse, Herbin, Soutine, veel Fauves en een paar impressionisten. De bovenste verdieping van het museum herbergt rondreizende tentoonstellingen. De Pont du Diable (Devil’s Bridge) is een enkele boog stenen brug gebouwd tussen 1321 en 1341. Met een enkele overspanning van 45,45 m, het was ten tijde van de bouw ’s werelds grootste boogbrug in termen van overspanning. Ceret is vooral beroemd om zijn kersen. De eerste van pluk van het seizoen wordt volgens plaatselijke traditie verstuurd aan de Franse president. Ceret organiseert ieder jaar een kers festival met rariteiten zoals kriekenbier en een kersenpit spugen wedstrijd. Het kersseizoen is tijdens het einde van april en mei. Ceret houdt ook een jaarlijkse stierenrennen festival, wat bekend staat als La Feria, waar jonge stieren (meestal met hun stompe hoorns) lopen door de straten bijeengedreven door een groep van hoogopgeleide Camargue ruiters en vrouwen. Jongeren aangevuurd door goedkope lokale wijn en het dragen van traditionele rode en gele Catalaanse outfits, achtervolgen de stier van achteren in een poging om de staart van de stier te vangen en vast te houden zolang ze kunnen. De feria wordt altijd gehouden in het weekend het dichtst bij de 14e juli, de bestorming van de Bastille. De zaterdagmarkt in Ceret is een hoogtepunt van de week en is een sociale gebeurtenis. Het is een bruisende, drukke markt, verkoop van vooral lokale producten. Verse groenten en fruit kraampjes staan naast de man die boudins (worsten) blanc en noir verkoopt. De olijvenstal is een ‘must see’, waar u kunt kiezen uit een groot scala aan gedroogde en gemarineerde olijven. De lokale kaasmakers verkopen alles van de heerlijke verse kazen. Ceret is een voortdurende traditie van een tehuis voor kunstenaars, vooral schilders en dichters. Pablo Picasso woonde in Ceret in het begin van de 20e eeuw en Cafe Pablo in de stad is aan hem gewijd. Het Grand Cafe, nog steeds vandaag de dag functioneel, is een ontmoetingsplaats voor vele bekende artiesten in het begin van de vorige eeuw. Henri Matisse en Amadeo Modigliani, en andere kunstenaars, bezochten dit etablissement…

Aqualand – Saint-Cyprien

 

Recreatie – Waterpark – Zwembad

 

Mas des Capellans
66750 Saint-Cyprien

 

Tel. +33 4.68.21.49.49

 

GPS

Lat. 42° 60′ 11. 85″

Lon. 3° 02′ 88. 99″

 

Email
aqualand.stcyprien@aqualand.fr

 


www.aqualand.fr

 

Volwassenen: 32.00 €
Kinderen: 25.00 €

Service:

ParkingFietsvriendelijkZwembadCafé, BarCaféRestaurant

 

Payments