Restaurant

Brasserie du Rosier ** -
Revel

Brasserie du Rosier - Revel

Al meer dan tien jaar heet Brasserie du Rosier u van harte welkom. De warme en gezellige sfeer is ideaal om de tijd door te brengen met familie voor een maaltijd of gewoon voor een drankje.

 

La Brasserie du Rosier is ideaal gelegen in het historische centrum van Revel met een adembenemend uitzicht op het Belfort, midden in het winkelcentrum en de levendige markt die elke zaterdag wordt gehouden.

Brasserie du Rosier - RevelDeze charmante bastide in de Haute-Garonne biedt iedere zaterdag een van de 100 mooiste markten van Frankrijk. Op het dorpsplein vindt u ook het huis waar Pierre-Paul Riquet (1609-1680) heeft gewoond, de ontwerper en bouwer van het Canal du Midi.

 Aux sources du Canal du Midi    Pays Lauragais       Communauté de Communes Lauragais Revel Sorézois      Ville de Sorèze    Qualité Tourisme Occitanie Sud de France   

Brasserie du Rosier - Revel Wij zijn nu vlakbij de bron van het Canal du Midi. Dit uitzonderlijke bouwwerk verbindt Toulouse met Sète aan de Middellandse Zee. Sinds 1996 is het door Unesco opgenomen als Werelderfgoed, als uitdrukking van het menselijk scheppend genie…

Brasserie du Rosier - Revel Op 6 km van Revel bevindt zich het meer van Saint-Ferréol en dat is de bron van het Canal du Midi. Het meer van Saint-Ferréol is een idyllische plaats, zeer geschikt om te baden en ‘dolce farniente’. Het werd aangelegd in de 17e eeuw. Het bassin van 67 hectare is het hart van het opwindende avontuur van de aanleg van het Canal du Midi.

Brasserie du Rosier - Revel Het is het koninginnenstuk van de waterbevoorrading: een complex en verrassend systeem dat werd uitgewerkt door Pierre-Paul Riquet.

Om meer te vernemen over dit bouwwerk dat uniek is in de wereld, dringt zich een bezoek op aan met ‘Musée et Jardins du Canal du Midi’ aan de voet van de dijk van het meer.

 L'Officiel du Canal du Midi       Canal du Midi  Unesco World Heritage Convention         Sud de France - Le Meilleur de l'Occitanie

Brasserie du Rosier - RevelDit museum, dat in 2008 werd ingehuldigd, bevat 6 themazalen. Het is een genoegen om ze te doorlopen, want ze tonen het verhaal van de bouw van het kanaal op een levendige manier (maquettes, audiovisueel materieel, originele documenten…) en belichten ook de geniale ontwerper. Het museum zit verweven tussen de schaduwen, watervallen en waterpartijen van een prachtig romantisch park uit de 19e eeuw. Samen met het landschap en het meer van Saint-Ferréol vormt het een fraai stukje erfgoed dat u niet mag missen.

Gesproken Talen:

Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans  English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels  

 

Openingstijden Restaurant:
– 01 januari t/m 31 december
– maandag t/m vrijdag – van 10:00 tot 21:30
– zaterdag – van 10:00 tot 22:00
– Gesloten: zondag

Brasserie du Rosier - Revel
Brasserie du Rosier - Revel

Equipments and Services: 

 * Bar
* Terras
* Publieke Parking

 * Restaurant
* Diervriendelijk

 

Castres

Castres

De stad Castres ligt in het zuid-westen van het departement Tarn in de Midi-Pyrenees. Het is omgeven door een prachtig landschap, de Tarn is de thuisbasis van vele mooie kastelen, met schitterende zonnebloem gevulde velden. Castres is gebouwd op de rivier de Agout en de oude huizen aan weerszijden hangen hun bovenste verdiepingen uit over het water, alsof ze de overkant willen bereiken. Dit waren ooit de huizen van de wevers en de ververijen, en deze verbintenis met de textielindustrie is nog steeds belangrijk in Castres vandaag de dag. Castres is rijk aan geschiedenis en de herinneringen aan haar verleden zijn zeer nadrukkelijk aanwezig in deze moderne stad. De stad werd gesticht rond een Benedictijnse abdij, maar bestond ook in de Romeinse tijd als Castroum. Monumenten die de moeite waard zijn, de kerk van Saint Benoit, de fontein en het standbeeld op de Place Jean Jaurès, het stadhuis, wat in het bisschop’s paleis ligt, en de kade van de Jacobains, gezien vanaf de Pont Neuf. Ook niet te missen …het Goya Museum, wat de grootste verzameling van de Spaanse kunst in Frankrijk behuist. Castres is een uitstekende plek om te vertoeven als u een van de vele mensen bent die houdt van de drukte en de kleur van de Franse markten. De stad heeft twee dagelijkse markten, met verse producten die worden aangeboden op het centrale plein en een bric-a-brac of vlooienmarkt op de Place Albanique. Op zaterdag is er een algemene markt die zich naar beneden de rivier uitstrekt en is meteen een de meest schilderachtige plekjes om te winkelen!

Brasserie du Rosier

 

Restaurant Traditionnel – Brasserie

 

Brasserie du Rosier
5 Galerie du Levant
31250 Revel

 

Tel. +33 5.61.27.67.82

 

Email

aline.colin@hotmail.com

 


www.brasseriedurosier.fr

 

Restaurant

Menus: 15.00 € tot 26.00 €
Kinder Menu: 10.00 €
A la Carte: 5.60 € tot 20.50 €
Menu du Jour: 12.00 € tot 15.00 €

 

Service:

ParkingFietsvriendelijkDiervriendelijkRestaurant

 

Payments