Limoux A.O.P.

Château de Gaure -
Rouffiac-d'Aude

 

Château de Gaure - Rouffiac-d'Aude

Eigenaar Pierre Fabre stamt uit een familie met meer dan vijf generaties wijnboeren. Met de aankoop van het Château de Gaure in 2004 keerde hij dan ook terug naar zijn wortels.

 

Hij zocht de samenwerking met Marc Bertrand, een getalenteerde oenoloog, die het team kwam versterken en in 2005 voor de eerste keer de wijnen maakte. Ze besloten om Château de Gaure uit te bouwen tot een van dé referenties van de wijnbouw van de Languedoc. Dat kan uiteraard alleen maar door werk te leveren van absolute topkwaliteit.

Qualité Tourisme Occitanie Sud de France    La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée  Grands Sites Occitanie Sud de France

Sites Pays Cathare        Les Citadelles du Vertige

Qualité Tourisme Occitanie Sud de France    La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée  Grands Sites Occitanie Sud de France  Sites Pays Cathare   Les Citadelles du Vertige

Château de Gaure - Rouffiac-d'Aude
Château de Gaure - Rouffiac-d'Aude

 

De tweede jaargang werd door het blad “Revue du Vin de France” uitgeroepen tot een van dé vijf ontdekkingen van de Languedoc. De eerste jaargang werd op de markt gebracht als een Vin de Table, maar daarna zijn de wijnen in het bezit van de appellation Limoux blanc. Een van de belangrijkste aanpassing na de aankoop was het beheer van de wijngaarden. Daar staat of valt niet alleen de kwaliteit mee, ook is het tegenwoordig van veel belang om op een milieuvriendelijke manier te werken. De wijngaarden werden aangepast, om met lagere opbrengsten te werken en de kwaliteit van de bladgroei, en daarmee ook de rijping van de druiven te verbeteren.

Château de Gaure - Rouffiac-d'Aude In 2004 is ook direct besloten om alle chemische producten uit te bannen en alleen nog maar te werken met natuurlijke producten, gemaakt op basis van plantaardige middelen. Inmiddels is de wijngaard in conversie naar biologische wijnbouw. De eerste jaargangen zijn met groot enthousiasme ontvangen door de wijncritici, en dat stimuleert uiteraard om verder te gaan op de ingeslagen weg.

 

Op het moment dat alles goed op de rails stond, werd het tijd voor het maken van een volgende stap: er moest ook een rode wijn komen. Besloten werd om hierbij te kiezen voor een andere streek. Niet zo gek, want Limoux is perfect voor wit, maar blauwe druiven rijpen hier niet altijd optimaal, zeker niet de mediterrane druiven als grenache, syrah, carignan of mourvèdre.

    Vins AOP de Limoux    AB - Agriculture Biologique

Limouxin Tourisme        Blanquette de Limoux

Limouxin Tourisme        Vins AOP de Limoux    AB - Agriculture Biologique      Blanquette de Limoux

 

Château de Gaure - Rouffiac-d'AudeBesloten werd om een domein te kopen in Latour de France, een dorp in de Rousillon met het recht de eigen dorpsnaam op het etiket te voeren als onder appellation, het Domaine La Capeillete.

 

Dit domein had al bewezen dat het kwaliteit had door in 2005 een wjin te maken met de hoogste waardering in de Guide Hachette: drie sterren en een ‘coup de coeur’. De eerste jaargang van dit domein die op de markt is gekomen is de 2007. Het jaartal mag echter niet op het etiket worden vermeld, omdat hij als ‘vin de table’ op de markt komt, net als de eerste jaargang van de witte Limoux. Pierre Fabre bewijst hier dat zijn stelling dat de carignan-druif sterk ondergewaardeerd is.

Château de Gaure - Rouffiac-d'Aude

 

Besloten werd om een domein te kopen in Latour de France, een dorp in de Rousillon met het recht de eigen dorpsnaam op het etiket te voeren als onder appellation, het Domaine La Capeillete.

 

Dit domein had al bewezen dat het kwaliteit had door in 2005 een wjin te maken met de hoogste waardering in de Guide Hachette: drie sterren en een ‘coup de coeur’. De eerste jaargang van dit domein die op de markt is gekomen is de 2007. Het jaartal mag erchter niet op het etiket worden vermeld, omdat hij als ‘vin de table’ op de markt komt, net als de eerste jaargang van de witte Limoux. Pierre Fabre bewijst hier dat zijn stelling dat de carignan-druif sterk ondergewaardeerd is.

De carignan van oude stokken die voor deze wijn wordt gebruikt, met lage rendementen en van een arme ondergrond, heeft een bijzondere klasse en levert wijnen op die soepel en pittig tegelijk zijn. Doel is en blijft het maken van wijn die bij de wijnliefhebber in de smaak valt, vooral bij de wijndrinkers met veel passie voor mooie wijnen. De wijnen moeten uitgebalanceerd zijn, en bij de rode moeten ze veel kracht hebben, maar niet te veel harde tannines. Een kwestie van een goede vinificatie met de beste apparatuur.

Château de Gaure - Rouffiac-d'Aude
Château de Gaure - Rouffiac-d'Aude

 

Een volgende stap is het ontwikkelen van het oenotoerisme, door Château de Gaure tot een centrum van oenologie en gastronomie te maken, met een eigen restaurant en ontvangsten met rondleidingen in het château, en sinds 2007 met een eigen chambres d’hôtes. De eigenaren hebben de ambitie om dit allemaal te realiseren, en deze ambitie gaat ze ver brengen, daar zijn wij zeker van…

 

Om zich te ontspannen schildert Pierre Fabre vooral olieschilderijen. Vaak abstracte prenten die hem toelaten het kind in hem de vrije loop te laten gaan. Zijn schilderijen figureren op de etiketten van zijn wijnen en geven die een extra en opvallende dimensie. 

Château de Gaure - Rouffiac-d'Aude
Château de Gaure - Rouffiac-d'Aude
Château de Gaure - Rouffiac-d'Aude

Château de Gaure

 

Caveaux et Domaines

 

Château de Gaure
11250 Rouffiac-d’Aude

 

Tel. +33 4.68.10.63.89
Tel. +33 6.43.47.36.85

 

GPS

Lat. 43° 12′ 26. 88″

Lon. 2° 27′ 48. 31″

 

Email
commercial.gaure@gmail.com

 

Website
www.chateaudegaure.fr

 

Witte wijn  Rode wijn  Biologische Wijn

Witte Wijn: 14.00 € tot 45.00 €
Rode Wijn: 14.00 €

 

Service:

ParkingFietsvriendelijkDiervriendelijkDégustation

 

Payments

Gesproken Talen:
Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans 
English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels

   

Openingstijden Château de Gaure – Rouffiac-d’Aude:
– We hebben geen vaste openingstijden, neem van te voren contact met ons op.
– Bel om een afspraak te maken, want we willen de groepen klein te houden.

Mairie de Cépie     Mairie de Rouffiac-d'Aude    Mairie de Montclar  

Mairie de Pomas     Mairie de Couffoulens   Mairie de Roullens

   Mairie de Cépie     Mairie de Rouffiac-d'Aude     Mairie de Montclar     Mairie de Pomas     Mairie de Couffoulens     Mairie de Roullens       

Equipments and Services: 

* Parking
* Diervriendelijk
* Groepen welkom

* Dégustation
* Shop

Château de Gaure

 

Caveaux et Domaines

 

Château de Gaure
11250 Rouffiac-d’Aude

 

Tel. +33 4.68.10.63.89
Tel. +33 6.43.47.36.85

 

GPS

Lat. 43° 12′ 26. 88″

Lon. 2° 27′ 48. 31″

 

Email
commercial.gaure@gmail.com

 

Website
www.chateaudegaure.fr

 

Witte wijn  Rode wijn  Biologische Wijn

Witte Wijn: 14.00 € tot 45.00 €
Rode Wijn: 14.00 €

 

Service:

ParkingFietsvriendelijkDiervriendelijkDégustation

 

Payments

Booking.com