Malepère A.O.P.
Blanquette de Limoux

Domaine La Louvière -
Malviès

 

Domaine La Louvière - Malviès

Domaine La Louvière is gelegen in het kleine dorpje Malviès, in het hart van de vertrouwelijke Malepère AOP appellatie, tussen Limoux en Carcassonne in het zuiden van Frankrijk.

 

Gelegen tussen de Middellandse Zeekust en de bergen van de Pyreneeën, profiteert het domein van een microklimaat dat, in combinatie met een speciale bodem, ons in staat stelt om een reeks expressieve wijnen te produceren.

 

Dankzij de expertise van ons internationale team en onze strikte toepassing van biologische praktijken, halen we de essentie uit deze specifieke natuurlijke omstandigheden. Dit garandeert de kwaliteit van onze wijnen en hun onderscheidend vermogen.

Domaine La Louvière - Malviès

Een duurzame aanpak

Domaine La Louvière streeft ernaar om de best mogelijke wijnen te produceren en is zich tegelijkertijd bewust van zijn verantwoordelijkheid voor het milieu.

 

Daarom gebruiken we strenge biologische praktijken in onze productie om AOP Malepère en IPG Pays d’Oc wijnen van de hoogste kwaliteit te produceren.

 

Al onze rode en rosé wijnen hebben al een AB-certificaat, wat onze toewijding aan natuurlijke praktijken bewijst. Binnenkort zullen ook onze witte wijnen dit label krijgen.

    Communauté de communes Piège Lauragais Malepère    AOC Malepère    AB - Agriculture Biologique    Sud de France - Le Meilleur de l'Occitanie    Vignobles & Découvertes

Domaine La Louvière - Malviès

De kwaliteit van de wijnen van Domaine La Louvière wordt niet alleen bepaald door de omgeving, maar ook door de expertise van ons team.   We halen het volledige potentieel uit onze druiven met behulp van biologische technieken die het milieu respecteren. En we oogsten niet meer dan 50 hectoliter per hectare. In de overtuiging dat grote wijnen eerst in de wijngaard worden bereid, besteedt ons team de grootste zorg aan de wijnstokken, volledig rekening houdend met de klimatologische en natuurlijke omstandigheden van het terroir.

Domaine La Louvière - Malviès

Elk perceel wijnstokken krijgt de zorg die het nodig heeft, afhankelijk van de aard van de bodem, de klimatologische omstandigheden en de gebruikte snoeimethoden, om ervoor te zorgen dat de druiven van optimale kwaliteit zijn en een perfecte rijpheid bereiken.

 

Onze ervaren keldermeester is vervolgens in staat om de druiven te persen en wijnen met elk hun eigen karakter te creëren. Bijvoorbeeld fruitige witte wijnen met een mooie frisheid, of volle rode wijnen die op eikenhouten vaten rijpen en een rijpingspotentieel hebben van vier tot tien jaar.

Domaine La Louvière - Malviès

Hoewel het grootste deel van ons werk met de hand wordt gedaan, betekent dat niet dat we geen gebruik maken van moderne technologie. Zolang het ons maar helpt in onze zoektocht naar optimale kwaliteit, en zonder de biologische waarden in gevaar te brengen.

 

Onze wijngaarden liggen zo dicht bij de wijnmakerij dat de druiven er snel naartoe kunnen worden gebracht zonder het risico dat ze oververhit of beschadigd raken tijdens het transport.

    Sites Pays Cathare    Les Citadelles du Vertige    La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée    Qualité Tourisme Occitanie Sud de France    Grands Sites Occitanie Sud de France

Château Guilhem - Malviès

De druiven worden altijd met de grootste zorg behandeld en bewerkt met behulp van de zwaartekracht om elk risico op beschadiging te voorkomen. Onze pneumatische pers oefent vervolgens een lichte, gelijkmatige druk uit op het sap om een optimale kwaliteit te garanderen.

De kelders van Domaine La Louvière zijn uitgerust met de modernste technologie en gebruiken zowel Franse eiken vaten als roestvrijstalen vaten om de wijnen te laten rijpen. De vaten, afkomstig uit de bossen van de Allier, staan bekend om hun fijne korrel. De kwaliteit van het roosteren en de capaciteit van de vaten worden ook niet willekeurig gekozen, maar afhankelijk van de wijn waarvoor ze worden gebruikt. De roestvrijstalen vaten met temperatuurregeling voldoen aan de strengste hygiënenormen om elk risico op besmetting uit te sluiten die de kwaliteit van de wijnen zou kunnen aantasten.

Domaine La Louvière - Malviès

Volgens de legende was Blanquette de Limoux de eerste mousserende wijn ter wereld. Deze wijnen werden enkele eeuwen voor de beroemde mousserende champagnes op de markt gebracht.

 

Blanquette (d.w.z. “de kleine witte”) werd voor het eerst ontdekt in 1531 door de monniken van de abdij van Saint-Hillaire, net ten noorden van Limoux. Het was een van de eerste Languedocwijnen die in 1938 de AOC-status kreeg.

 

Net als in de Champagne is de kalkbodem rond de stad Limoux ideaal voor het verbouwen van witte wijnen. Bovendien is het klimaat in de uitlopers van de Pyreneeën iets koeler dan in andere delen van de Languedoc en beschermd tegen mediterrane invloeden.

Sites Pays Cathare  Limouxin TourismeVins AOP de Limoux    la Communauté de communes du Limouxin   Ville de Carcassonne

Domaine La Louvière - Malviès

De Mauzac druif

De verfrissende, rustieke smaak van Blanquette heeft veel te danken aan de traditionele Mauzac-druif. Terwijl de voorouderlijke methode aandringt op het exclusieve gebruik van deze zeldzame en oude variëteit, mogen we voor moderne Blanquettes de Mauzac beperken tot 90% en aanvullen met Chardonnay en/of Chenin Blanc. Net als de champagnes wordt Limoux gemaakt door stap voor stap de traditionele methode te volgen.

 

De Blanquette de Limoux van Domaine La Louvière wordt gemaakt van Mauzac en Chardonnay.

 

Crémant de Limoux

De relatief recente appellation Crémant de Limoux PDO is minder beperkend dan die van Blanquette. Het biedt daarom meer creatieve vrijheid aan wijnproducenten. Crémants moeten nog steeds Mauzac gebruiken, maar slechts tussen 10 en 20% van de totale massa.

 

De belangrijkste druivensoort voor Crémant de Limoux is Chardonnay (tot 70%), gevolgd door Chenin Blanc (20 tot 40%). Wijnproducenten kunnen ook tot 10% Pinot Noir gebruiken, wat het geval is voor de Crémants van Domaine La Louvière.

Domaine La Louvière - Malviès
Domaine La Louvière - Malviès

Gesproken Talen:
Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans 
English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels  Español - Spanish - Espagnole - Spanisch - Spagnolo - Spaans  Deutsch - German - Alemán - Allemand - Tedesco - Duits

 

Openingstijden Domaine La Louvière – Malviès:
– januari t/m december
– van 08:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 18:00
– Gesloten: zaterdag – zondag

Geniet van een rondleiding door onze wijngaarden elke dinsdagochtend van mei tot september. Bel ons om te reserveren.

Mairie de Malviès      Mairie de Saint-Martin-de-Villereglan      Mairie de Lauraguel      Mairie de Villarzel du Razès       Mairie de Brugairolles      Mairie de Cépie

Equipments and Services: 

* Parking
* Diervriendelijk
* Groepen welkom

* Dégustation
* Shop

Booking.com

Domaine La Louvière

 

Caveaux – Domaines

 

La Louvière
11300 Malviès

 

Tel. +33 4.68.20.71.55

 

GPS

Lat. 43° 11′ 77. 61″

Lon. 2° 19′ 65. 21″

 

Email
c.baute@domaine-la-louviere.com

 

Website
www.domaine-la-louviere.com

 

Rosé  Witte wijn  Rode wijn  Biologische Wijn  Blanquette, Mousserende wijn

Rosé: 9.50 €

Witte Wijn: 9.90 € tot 18.50 €
Rode Wijn: 10.90 € tot 35.00 €

Crémant: 14.50 € tot 15.00 €
Blanquette: 13.50 € tot 14.50 €

 

Service:

ParkingFietsvriendelijkDiervriendelijkDégustation

 

Payments