ster02

Camping
La Porte d'Autan ***
Saissac

 

Camping La Porte d'Autan - Saissac

Gelegen in Saissac in het hart van de Montagne Noire, 30 minuten van Carcassonne en 1 uur van Toulouse en Albi, is camping La Porte d’Autan *** een oase van rust waar het goed is om te Rusten en te verjongen met het gezin of met vrienden, in een groene, rustige en ruime omgeving.

Camping La Porte d'Autan - Saissac 

Jean-Louis en Stéphanie heten u hartelijk, dichtbij en eenvoudig welkom. Trakteer uzelf op een natuurvakantie waar uw kinderen plezier zullen hebben en gedijen in de vrije natuur.

  

We nemen de tijd om los te laten en genieten van goede tijden in een vriendelijke en menselijke geest.

Montolieu - Le seul Village du Livre du sud de la France    Villages Perchés en Montagne Noire  Ville de revel

Mairie de Saissac    La Communauté de Communes de la Montagne Noire

Montolieu - Le seul Village du Livre du sud de la France    Villages Perchés en Montagne Noire   Ville de revel     Mairie de Saissac La Communauté de Communes de la Montagne Noire

 

Camping La Porte d'Autan - SaissacWe nemen de tijd om los te laten en genieten van goede tijden in een vriendelijke en menselijke geest.

 

Beleef een onvergetelijk verblijf onderbroken door fietstochten, te voet of te paard, de ontdekking van onze gastronomische regio en niet te missen bezienswaardigheden: Katharenkastelen, Carcassonne, boekendorp in Montolieu, Moulin à Papier, Canal du Midi …

 

La Porte d ‘ Autan is ook een milieuvriendelijke camping die ecologisch verantwoorde acties ontwikkelt (lid van La Via Natura, Committed Zéro Phyto, Natura 2000, Refuge LPO, Clef Verte).

Camping La Porte d'Autan - Saissac
Camping La Porte d'Autan - Saissac

Qualité Tourisme Occitanie Sud de France    La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée  Grands Sites Occitanie Sud de France

Sites Pays Cathare        Les Citadelles du Vertige

Qualité Tourisme Occitanie Sud de France    La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée  Grands Sites Occitanie Sud de France  Sites Pays Cathare   Les Citadelles du Vertige

 

Camping La Porte d'Autan - SaissacHet is ideaal gelegen op de hoogten, aan de uitgang van het dorp Saissac. Het is een vriendelijk stel dat aan dit avontuur is begonnen om mensen te helpen genieten van de site en toeristen de mogelijkheid te bieden om te genieten van een prachtig uitzicht over de vallei en de Pyreneeën.

 

De plaatsen, waarvan sommige gereserveerd zijn voor “tithomes” (middenhut, middentent voor 4 of 5 personen) en stacaravans zijn voor de meeste schaduwrijk en hebben een rustige omgeving.

Camping La Porte d'Autan - SaissacHet zwembad is geopend tussen juni en half september en gasten vinden er een bowlingbaan, een kleine supermarkt, een wasmachine en de verkoop van frisdrank en ijs.

 

Even een klein advies: vraag naar de plaatsen onderaan de camping, zodat u op een heldere dag kunt genieten van een prachtig uitzicht op de bergketen. Op slechts 20 minuten van Carcassonne is dit adres een ideale uitvalsbasis om de regio te verkennen.

Pays de Carcassonnais        Gouffre Géant de Cabrespine

Unesco World Heritage Convention   Canal du Midi

Pays de Carcassonnais    Gouffre Géant de Cabrespine    Unesco World Heritage Convention    Canal du Midi

 

Camping La Porte d'Autan - Saissac

 

Op weg naar de camping kun je je ogen uitkijken. De camping ligt midden in het departement Aude, ook wel katharen land genoemd. De katharen waren gelovigen uit de twaalfde eeuw die zich tegen de rooms-katholieke kerk keerden.

 

Om zich te beschermen tegen vervolging, vluchtten de katharen naar burchten en kastelen in de bergen. Doordat de camping middenin katharenland ligt, kun je overal kastelen en ruïnes spotten. Daarnaast is deze omgeving voorzien van verschillende wijngaarden.

 

Genieten dus!

Agence Nationale pour les Chèques-Vacances ANCV  Camping Qualité  La Clef Verte

Alan Rogers            Acsi - Eurocampings

Agence Nationale pour les Chèques-Vacances ANCV  Camping Qualité    La Clef Verte    Alan Rogers   Acsi - Eurocampings

Camping La Porte d'Autan - Saissac
Camping La Porte d'Autan - Saissac

Camping La Porte d’Autan ***

 

Rue Boris Vian
11310 Saissac

 

Tel. +33 4.68.76.36.08

 

GPS

Lat. 43° 36′ 17. 70″

Lon. 2° 16′ 08. 43″

 

Email

laportedautan@yahoo.fr

 

Tarieven
www.laportedautan.fr

 

2 volw. + 1 auto + 1 plaats/dag:
199.00 € tot 24.00 €
2/4 pers. bungalow p/week:
315.00 € tot 672.00 €
6 pers. mobilhome p/week:
385.00 € tot 749.00 €

 

Restaurant
Restaurant/Snackbar

 

Service:

ParkingFietsvriendelijkDiervriendelijkZwembadWifi Internet AccessRestaurant

 

Payments

Gesproken Talen:

Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans  English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels  Español - Spanish - Espagnole - Spanisch - Spagnolo - Spaans   

 

Openingstijden Camping La Porte d’Autan – Saissac:
– mei t/m oktober
 
Capaciteit Camping:
– 73 plaatsen        Faciliteiten voor mensen met beperking

Mairie de Saissac     Mairie de Villemagne    Mairie de Saint-Denis (Aude)  

Mairie de Cenne-Monestiés     Mairie de Carlipa   Mairie de Verdun-en-Lauragais

   Mairie de Saissac     Mairie de Villemagne     Mairie de Saint-Denis (Aude)     Mairie de Cenne-Monestiés     Mairie de Carlipa     Mairie de Verdun-en-Lauragais       

Equipments and Services: 

* Campervan plaatsen
* Zwembad
* Faciliteiten voor mensen met beperking
* Kinderspelen
* IJsbar
* Parking
* Canvas bungalow verhuur
* Diervriendelijk

* Schaduw plaatsen
* Privé Parking
* Bar / refreshments
* Poedelbad
* Wasmachine
* Barbecue
* Mobile home verhuur
* Douches met warm water

Castres

Castres

De stad Castres ligt in het zuid-westen van het departement Tarn in de Midi-Pyrenees. Het is omgeven door een prachtig landschap, de Tarn is de thuisbasis van vele mooie kastelen, met schitterende zonnebloem gevulde velden. Castres is gebouwd op de rivier de Agout en de oude huizen aan weerszijden hangen hun bovenste verdiepingen uit over het water, alsof ze de overkant willen bereiken. Dit waren ooit de huizen van de wevers en de ververijen, en deze verbintenis met de textielindustrie is nog steeds belangrijk in Castres vandaag de dag. Castres is rijk aan geschiedenis en de herinneringen aan haar verleden zijn zeer nadrukkelijk aanwezig in deze moderne stad. De stad werd gesticht rond een Benedictijnse abdij, maar bestond ook in de Romeinse tijd als Castroum. Monumenten die de moeite waard zijn, de kerk van Saint Benoit, de fontein en het standbeeld op de Place Jean Jaurès, het stadhuis, wat in het bisschop’s paleis ligt, en de kade van de Jacobains, gezien vanaf de Pont Neuf. Ook niet te missen …het Goya Museum, wat de grootste verzameling van de Spaanse kunst in Frankrijk behuist. Castres is een uitstekende plek om te vertoeven als u een van de vele mensen bent die houdt van de drukte en de kleur van de Franse markten. De stad heeft twee dagelijkse markten, met verse producten die worden aangeboden op het centrale plein en een bric-a-brac of vlooienmarkt op de Place Albanique. Op zaterdag is er een algemene markt die zich naar beneden de rivier uitstrekt en is meteen een de meest schilderachtige plekjes om te winkelen!

Camping La Porte d’Autan ***

 

Rue Boris Vian
11310 Saissac

 

Tel. +33 4.68.76.36.08

 

GPS

Lat. 43° 36′ 17. 70″

Lon. 2° 16′ 08. 43″

 

Email

laportedautan@yahoo.fr

 

Tarieven
www.laportedautan.fr

 

2 volw. + 1 auto + 1 plaats/dag:
199.00 € tot 24.00 €
2/4 pers. bungalow p/week:
315.00 € tot 672.00 €
6 pers. mobilhome p/week:
385.00 € tot 749.00 €

 

Restaurant
Restaurant/Snackbar

 

Service:

ParkingFietsvriendelijkDiervriendelijkZwembadWifi Internet AccessRestaurant

 

Payments