Fitou A.O.P.
Muscat

Domaine de la Grange -
La Palme

 

Domaine de la Grange - La Palme

Domaine de la Grange is een familiedomein van 65 hectare en werd in 1971 gekocht door de ouders van de huidige eigenaars.

 

De wijngaarden van het domein strekken zich uit over het maritieme terroir van La Palme (Aude), in een droog, winderig gebied dat profiteert van de zeestralen.
Deze nevel verfrist de wijnstokken die geplant zijn op bijzonder droge grond, wat druiven oplevert met prachtige concentraties.

Ville de Sigean  Mairie de Bages Mairie de Peyriac-de-MerOffice de Tourisme Port La Nouvelle  Mairie de La Palme

Domaine de la Grange - La Palme

Het domein ligt op de beste grond van La Palme, op de vlakte tussen La Palme en Fitou.

Dit domein met een rijke geschiedenis wordt doorkruist door de Romeinse weg die Narbonne met Spanje verbond, de beroemde Voie Domitienne, erfgenaam van een van de Elisabethwegen.

 

In de woorden van Domitius in 118 voor Christus: “Hier zijn stenen, droogte en wind, maar je kijkt uit over de Mare Nostrum die de Romeinse kusten baadt”.

 

Thierry en André Dell’Ova produceren verschillende wijnen op dit domein:

AOC Fitou,

AOC Muscat de Rivesaltes,

AOC Rivesaltes

en Vins de France Rosé en Rood.

Sinds 31 maart 2012 zijn de wijngaarden van La Grange (65 hectare) gecertificeerd als biologische landbouw (AB) na een aantal jaren van geïntegreerde landbouw.

Domaine de la Grange - La Palme

 

Het is binnenkort 10 jaar geleden dat de 65 hectare van het Domaine de la Grange biologisch werd, na een periode van 3 jaar van bodemregeneratie en ‘zuivering’.

 

Vandaag de dag betekent biologisch op het domein in de eerste plaats traditionele wijnbouw, het observeren van en luisteren naar de natuur en de seizoenen.

 

MESTSTOFFEN

Meststoffen De meststoffen die op het landgoed worden gebruikt zijn uitsluitend biologisch.

    Sites Pays Cathare    Les Citadelles du Vertige    La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée    Qualité Tourisme Occitanie Sud de France    Grands Sites Occitanie Sud de France

Domaine de la Grange - La Palme

PLOEGEN – TUSSEN WIJNSTOKKEN

De percelen worden geploegd met behulp van een frame dat de tussenstruiken ondersteunt.


GEZONDHEID VAN PLANTEN – REACTIE: ZEEWIER

Fytosanitaire behandeling van wijnstokken: De biologische standaard staat zes (6) kilo kopersulfaat per hectare toe. Wij gebruiken slechts één (1) kilo per hectare, dat is 6 keer minder.

 

Om dit resultaat te bereiken, versterken we de natuurlijke afweer van de wijnstok door bladmeststoffen op basis van zeewier te gebruiken die de wijnstok stimuleren en versterken.

Domaine de la Grange - La Palme

PARASIET: ECHTE MEELDAUW OP WIJNSTOKKEN – REACTIE: ZOETE SINAASAPPEL
We geven de voorkeur aan een behandeling op basis van etherische olie van zoete sinaasappel om OIDIUM te bestrijden, een parasitaire schimmel die typisch is voor de mediterrane wijngaarden in Frankrijk. Deze sprays worden gecombineerd met nat zwavel, waarvan de langzame, langdurige werking helpt om de wijnstokken te beschermen.

Domaine de la Grange - La Palme

Een andere parasiet: eudemis – het antwoord: verstoring van de paring.


Deze parasitaire mot komt oorspronkelijk uit Zuid-Italië en legt haar eitjes in druiven. De larven eten de druiven van binnenuit op en produceren hun uitwerpselen. Deze parasiet richt nu overal ter wereld een ravage aan.

 

4 dorpen hebben hun krachten gebundeld om deze parasiet te bestrijden, in lijn met de biologische aanpak. Het zijn Fitou, Leucate, Roquefort en La Palme.
Sinds 2017, begin maart, zijn er feromoondispensers geïnstalleerd op de biologische percelen van de wijnboeren.

 

Elke verstuiver van dit feromoon, dat kenmerkend is voor het seksuele verleidingsproces van de vrouwtjes, wordt met de hand op de wijnstokken geplaatst om de mannetjes tot waanzin te drijven, zodat ze nergens heen kunnen.

Domaine de la Grange - La Palme Voor elke hectare moeten er 500 verstuivers geïnstalleerd worden.


Ze bestaan uit een kleine aluminiumdraad (verzameld aan het einde van het snoeien) waaraan de feromoondiffusor is bevestigd.

Door de warmte kan het feromoon zich verspreiden en verspreiden. De effectiviteit is spectaculair.

Fitou AOP     Ville de Rivesaltes    Office du Tourisme Côte du Midi      Vignerons indépendants de France       AB - Agriculture Biologique 

Domaine de la Grange - La Palme

Zodra de druiven van de percelen in de wijnmakerij aankomen, worden ze gescheiden en individueel behandeld.


De vinificatie vindt plaats in een atmosfeer die wordt getemperd door de geïsoleerde structuur van het gesloten gebouw (overdekt, thermische isolatie met glaswol over het hele dak, thermische regulering door watercirculatie in roestvrijstalen radiatoren).
De gisting duurt tussen 12 en 30 dagen, afhankelijk van de druivensoort en de klimatologische omstandigheden van de percelen van jaar tot jaar. De temperatuurregeling helpt om de aromatische moleculen te behouden en het gebruik van sulfieten te beperken tot onder de norm.

 

De samenstelling van elke cru is een dosering, een verdeling die wordt bepaald op basis van de specifieke kenmerken van de vinificatie, een beslissing die wordt genomen door de keldermeester, Thierry Dell’ova.

Domaine de la Grange - La Palme

De wijnen van Domaine de la Grange rijpen in een atmosfeer die de seizoenen weerspiegelt en die beschermd is tegen plotselinge klimaatveranderingen. Vandaar het belang van het gebouw zelf.

 

Voor de FITOU AOC rijpt de wijn 9 tot 10 maanden in vaten.

Afhankelijk van de wijn wordt de wijn gerijpt in eiken vaten, geëmailleerde stalen vaten of roestvrij stalen vaten. 

Rivesaltes Tourisme   Le Barcarès   Tourisme Leucate    Mairie de Salses-le-Chateau

Gesproken Talen:
Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans 
English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels  Español - Spanish - Espagnole - Spanisch - Spagnolo - Spaans

  

Openingstijden Domaine de la Grange – La Palme:

De Caveau de Vente bevindt zich op de Départementale 6009 bij de rotonde Cabanes de la Palme in La Palme (11480).

Openingstijden in de zomer (15 juni – 30 september) zijn van 14.00 tot 18.00 van maandag t/m vrijdag en van 10.00 tot 12.00 op zaterdag.

De openingstijden in de winter (1 oktober – 14 juni) zijn van 14.00 tot 18.00 op dinsdag en donderdag, en van 10.00 tot 12.00 op zaterdag. 

Mairie de La Palme       Mairie de Caves       Mairie de Treilles       Blason de Leucate       Mairie de Fitou      Mairie de Sigean

Equipments and Services: 

* Parking
* Diervriendelijk

* Dégustation
* Shop

Rivesaltes
Rivesaltes

Het mooie Rivesaltes is the birthplace of the vin doux naturel, a creation of Arnaud de Villeneuve, the eminent 13th Century physician. It was he who discovered the process of halting the alcoholic fermentation by the addition of spirit to the must, thus giving rise to a new breed of wine. The technique has since been employed in the production of Rivesaltes, and over the ensuing centuries there have been numerous literary references to these fortified wines, which seem to have been highly regarded. Come the development of the appellation system in the 1930s, at a time when Rivesaltes was still riding high, it came as no surprise that these wines should be one of the first to receive their own appellation. The first regulations were laid down in 1936, governing the production of sweet fortified wines from Rivesaltes, Côtes d'Agly and Côtes de Haut-Roussillon, the latter two being subsumed into the Rivesaltes appellation in 1972. Today there are 94 communes eligible to produce these wines, mostly in the Pyrénées-Orientales, although with nine situated in the Aude. The wines start off as principally red or white - although blending of red and white varieties, and subsequent barrel ageing, may influence the wine's true colour and eventual style significantly. Grenache Noir is the lead variety for the red wines, but this may be blended with a number of white varieties, including Grenache Blanc and Gris, Maccabeu and Tourbat. These latter four varieties are the basis for the white Rivesaltes, although they may be augmented by a maximum 20% of Muscat à Petits Grains and Muscat d'Alexandrie...

 

Domaine de la Grange

 

Caveaux – Domaines

 

SARL Dell’Ova Frères

Domaine de la Grange

Les Cabanes de La Palme

11480 La Palme

 

Tel. +33 6.16.21.14.65

 

GPS

Lat. 42° 95′ 83. 73″

Lon. 2° 98′ 43. 99″

 

Email
dellovafreres@orange.fr

 

Website

www.dellova-freres.fr

 

Rosé  Rode wijn  Biologische Wijn Muscat

Rosé: 6.00 €
Rode Wijn: 11.00 € tot 15.00 €
Muscat de Rivesaltes 10.00 €

 

Service:

ParkingFietsvriendelijkDiervriendelijkDégustation

 

Payments