Corbières A.O.P.

Château Hauterive Le Haut -
Ornaisons

 

Château Hauterive Le Haut - Ornaisons

We volgen een rigoureus werkproces om u een kwaliteitswijn aan te bieden
Gelegen in het hart van de Corbières, op het prestigieuze terroir van Boutenac, verwelkomen wij u graag om onze rode, rosé en witte wijnen te proeven.

 

Fabienne, Jean-Marc en Loïc Reulet hebben een lange wijnbouwtraditie die vier eeuwen teruggaat en cultiveren hun wijnstokken sinds 1999 volgens duurzame wijnbouwrichtlijnen, gevolgd door High Environmental Value (HVE) sinds 2016.

Château Hauterive Le Haut - Ornaisons

Het landgoed beslaat 90 hectare wijngaarden, 2 hectare olijfgaarden, 10 hectare graan en 12 hectare bos en struikgewas.

De afgelopen jaren zijn er proeven gedaan met het zaaien van winterbedekkingsgewassen tussen de rijen wijnstokken om de bodemstructuur te verbeteren en de biodiversiteit te bevorderen.

    Sites Pays Cathare    Les Citadelles du Vertige    La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée    Qualité Tourisme Occitanie Sud de France    Grands Sites Occitanie Sud de France

Château Hauterive Le Haut - Ornaisons

 

Bezoek ons domein in Corbières-Boutenac
Château Hauterive Le Haut is een karaktervol domein in het hart van drie contrasten:

de finesse van zandsteen, de structuur van kalksteen en de complexiteit van kiezelsteen.

Château Hauterive Le Haut - Ornaisons

Het is een unieke plek waarmee we een voortdurende dialoog zijn aangegaan om u authentieke wijnen aan te bieden, rijk aan onze geschiedenis, onze zonneschijn en onze landschappen.

 

De wijnstokken profiteren van optimale zonneschijn en koele temperaturen wanneer de druiven aan het einde van hun rijpingsperiode zijn. Dit zijn de ideale omstandigheden voor een kwaliteitsproductie.

Château Hauterive Le Haut - Ornaisons

Ontdek de garrigue met een glas rode wijn


Om onze passie en expertise met u te delen, nodigen wij u uit om ons volledige assortiment rode wijnen van Boutenac te komen ontdekken: Faïti, l’Averal, Finistère en Carignan.

 

De Carignan- en Grenache-druiven worden in vaten gelegd voor macération carbonique van ongeveer 18 dagen voor de rode wijnen Faïti en Averal, en ongeveer 14 dagen voor de Finistère-wijn, voordat ze pneumatisch worden geperst.

 

De Syrah- en Mourvèdre-druiven worden ontsteeld en fermenteren ongeveer twee weken.

 Routes 20 Corbières - Les Routes des Vins        AOP-Languedoc-logo       Haute valeur environnementale (HVE)     Corbières Rousillon Tourisme      Vignobles & Découvertes   

Château Hauterive Le Haut - Ornaisons

Ontdek onze fruitige, evenwichtige witte en roséwijnen


Wij bieden u onze witte wijn (Corbières blanc Sainte-Marie) en onze rosé wijn (Corbières rosé la Garrigue). Beide wijnen zijn gemaakt van drie druivenrassen.

 

Voor de witte Corbières worden de druiven rijp geplukt. Na het plukken worden ze enkele uren in de pers gelaten om te macereren op de schillen voordat het sap wordt geëxtraheerd door middel van een lichte pneumatische persing. Het heldere sap wordt gefermenteerd in roestvrijstalen vaten gedurende 4 weken bij 16°C.

Château Hauterive Le Haut - Ornaisons

 

Voor de Corbières rosé worden de druiven ontsteeld en enkele uren in de pers gelaten, waar de most zijn karakteristieke kleur krijgt.

 

De druiven worden voorzichtig geperst om heldere sappen te verkrijgen die vervolgens gedurende 4 tot 5 weken in roestvrijstalen vaten bij 15°C worden gefermenteerd.

 

Château Hauterive Le Haut - Ornaisons

Ambachtelijke olijfolieproductie in Occitanie.


We doen ook onderzoek naar de droogteresistentie van een verzameling druivenrassen en onderstammen uit het Middellandse Zeegebied, in samenwerking met de Landbouwkamer van de Aude.

 

Om u een natuurlijke olijfolie te kunnen bieden, letten we erop dat de verschillende productiefasen worden gerespecteerd.

 

Van de boomteelt tot de opslag doen we er alles aan om je een eindproduct van topkwaliteit te bieden op basis van een tiental variëteiten.

Château Hauterive Le Haut - Ornaisons
Château Hauterive Le Haut - Ornaisons

Gesproken Talen:
Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans  English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels

 

Openingstijden Château Hauterive Le Haut – Ornaisons:
– januari t/m december – maandag t/m vrijdag

– Alleen op afspraak

– Gesloten: zaterdag – zondag

Mairie de Boutenac      Mairie d'Ornaisons       Mairie de Bizanet       Mairie de Luc-sur-Orbieu       Mairie de Thézan-des-Corbières       Mairie de Cruscades     

Equipments and Services: 

* Parking
* Diervriendelijk

* Shop
* Dégustation

Château Hauterive Le Haut

 

Caveaux – Domaines

 

Chai
Route De Gasparets
11200 Ornaisons

 

Tel. +33 4.68.27.62.00

 

GPS

Lat. 43° 16′ 14. 36″
Lon. 2° 82′ 72. 75″

 

Email

hauterive-le-haut@orange.fr

 

Website
www.chateauhauterivelehaut.fr

 

Rosé  Witte wijn  Rode wijn  Biologische Wijn

Rosé: 7.50 €
Witte Wijn: 7.50 €
Rode Wijn: 7.50 € tot 20.00 €

 

Service:

ParkingFietsvriendelijkDiervriendelijkDégustation

 

Payments