Wandelen - Hiking

La Chapelle
Notre Dame des Oubiels -
Portel-des-Corbières

 

La Chapelle Notre Dame des Oubiels - Portel-des-CorbièresNotre Dame des Oubiels is op eerste plaats een majestueuze ruïne, historisch monument uit de dertiende en veertiende eeuw, gelegen tussen wijngaarden en olijfbomen.

Het is bereikbaar door het dorp uit te wandelen, om er aangename momenten door te brengen temidden van kreupelhout met het uitzicht op Portel-des-Corbières.

Ville de Sigean  Mairie de Bages Mairie de Peyriac-de-MerOffice de Tourisme Port La Nouvelle  Mairie de La Palme

La Chapelle Notre Dame des Oubiels - Portel-des-CorbièresMet mooi weer is, komen er veel wandelaars en toeristen naar Portel-des-Corbières. Hun eerste bezoek is de oude verwoeste kerk, Notre Dame des Oubiels. En de vragen zijn altijd hetzelfde: wanneer was deze kerk gebouwd? Wat was de oorspronkelijke naam? Waarom hebben ze zo ver van het dorp gebouwd? Door wie werd het vernietigd? We zullen proberen om het kort en bondig te beantwoorden. Een kilometer ten westen van het dorp, liggen de ruïnes van de oude kapel, Notre Dame des Oubiels (lammeren), gebouwd in de buurt van de défilé de la Reïnadouïre (la Reine des eaux), doorkruist door de rivier Berre.

 Randozone.com est le premier site communautaire sur la randonnée pédestre, le trekking et les sports outdoor   FFRandonnée Occitanie       France-Randos propose des itinéraires de randonnées pédestres    Randos Balades

La Chapelle Notre Dame des Oubiels - Portel-des-CorbièresNotre Dame des Oubiels, als historisch monument geklasseerd was vroeger een Gallo-Romeinse herberg op weg naar Spanje. Later, werden de Arabische strijders, de veroveraars van het Iberisch schiereiland door de troepen van Charles Martel hier tegengehouden in 737. Deze strijd van Berre, klonk het einde van de islamitische expansiedrift in van onze “Grande Terre”, begeerd door de emir Okba. Vissers vanuit de meren en de kust en slachtoffers van de Moorse invallen, hebben hun toegewijde erkenning in Portel-des-Corbières met de bouw van deze kapel Oubiels gemarkeerd.

La Chapelle Notre Dame des Oubiels - Portel-des-CorbièresMet meer dan 1250 inwoners is Portel des Corbières een actief dorp. Gelegen tussen de heuvels van Baden en Serre rond de oevers van de Berre en aan de poort van de Corbières ligt een van de populairste bestemmingen in Languedoc-Roussillon, de Caves Rocbère (Terra Vinea).

    Randonnée Pédestre VisuGPX            

La Chapelle Notre Dame des Oubiels - Portel-des-CorbièresNa een bezoek aan ons dorp, ontdek Terra Vinea, daar kunt u tot 80 meter onder de grond reizen, de overblijfselen van La Chapelle Notre Dame des Oubiels, historisch monument, een voormalige herberg op de weg naar Spanje, en niet te vergeten de 3 wandelpaden: echte ongerepte groene natuur en authentieke landschappen waar de wijngaarden alom aanwezig zijn.

La Chapelle Notre Dame des Oubiels - Portel-des-Corbières
La Chapelle Notre Dame des Oubiels - Portel-des-Corbières

Gesproken Talen:
Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans  English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels

 

Openingstijden La Chapelle Notre Dame des Oubiels – Portel-des-Corbières:

– januari t/m december

Mairie de Portel des Corbières       Mairie de Villesèque-des-Corbières      Mairie de Roquefort-des-Corbières      Mairie de Montséret      Mairie de Fontjoncouse      Mairie de Fraissé-des-Corbières

Kenmerken:

Afstand

– Afstand
– 13,7 km

Min. Hooogte

– Min. Hooogte
– 200 meter

Vertrek

– Vertrek
– Eglise,
  Portel-des-Corbières

Type

– Type
– Lus

Max. Hoogte

– Max. Hoogte
– 280 meter

Hoogteverschil

– Hoogteverschil
– 520 meter

Tijdsduur

– Tijdsduur
– 4 uur

Gemarkeerd

– Gemarkeerd
– Ja

IGN verwijzing

– IGN verwijzing
– 2546OT

Moeilijkheid

– Moeilijkheid
Makkelijk

GPS Coordinaten

– Coordinaten
– 43.06399,
2.89783

Download GPS Track

– Download GPS Track
Download GPS

Map

La Chapelle Notre Dame des Oubiels

 

Recreatie – Sporten – Wandelen – Hiken – Bergbeklimmen – Sneeuwwandelen

 

Start:
Eglise
11490 Portel-des-Corbières

 

Tel. +33 4.68.48.28.00

 

Email
accueil@portel-des-corbieres.com

 

Wandelen - Hiking
www.portel-des-corbieres.fr