golf02

Golfbanen

 

Om u enigszins wegwijs te maken hebben wij voor u een lijst van Golfbanen (in en rondom de Aude) samengesteld in willekeurige volgorde wat kwaliteit, prijs en faam betreft.

Een golfbaan is een perceel waarop de sport golf wordt gespeeld. De baan bestaat uit een reeks holes. Iedere hole bestaat in de regel uit de volgende onderdelen: tee of afslagplaats, fairway, rough, fringe / apron, hindernissen, green, en ten slotte het putje dat ook hole (soms cup) wordt genoemd.

Tarieven

Golfen begint met de Afslag vanaf de Tee met de Golfclub genaamd de Driver. Daarna gebruik je verschillende soorten Clubs : de Woods, de Irons en de Putter. Welke Club je steeds gebruikt hangt af van de situatie op de Golfbaan en van da afstand die je nog moet afleggen.

 

De Woods zijn vooral voor de lange afstand, nauwkeurige slagen uit bijvoorbeeld een Bunker vereisen Irons zoals de Pitching– of de Sand Wedge. Anders is de Putter, die is speciaal gemaakt voor de Green, en wordt gebruikt om de Golfbal uiteindelijk in de Hole te slaan.

 

De Score bij golfen wordt uitgedrukt in Par. Deze telling houdt het aantal slagen in dat nodig is om de Golfbal van de afslag, de Tee Box, in de Hole te krijgen. De gemiddelde Par voor een 18-holes Golfbaan is 72. Een Birdie betekent dat je de Golfbal in 1 slag minder als Par hebt uitgeslagen, of dat je drie slagen nodig hebt voor een Par-4 Baan. Een Bogie is één boven Par, bijvoorbeeld bij een Par-4 en je er 5 slagen over doet. Diegene met het minst aantal slagen aan het einde van al de gespeelde Holes wint de Golfwedstrijd.

Wij hopen dat u net zo zult genieten als wij hebben gedaan! Voor goede tips staan wij altijd open voor aanvulling van de lijst.

  Académie Internationale des Métiers du Golf  Clubs de Golf Golfy

Sud France Golf        Fédération Française de Golf