Château

Château d'Usson -
Rouze

 

Château d'Usson - Rouze Château d’Usson is het oudste van de beide bolwerken van de Donezan. Het werd voor het eerst genoemd in 1035, maar het opbouwen dateert vermoedelijk uit het einde van de 10e eeuw.

 

Het werd zonder onderbreking bewoond tot 1794 en draagt nog steeds het meest zichtbaar, de kenmerken van deze lange bezetting. Het werd op zijn beurt weer eigendom van de So-en Alion families, de Catalaanse Graven van Foix, van de koningen van Frankrijk, of zelfs van de Usson de Bonnac familie, laatste houder van dit oude bolwerk.

    Sites Pays Cathare    Les Citadelles du Vertige    La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée    Qualité Tourisme Occitanie Sud de France    Grands Sites Occitanie Sud de France

Château d'Usson - Rouze

 

De markies de Bonnac, Jean-Louis d’Usson, nam de middeleeuwse woonplaats door de vele restauraties onder zijn hoede, samen met architectonische project Victor Canas ‘, en maakte er een residentiële woning volgens de mode van de 18e eeuw van.

Château d'Usson - Rouze De revolutie van 1789 luidt de doodsklok voor een aantal kastelen die behoren tot de adel en die van Usson kende zijn eigen sloop steen na steen en diende als een steengroeve voor de bewoners van de nabije dorpen.

 

Men moest wachten tot 1990 om deze legendarische plaats te zien als een getuige van acties gericht op het vernietigen tot een ruïne. De lage muur fungeert nu als een schuilplaats voor de Patrimonium Kamer dat werd ontdekt in de voormalige stallen, gebouwd in de 18e eeuw…

          Communauté de Communes du Pays d'Olmes    Quérigut Le Village    Parc naturel régional Pyrénées Ariégeoises    CCI Pyrénées-Orientales

Château d'Usson - RouzeOp de grens tussen Aude en Ariège, in het dorpje Rouze en op enkele kilometers van Quillan, toont het kasteel van Usson heel goed het verleden van het Land van de Katharen.

 

Het ligt niet ver van het kasteel van Puilaurens (30km) en is gebouwd op 920 meter hoogte, boven de rivieren Aude en Bruyante.

Château d'Usson - RouzeHet kasteel van Usson werd gebouwd in verschillende etappes en de bouwkunst is geëvolueerd naargelang de eigenaar.

 

Tijdens de XIIe en XVe eeuw werd het kasteel groter. De prachtige binnenkant van het kasteel laat u toe om te dromen over hoe men leefde in de XVIIIe eeuw.

Ariège PyrénéesAxat   Pyrénées-Cerdagne Tourisme  Les Angles   Fontrabiouse

Château d'Usson - RouzeHet kasteel wordt regelmatig gebruikt voor archeologische opgravingswerven.

 

Het alledaagse leven van de XIXe eeuw en de middeleeuwen zijn hier samen te zien en nodigen u uit tot een reis doorheen de tijd…

Château d'Usson - Rouze
Château d'Usson - Rouze

Gesproken Talen:
Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans 

 

Openingstijden Château d’Usson – Rouze:
– 1 april tot 17 april en van 29 april tot 1 mei.
– 6 tot 8 mei en 25 tot 28 mei en van 3 tot 6 juni.
– 1 september tot 17 september en 1 en 2 oktober van 14:00 tot 18:00
– 14 juli tot 31 augustus van 10:00 tot 13:00 en van 15:00 tot 19:00

Mairie d'Escouloubre       Mairie de Fontanès-de-Sault       Mairie de Roquefort de Sault       Mairie Le Clat       Mairie d'Axat       Mairie de Cailla

Equipments and Services: 

* Groepen met gids
* Publieke Parking
* Individuele rondleiding met gids

* Individuele rondleiding zonder gids
* Groepen welkom

Château d’Usson

 

Recreatie – Museum – Kasteel – Abdij

 

Château d’Usson
09460 Rouze

 

Tel. +33 4.68.20.43.92

 

GPS

Lat. 42° 44′ 7.93″

Lon. 2° 5′ 16.48″

 

Email

chateau.usson@cc-hauteariege.fr

 

Website
www.patrimoines.hauteariege.fr

 

Tarieven

Volwassenen: 4.50 €
Kinderen: 2.50 €


Service:

ParkingFietsvriendelijk

 

Payments