Château

Kastelen en Abdijen

 

Om u enigszins wegwijs te maken hebben wij voor u een lijst van de belangrijkste Katharen Kastelen en Abdijen samengesteld in willekeurige volgorde.

Allen zijn de moeite waard om eens te bezoeken!

Carcassonne

Kastelen

Frankrijk en kastelen, die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vooral bekend zijn de vele sobere, oeroude Katharen kastelen. De één werd ooit ontworpen als robuust verdedigingswerk, de ander als toonbeeld van rijkdom en cultuur.

 

Abdijen

De abdijen en kloosters van Frankrijk, ze behoren tot de mooiste plekjes van het land. In iedere streek vind je ze wel, en vrijwel elk eeuwenoud klooster heeft een veelbewogen geschiedenis. Het ene moment bloeide het kloosterleven, de volgende eeuw kon het echter zomaar gebeuren dat de monniken bruut werden vermoord en de gebouwen met de grond gelijkgemaakt werden. Gelukkig leven we inmiddels in wat vreedzamer tijden, althans, wat de kloosters betreft, en kunnen we nu volop genieten van de mooie plekjes die de monniken in de loop der tijd hebben uitgekozen om zich terug te trekken.

 

Wij hopen dat u net zo zult genieten als wij hebben gedaan! Voor goede tips staan wij altijd open voor aanvulling van de lijst.