Limoux A.O.P.
Blanquette de Limoux

Domaine Capdepon -
Villelongue d’Aude

Domaine Capdepon - Villelongue d’Aude

 

De familie Blanquetière is al generaties lang gevestigd in Villelongue d´Aude, een klein typisch dorp gelegen in het hart van het Katharenland, vlakbij Limoux. Onze wijngaard strekt zich uit over heuvelachtige percelen tussen eikenbossen en kreupelhout, het klimaat is mediterraan met een oceanische neiging. De zuidelijke zon en de koele hoogte van de heuvels combineren de ideale omstandigheden voor een perfecte rijping van de druiven die worden gebruikt om onze mousserende wijnen te maken. Onze overgrootouders waren al bezig met het maken van hun Blanquette de Limoux en Crémant de Limoux om de smaakpapillen van hun familie en vrienden wakker te schudden, ze deelden hun geheim en hun passie voor bubbels met ons.

    Sites Pays Cathare    Les Citadelles du Vertige    La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée    Qualité Tourisme Occitanie Sud de France    Grands Sites Occitanie Sud de France

Domaine Capdepon - Villelongue d’AudeWij waren de pioniers in de marketing van de “eigen” blanquette die nu “Blanquette Limoux Method Ancestrale” heet en waarvan we onze specialiteit hebben gemaakt. Wij geloven in eenvoudige oenologie die het milieu respecteert, en daarom zijn al onze druiven afkomstig van wijnstokken die worden beheerd in duurzame landbouw.
Domaine Capdepon - Villelongue d’Aude
Domaine Capdepon - Villelongue d’Aude

Domaine Capdepon - Villelongue d’Aude

Blanquettes de Limoux, crémants de Limoux et Méthode Ancestrale “Originel”


De “originele” bubbels drukken alle rijkdom van het terroir uit, evenals de knowhow van een Blanquetière-familie. De druiven worden met de hand geoogst en in onze kelder geperst en gevinifieerd volgens de traditionele en voorouderlijke methode met de hoogste normen.

Domaine Capdepon - Villelongue d’Aude

Michèle Capdepon, een geweldige wijndame. Haar naam staat op elke fles van het Domaine, want zonder deze fles zou de kwaliteit en reputatie van Capdepon niet zijn wat het is. Haar energie en charisma worden door iedereen herkend en het is dat we onze fijne bubbels, onze subtiele aroma’s en onze nobele jurken aan haar te danken hebben. Ze is een onvermoeibare ambassadeur van deze appellatie en als ze niet in de kelder is, organiseert ze een proeverij, of legt ze met passie aan haar bezoekers het heel bijzondere karakter van de Ancestral Methode uit. Wij haar zoons zijn erg trots op haar en daarom is haar naam onlosmakelijk verbonden met elke fles. We drukken onze liefde en respect voor haar uit.

      Limouxin Tourisme   Vins AOP de Limoux       la Communauté de communes du Limouxin     Blanquette de Limoux

Domaine Capdepon - Villelongue d’Aude

Blanquette méthode ancestrale fruité et crémants de Limoux 


“Cuvées “Excellence” Al generaties lang heeft de familie Capdepon de rijkdom van haar terroir verkend en verfijnde mousserende wijnen geproduceerd die soberheid en elegantie combineren. Deze AOP Limoux-jaargangen zijn gerijpt en gevinifieerd volgens de hoogste normen. Ze drukken alle knowhow van de wijnboer en de typiciteit van zijn terroir uit.

Domaine Capdepon - Villelongue d’Aude

Les Vins Capdepon Limoux


Op de hoge hellingen van Villelongue d´Aude cultiveert de familie Capdepon hun wijnstokken met passie en knowhow. Deze wijnen drukken de typiciteit van het Oceanic Limouxin-terroir uit.

Domaine Capdepon - Villelongue d’Aude
Domaine Capdepon - Villelongue d’Aude

Gesproken Talen:
Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans 
English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels

 

Openingstijden Domaine Capdepon – Villelongue d’Aude:
– januari t/m december
– maandag t/m vrijdag – van 09:00 tot 18:00

Mairie de Villelongue-d'Aude       Mairie de Pomas       Mairie de Loupia       Mairie d'Alaigne       Mairie de Monthaut       Mairie de Donazac

Equipments and Services: 

* Parking
* Diervriendelijk
* Groepen welkom

* Dégustation
* Shop

Domaine Capdepon

 

Caveaux et Domaines

 

Domaine Des Trois Fontaines
4 Chemin Horto
11300 Villelongue d’Aude

 

Tel. +33 4.68.69.51.81

 

GPS

Lat. 43° 05′ 70. 48″

Lon. 2° 09′ 16. 54″

 

Email
domaine@capdepon.fr

 

Website
www.capdepon.fr

 

Rosé  Witte wijn  Rode wijn  Blanquette, Mousserende wijn

Rosé: 5.50 €

Witte Wijn: 6.00 € tot 12.00 €
Rode Wijn: 5.50 € tot 6.50 €
Crémant de Limoux Brut:

9.50 € tot 10.00 €

Crémant de Limoux Brut:

8.50 €

 

Service:

ParkingFietsvriendelijkDiervriendelijkDégustation

 

Payments