Beach - Strand

Gruissan Plage - Gruissan

Gruissan Plage - Gruissan

Gruissan-Village, één van de mooiste dorpen van Frankrijk, ligt op 4 km afstand en heeft zijn typische sfeer en kleuren van het Middellandse Zeegebied weten te behouden. Het is een charmant oud vissersdorp, gedomineerd door de hoog op een rots gelegen ruïne van de Tour Barberousse met daaromheen het oude centrum van rondlopende nauwe straatjes met vissershuizen en wijncaves.

 

In Gruissan zijn verschillende visrestaurants te vinden met heerlijke lokale vis specialiteiten. Elke dag kun je genieten van vers gevangen vis bij de oude haven. Iedere woensdag en zaterdag is er een gezellige markt op het marktplein.Vlakbij de oude stad is de nieuwe jachthaven met zijn boten, restaurants, cafés en winkels.

Gruissan Plage - GruissanHet grote zandstrand van Gruissan Plage strekt zich uit over de Grazel lagune en heeft een lange vakantie geschiedenis. In het midden van de 19e eeuw, zouden Narbonne families in de zomer hier hun vakantie aan het strand doorbrengen voordat het harde werk van de druivenoogst zou starten, eerst sliep men caravans, daarna in de cabanes op houten palen.

    Sites Pays Cathare    Les Citadelles du Vertige  La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée  Qualité Tourisme Occitanie Sud de France Le Grand Narbonne

Wanneer je het echte mediterrane karakter van dit gebied wil ontdekken, stop dan zeker in Gruissan. Ontdek het Clape-gebergte bedekt met heerlijk ruikende pijnboombossen waarin de cicaden zingen, waar de geur van tijm en rozemarijn wordt aangevoerd over de garrigue (struikgewas), waar de kustlijn bestaat uit goudgele zandstranden en lagunes, de wijngaarden een AOC hebben, en relieken en monumenten vervuld zijn van de geschiedenis van het gebied. Een ‘passionele’ tussenstop waarbij iedereen zich kan overgeven aan wandelingen of mountainbiken langs één van de aangegeven routes, glijsporten of zeilrijden. Natuurlijk kun je ook rustig met het gezin genieten van de natuur en strand. 

Gruissan Plage - Gruissan
Gruissan Plage - Gruissan

Office du Tourisme Côte du Midi  Ville de Gruissan     Mairie de Bages      Mairie de Peyriac-de-Mer 

Gruissan Plage - GruissanGruissan is een populaire badplaats dorp met een ruïne op de top van een heuvel boven het dorp zelf. Het strand is eigenlijk een voortzetting van de enorme, brede, uitgestrekte zandstranden die bij St Pierre-sur Mer beginnen. Net als Narbonne en Mateille, is het uiterst plat en breed, en voelt heel open.

Gruissan Plage - Gruissan
Gruissan Plage - Gruissan

Gruissan village ligt ligt net niet aan de Middellandse Zee, tussen de heuvels van de Clape en de meren(etangs) en wordt bezocht door de roze flamingo’s. Gruissan was oorspronkelijk een vissersdorpje op een klein eiland omringd door moerassen. De smalle straatjes van Gruissan zijn gebouwd rond de 13e-eeuwse kasteeltoren en vormen een cirkelvormig patroon (een zogenaamde Circulade). In de afgelopen jaren is Gruissan aanzienlijk uitgebreid met de ontwikkeling van de vakantiehuizen in de buurt van Gruissan Plage, een moderne jachthaven en zijn er appartementen gebouwd langs de met palmbomen aangeklede kades, daarbij heeft het inmiddels een casino en vier nachtclubs .

Gruissan Plage - Gruissan
Gruissan Plage - Gruissan

U kunt volop genieten van het nachtleven in de bars en restaurants in de buurt van de jachthaven, waar u kunt dineren met uitzicht op de jachten en luisteren naar muzikanten die allerlei soorten muziek tot uitvoering brengen. Kilometers van schone rustige stranden van Gruissan Plage, met fijn zand, warm zeewater en veilig zwemmen voor kinderen, biedt alles wat u nodig heeft voor een geweldige vakantie in het zuiden van Frankrijk. Er is een breed scala aan watersport activiteiten voor het hele gezin en u zult ook een scala aan andere activiteiten kunnen beoefenen zoals paardrijden, fietsen en er is zelfs een pretpark.

Gesproken Talen:

Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans  English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels  Español - Spanish - Espagnole - Spanisch - Spagnolo - Spaans 

 

Openingstijden Gruissan Plage – Gruissan:
– januari t/m december

Mairie de Gruissan      Mairie de Vinassan      Mairie de Bages      Mairie de Port-la-Nouvelle      Mairie d'Armissan      Mairie de Sigean

Equipments and Services: 

* Parkeer afstand 1 tot 15 minuten
* Strand
* Zee
* Zand: fijn
* Wandelgebied

* Toilet
* Douche
* Restaurant
* Café, Bar
* Groepen welkom

 Grand Carcassonne Tourisme     Canal du MidiUnesco World Heritage Convention    Ville de Carcassonne     Sud de France - Le Meilleur de l'Occitanie

Gruissan Plage – Gruissan

 

Recreatie – Watersport – Stranden

 

La Plage des Ayguades
La Plage de Mateille

 

Office de Tourisme de Gruissan
80 Boulevard Pech Maynaud 11430 Gruissan

 

Tel. +33 4.68.49.09.00

 

Email

office.tourisme@gruissan-mediterranee.com

 

Beach - Strand
www.gruissan-mediterranee.com

 

Volwassenen: vrij entree
Kinderen: vrij entree

 

Service:

ParkingFietsvriendelijkDiervriendelijkRestaurantZwemgelegenheid

 

Payments