Ruitersport

Ferme Equestre -
Le Plo -
Montlaur

 

Ferme Equestre Le Plo Montlaur Ontdek de Corbières en het Pays Cathare te paard!
De Ferme Equestre du Plo biedt u..:


Ritten van 1 uur tot een hele dag.
Ritten van 2 tot 6 dagen, zwervend of met een ster.
Bezoeken aan wijngaarden te paard en wijnproeven van een halve dag tot 3 dagen.
Met tochten voor alle niveaus!
Minimum leeftijd 11 jaar
Het hele jaar door geopend op reservering

Qualité Tourisme Occitanie Sud de France    La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée  Grands Sites Occitanie Sud de France

Sites Pays Cathare        Les Citadelles du Vertige

 

Ferme Equestre Le Plo Montlaur

Tussen Carcassonne en Narbonne, in het hart van de Corbières, in de Val de Dagne, verwelkomt de manege Plo je het hele jaar door om het Catharenlandschap te paard te ontdekken.

 

Deze familieboerderij werd in 1966 opgericht door Michel Niemans. In de jaren 1990 ontwikkelde hij samen met zijn partner Dominique het ruitertoerisme. Vandaag heeft hun dochter Alizée de teugels overgenomen.

Ferme Equestre Le Plo Montlaur

Ze helpt je de regio te ontdekken tijdens een reeks rondwandelingen en wandelingen in margrietjes, aangepast aan je niveau en interesses.

 

De Val de Dagne is rijk aan geschiedenis, landschappen en lokale producten. Dankzij een dynamisch lokaal netwerk kunnen we vakanties organiseren die wandelen, picknicken en lokale maaltijden combineren, maar ook bezoeken aan wijngaarden gevolgd door wijnproeverijen.

 

Aarzel niet om contact op te nemen met Ferme Equestre du Plo om een vakantie op maat te plannen!

Corbières Rousillon Tourisme  Bienvenue à la ferme Les Plus Beaux Villages de France

Piémont d’Alaric Communauté de Communes        Fédération Française d'Équitation

 

Ferme Equestre Le Plo Montlaur

Alizée neemt je mee op uurlijkse of dagelijkse wandelingen rond het Alaric-gebergte en Lagrasse, maar ook op 2 tot 6-daagse wandelingen langs de mooiste paden van het Kathaarse platteland.

Ferme Equestre Le Plo Montlaur

<< Deze 2 uur durende tour door de wijngaarden en heuvels was “te goed”.
Alles stond klaar voor een snel vertrek. Zeer beleefd telefonisch contact, een ontvangst vol glimlachen en sympathie voor een rit met zeer kalme paarden.

 

De rit was sereen en aangepast aan de verschillende niveaus van ruiters. Met Alizée als onze “supergids”.
Hartelijk dank aan Alizée voor deze ochtend. >>

Ferme Equestre Le Plo Montlaur
Ferme Equestre Le Plo Montlaur

Routes 20 Corbières - Les Routes des Vins   Ville de Trèbes Les Plus Beaux Villages de France

Val-de-Dagne   Pays de Carcassonnais

Ferme Equestre – Le Plo

 

Recreatie – Ruitersport

 

Le Plo
11220 Montlaur (Val-de-Dagne)

 

Tel. +33 4.68.79.71.32
Tel. +33 6.25.89.49.78

 

GPS

Lat. 43° 7′ 45. 94″

Lon. 2° 33′ 30. 39″

 

Email
niermansalizee@gmail.com

 

Ruitersport
www.ferme-equestre-du-plo.com

 

Ruitersport

1 uur –  15.00 €

2 uur –  30.00 €

1/2 dag –  45.00 €

 

Service:

ParkingFietsvriendelijk

 

Payments

Gesproken Talen:
Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans   English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels

 

Openingstijden Ferme Equestre – Le Plo – Montlaur:

– februari t/m december

– van 08:00 tot 19:00 
– Telefonisch reserveren  gewenst

Mairie Val-de-Dagne     Mairie de Serviès-en-Val    Mairie de Rieux-en-Val  

Mairie de Lagrasse     Mairie d'Arquettes-en-Val   Mairie de Comigne

Equipments and Services: 

* Groepen zonder gids
* Groepen met gids
* Parking

* Een clubhuis
* Toegang voor mensen met een beperking

* Individuele rondleiding zonder gids
* Individuele rondleiding met gids
* Voor jong en oud

* Multifunctionele ruiterfaciliteiten geschikt voor alle niveaus

Lac de la Cavayère - Carcassonne
Lac de la Cavayère - Carcassonne

Lac de la Cavayère (Cavayere meer) is een groot stuwmeer, niet ver van Carcassonne, dat werd gebouwd in 1988. Het is omgeven door een prachtig mediterraan landschap en is verspreid over 40 hectare. Een wandelpad loopt helemaal rond het meer, dat is een wandeling van ongeveer anderhalf uur. Er zijn twee stranden (een zandstrand en een kiezelstrand), die geschikt zijn om te zwemmen en zijn continu bewakers aanwezig tijdens de zomer, ook is er een speelplaats voor kinderen met allerlei voorziening zoals bijv. trampolines etc... , tevens een groot avonturenpark O2, gemaakt van touwen tussen de bomen waar je op kan klimmen, glijbaan en schommel, met inbegrip van een lange 'slide' over een deel van het meer zelf. Bij O2 in Carcassonne, zijn touwen gespannen tussen bomen om een avonturenpark maken / sport, het zogenaamde Acro-tak. Het avontuur begint met een korte training en alle klimmers zijn uitgerust met een veiligheidsharnas. Je hebt 2 korte touwen vastgemaakt aan je harnas en op een gegeven moment ten minste een van de touwen moet worden gehecht aan de zekerheids touwen die bij ieder onderdeel aanwezig zijn van het avonturenpark. Klimmers krijgen ook een bevestiging die hecht aan sleeptouwen, zodat u kunt glijden tussen de bomen. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden, met een groot aantal beklimmingen / glijbanen voor kinderen vanaf 6 of ouder. Als u en uw kinderen de instructies volgen, bestaat er geen gevaar. Bij O2 ga je vaak enkele meters in de lucht en een aantal van de klimmetjes zijn bijzonder uitdagend, op de zwarte route bijvoorbeeld zijn een aantal van de stappen 'swing precariously' als je er over loopt en je moet behoorlijk fit om omhoog te klimmen enkele van de touwladders en bomen...

 
Abbaye Sainte-Marie de Lagrasse
Abbaye Sainte-Marie de Lagrasse

De abdij Sainte-Marie de Lagrasse (ook wel Sainte-Marie d’Orbieu) is een abdij in de gemeente Lagrasse langs de oever van de rivier Orbieu in het departement Aude in de streek Languedoc-Roussillon in het zuiden van Frankrijk. Het was vanaf de stichting in 779 tot de Franse Revolutie een Benedictijnerabdij. Sinds 2004 wordt een deel van het complex weer als klooster gebruikt door de communiteit van de Reguliere Kanunniken van de Moeder Gods (Chanoines Réguliers de la Mère de Dieu). De stichtingsdatum van het oorspronkelijke klooster is niet bekend. In 779 reconstrueerde abt Nimphibius, aartsbisschop van Narbonne het klooster. De abdij stond vanaf dat jaar onder bescherming van Karel de Grote. De interventie van de keizer had een grote invloed op de ontwikkeling van het klooster. Van de 9e tot de 11e eeuw speelde het klooster een vitale rol in het religieuze leven van de Languedoc. Schenkingen van edellieden uit de omgeving versterkten de economische en politieke macht van de abdij in dit deel van Frankrijk. In de 12e en 13e eeuw, de periode waarin de Katharen werden vervolgd, trachtten de abten van het klooster een verzoenende rol te spelen in het conflict en dankzij hun inspanningen sloten de steden Béziers en Carcassonne vrede met de katholieke kerk en de Franse koning. Abt Auger van Cogenx (1279-1309) was een van de belangrijkste bouwheren. Hij was verantwoordelijk voor onder andere de bouw van het abdijpaleis en de bouw van de kapel van Saint-Barthélemy in 1296. In de 13e tot de 18e eeuw wisselden perioden van bloei en verval elkaar af. In de 17e eeuw werd het klooster opgenomen in de congregatie van Saint-Maur (in 1663). In de 18e eeuw werd het klooster gerenoveerd en verrijkt met een in classicistische stijl opgetrokken gebouw, het middelpunt van het nu nog functionerende klooster. In 1796 werd het kloostercomplex gesplitst en verkocht, nadat de laatste 14 monniken het klooster in 1792 al hadden verlaten. Het momenteel voor het publiek toegankelijke gedeelte valt voor het grootste deel samen met de middeleeuwse abdij. Het is nu in het bezit van de Conseil Géneral van de Aude en het wordt verhuurd aan de gemeente Lagrasse. Het private gedeelte omvat de gebouwen uit de 18e eeuw, sinds 2004 in gebruik door de communiteit van de Reguliere Kanunniken van de Moeder Gods...

 

Ferme Equestre – Le Plo

 

Recreatie – Ruitersport

 

Le Plo
11220 Montlaur (Val-de-Dagne)

 

Tel. +33 4.68.79.71.32
Tel. +33 6.25.89.49.78

 

GPS

Lat. 43° 7′ 45. 94″

Lon. 2° 33′ 30. 39″

 

Email
niermansalizee@gmail.com

 

Ruitersport
www.ferme-equestre-du-plo.com

 

Ruitersport

1 uur –  15.00 €

2 uur –  30.00 €

1/2 dag –  45.00 €

 

Service:

ParkingFietsvriendelijk

 

Payments

De huidige query heeft geen berichten. Controleer of je berichten hebt gepubliceerd die overeenkomen met je zoekopdracht.