cboot1

Boot/Kano/
Kayak/Raften

 

Om u enigszins wegwijs te maken hebben wij voor u een lijst van bootverhuur, pleziervaartuigen,
kano’s, raften als wel waterskiën (Aude, Canal du Midi) samengesteld.
Wij hopen dat u net zo zult genieten als wij hebben gedaan!

Pleziervaart (ook: recreatievaart) is het niet bedrijfsmatig of als beroep varen, maar als ontspanning. De term wordt gebruikt om de tegenstelling aan te geven met beroepsvaart. Het kan met alles waarmee iemand zich op het water kan voortbewegen, van waterscooter tot zeegaand jacht, roeiend, zeilend, hoe dan ook.

Website

Een kano is een boot die in principe met in de hand gehouden peddels met spierkracht voortbewogen wordt.

 

Een kajak is een klein, spits type boot dat doorgaans enkel door spierkracht wordt voortbewogen. Kenmerkend is dat de kajak van boven dicht is met een of meer mangaten in het midden, waarbij de vaarder met de benen naar voren zit en met een dubbel-bladige peddel vaart.

 

Raften is een spannende en leuke recreatieve watersport waarbij je met een rubber vlot (een raft) over een rivier gaat. Meestal doe je dit met een groep mensen op één raft, waarbij je samen met peddels het raft in de juiste richting probeert te laten bewegen terwijl je de rivier afgaat.

Raften kan spectaculair zijn als je een rivier afgaat met stroomversnellingen en obstakels. Raften kan ook gevaarlijk zijn als je extreem wilde rivieren probeert te bedwingen. Dit is enkel weggelegd voor goede getrainde rafters.

Wij hopen dat u net zo zult genieten als wij hebben gedaan! Voor goede tips staan wij altijd open voor aanvulling van de lijst.

Europlongée diving school - Gruissan         Club de canoë-kayak de Limoux