Geschiedenis

Geschiedenis

 

De Aude is de regio met de grootste biodiversiteit in Frankrijk!

 

Waardoor uitstappen in de natuur of openluchtactiviteiten een absolute aanrader zijn.
Wandelen, fietsen, paardrijden of watersport: In de Aude kan het allemaal !

Treed binnen in de wereld van de Katharen.

410 jaar na Christus scheurden de Katharen zich af van de katholieke kerk.

Ze zouden zuiver leven… In de Aude! 

Het land der katharen draagt nog steeds de sporen van deze rijke geschiedenis. Prachtige historische steden, talrijke burchten, monumenten, kathedralen en kerken in de Languedoc zijn hiervan getuige. Naast de historische rijkdom wordt Aude ook gekenmerkd door haar boeiend en afwisselend landschap. Stranden, meren, bossen, rivieren en bergen zorgen voor een unieke mix van natuur tijdens je vakantie.

Geschiedenis

Liefhebbers van historisch erfgoed en oude, indrukwekkende gebouwen halen hun hart op tijdens een bezoek aan Carcassonne. Deze stad is, na de stad van de liefde en Mont-Saint-Michel, de grootste toeristische trekpleister van Frankrijk.

Carcassonne is de best bewaarde, grootste, middeleeuwse vestigingsstad van Europa en behoort met recht en rede tot het UNESCO werelderfgoed. De oude binnenstad La Cité de Carcassonne werd volledig gerestaureerd.

Ga iets drinken op het gezellige Place Marcou en laat het prachtige plein met fontein, de schilderachtige straatjes en souvenirwinkeltjes je bekoren.

Wij hopen dat u net zo zult genieten als wij hebben gedaan! Voor goede tips staan wij altijd open voor aanvulling van de lijst.

Grand Carcassonne Tourisme Sites Pays CathareGrands Sites Occitanie Sud de France

Office du Tourisme Côte du MidiPays de Carcassonnais