Minervois A.O.P.

Château de Ventenac
Minervois

 

Château de Ventenac Minervois

Dompel jezelf onder in de heerlijke geschiedenis van een terroir.

 

Het was in 1938 dat de wijnbouwers van Ventenac, verenigd in een coöperatie, hun intrek namen in de uitzonderlijke “gotische kelder” die in 1880 werd toegevoegd aan het voorouderlijke kasteel, het boegbeeld van het dorp dat uittorent boven het vredige water van het Canal du Midi.

 

Betreed deze plek van herinnering, waar de passie voor wijn en de wijnstok al eeuwenlang voortdurend evolueert. Ontdek onder de gewelfde plafonds van de verbazingwekkende wijnkelder het uitgebreide assortiment zorgvuldig samengestelde wijnen. Laat je leiden door een doolhof van hoge steegjes, smalle doorgangen, mysterieuze lage deuren en wenteltrappen, op een interessante reis die je meeneemt naar de geheimen van de wijnzolder.

 

Moge deze wandeling door ruimte en tijd je herinneringen nalaten die de ware genoegens van het gehemelte en de geest waardig zijn!

    Sites Pays Cathare       Agence de Développement Touristique de l’Aude       La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée     Qualité Tourisme Occitanie Sud de France      Grands Sites Occitanie Sud de France

Château de Ventenac Minervois

 

“In het hart van onze wijnen liggen de mysteries van een geheime alchemie waarin de zonovergoten smaken van onze terroir zingen en de genereuze ziel van onze wijnstokken wordt onthuld”.

Château de Ventenac Minervois

Aan de oostelijke en zuidelijke grenzen van de zone met beschermde oorsprongsbenaming “Minervois” groeien de wijnstokken van Château de Ventenac op de slibachtige bodem van de Aude-vlakte en op de klei-kalkstenen hellingen van de glooiende heuvels die in het Occitaans “Serres” worden genoemd.

 

Onder de soms verzengende zon en de hete of ijzige winden van de Cers, Marin, Grec en Tramontane, worden de geheimen van een land dat nauw verbonden is met iedereen die er zijn thuis heeft gemaakt onthuld en wordt het authentieke karakter van onze wijnen gevormd. Carignan, Mourvèdre, Grenache, Syrah en Marselan zorgen voor de authentieke structuur en aromatische rijkdom van onze rode en rosé wijnen.

 

Onze witte wijnen ontlenen hun karakter, frisheid en elegantie aan de typische druivenrassen Maccabeu, Grenache, Bourboulenc, Viognier en Chardonnay. 

Château de Ventenac Minervois
Château de Ventenac Minervois

     

 Office de Tourisme Le Minervois       AB - Agriculture Biologique       Vignobles & Découvertes         Vignerons indépendants de France        Sud de France - Le Meilleur de l'Occitanie

 

Château de Ventenac Minervois

Onder de fascinerende rode bakstenen gewelven van de kelder, die uitkijkt over het mythische Canal du Midi, begeleiden we je op een inwijdingsreis naar het land van de smaken van de Minervois.

 

Wek je smaakpapillen met de verbazingwekkende levendigheid van onze Pays d’Oc wijnen, stel ze vervolgens gerust met de volheid, distinctie en fluweelzachte zachtheid van ons “Tradition” assortiment.

 

Durf ze vervolgens over te geven aan de subtiele, intense voluptueusheid van onze “Prestige” cuvées, om ze vervolgens over te leveren aan de “Sortilège” van onze “Or de Bacchus”, Cartagène en andere betoverende “Dit Vin” wijnen.

 

Een verrukkelijke route die een blijvende indruk van originaliteit en plezier zal achterlaten.

Mairie de Saint-Nazaire    L'Officiel du Canal du Midi Le Grand NarbonneCanal du Midi   Escapades en Narbonnaise Méditerranée

Château de Ventenac Minervois

Want het is daar, diep op zolder, dat de levende ziel ademt van een verleden dat nog steeds intens fluistert in de oren van het heden… Want het is daar!

 

Daar worden de geheimen onthuld van een herinnering die vele pagina’s van de geschiedenis van een heel dorp en ook van een regio opent!

 

Want beide zijn nauw met elkaar verbonden door passie, de passie van de mannen en vrouwen die ervoor kozen hun leven te verenigen om samen, gisteren, vandaag en morgen, de wijnbouwbestemming van deze uitzonderlijke plek te smeden.

 

Om dit alles te ontdekken, nodigen we je uit in onze “Grenier des Vignerons”…

Communes Région Lézignanaise Corbières   Paysdoc wine Minervois-Caroux Pays Touristique Corbières Minervois Lézignan-Corbières

Château de Ventenac Minervois Toegegeven, we zijn ver verwijderd van de 45.000 hectoliter wijn die we vroeger maakten, en we zijn nu nog maar met een klein aantal dat bijdraagt aan een jaarlijkse productie van tussen de 5 en 8.500 hectoliter.


Maar nog steeds verenigd door de geest van solidariteit van onze “Cave coopérative”, willen we u kwaliteit en uitzondering bieden. Wij wensen u veel plezier met uw bezoek en uw wijnproeverij!

Château de Ventenac Minervois
Château de Ventenac Minervois

Gesproken Talen:
Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans 
English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels

  

Openingstijden Château de Ventenac Minervois:

– Alle dagen – van 10:00 tot 13:00 en van 14:30 tot 19:00

– Onze kelder ligt aan de oevers van de Canel du Midi.
– De kelder is open voor publiek, met gratis proeverij.

    Mairie de Ventenac-en-Minervois       Mairie de Ginestas       Mairie de Raissac-d'Aude       Mairie de Sainte-Valière       Mairie de Canet       Mairie de Paraza

Equipments and Services: 

* Parking

* Diervriendelijk
* Groepen welkom

* Dégustation
* Shop

Château de Ventenac Minervois

 

Caveaux – Domaines

 

Route Neuve
11120 Ventenac-en-Minervois

 

Tel. +33 4.68.43.27.34

 

GPS

Lat. 43° 24′ 75. 05″

Lon. 2° 85′ 88. 50″

 

Email
contact@chateaude

ventenacminervois.com

 

Website

www.chateaude

ventenacminervois.com

 

Rosé  Witte wijn   Rode wijn   Biologische Wijn

Rosé: 8.00 € tot 9.00 €

Witte Wijn: 8.00 € tot 9.00 €

Rode Wijn: 8.00 € tot 18.00 €

 

Service:

ParkingFietsvriendelijkDiervriendelijkDégustation

 

Payments