Wandelen - Hiking

La Passerelle de Mazamet

 

La Passerelle de Mazamet Tart de leegte op La Passerelle de Mazamet in Hautpoul en slenter door dit heuveldorp. Wil je sterke emoties? Klim naar Hautpoul en via de metalen voetgangersbrug, 70 meter boven de vallei van Arnette.

 

Voel de voetgangersbrug als ze zachtjes onder je voeten slingert?

Wil je op tijd terug? Wandel door de middeleeuwse straten waar nog steeds de herinnering aan de Katharen zweeft. Hautpoul ligt hoog en het geeft je een kippenvel gevoel.

La Passerelle de Mazamet
La Passerelle de Mazamet

Wees niet duizelig op 70 meter boven de grond. Maar alleen al is het uitzonderlijke uitzicht op de vallei van de Arnette de moeite waard om zijn moed in beide handen te nemen.

 

Door de voetgangersbrug te nemen die naar Hautpoul leidt, wordt u niet alleen opgemerkt door de schoonheid van het landschap, maar gaat u bovendien een opmerkelijk historisch erfgoed ontdekken.

 Randozone.com est le premier site communautaire sur la randonnée pédestre, le trekking et les sports outdoor   FFRandonnée Occitanie       France-Randos propose des itinéraires de randonnées pédestres    Randos Balades

La Passerelle de Mazamet

 

La Passerelle de Mazamet is uniek in Occitanië en is een 140 meter lang luchtpad dat de Arnette-kloof kruist op 70 meter hoogte.

La Passerelle de MazametPraktische informatie:


– Zorg voor wandel of sportschoenen, een fles water, pet en zonnebril in de zomer.
– Voetgangersbrug te voet gratis toegankelijk, het hele jaar door.
– Gratis toegang parkeren het hele jaar geopend.

La Passerelle de MazametVeiligheidsinstructies om te volgen:


– De brug is verboden voor gemotoriseerde voertuigen.
– Fietsers moeten de voetgangersbrug lopend oversteken.
– Kinderen moeten worden vergezeld door een volwassene.

La Passerelle de Mazamet

Mazamet ligt in de natuurlijke vallei van de Thoré, op 280 meter hoogte, tussen twee gebergtes: de Montagne Noire en de Monts de Lacaune (beiden zo’n 1200 meter hoog).

 

Gezien de ligging in het zuid-westen van Frankrijk, zal het velen verbazen dat deze deel uitmaken van het Centraal Massief. De bergen rond Mazamet en haar snelstromende rivieren hebben sterk bijgedragen aan de ontwikkeling van bescheiden start tot één van de meest welvarende Franse steden in de 19de eeuw.

    Randonnée Pédestre VisuGPX            

Bewijs van vroege nederzetting in de streek dateert uit de tijd van het Magdalénien (10 000 voor Christus). Aan de rand van Mazamet, bij het dorp Aiguefonde, werden sporen van activiteit ontdekt in de grot van Lacalm. Later bewijs uit de neolithische periode is te vinden in een aantal megalithische monumenten, verspreid in het landschap rond Mazamet…

Gesproken Talen:
Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans 

 

Openingstijden La Passerelle de Mazamet:
– januari t/m december
– Alle dagen

Mairie de Pont-de-Larn        Mairie d'Aussillon        Mairie d'Aiguefonde        Mairie de Cambounès        Mairie de Saint-Amans-Soult       Mairie de Le Vintrou

Equipments and Services: 

* Groepen welkom

** Individueel bezoek zonder gids
* Groepen zonder gids

Mazamet
Mazamet

Gelegen tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, aan de voet van de Montagne Noire, toont Mazamet nog steeds het stempel van haar industriële erfenis. Vandaag de dag is de stad gefocust op groen toerisme en daarbij niet de de prestigieuze XIXe eeuw met de wol verwerkende industrie niet te vergeten. De elegante villa's zijn er nog steeds om ons te herinneren aan deze bevoorrechte momenten ... Mazamet, het verhaal van een succesvolle herschikking. De bekendheid van Mazamet begon met de kwaliteit van de stof in de achttiende eeuw. Al snel ontwikkelde het zich tijdens de XIXe eeuw als het wereldcentrum van de innovatieve wol verwerkende industrie, al snel gepaard met touw en leerwerk. Tegenwooordig nemen de stedelijke sporen u mee de geschiedenis in om de industriële ontwikkeling van de stad te onthullen door de opvallend elegante herenhuizen te laten zien, de blikvangers van deze bevoorrechte momenten. Katharen, een historische ervaring ... Maak kennis met hen in het Maison de la Mémoire: geluid, video displays en reconstructies van het dagelijkse leven van boeren en huizen om een beter begrip van de Katharen te krijgen', zoals ze werden vervolgd door de kruisvaarders en de inquisiteurs. Weet u dat Jean-Louis Etienne (een Franse ontdekkingsreiziger) en Laurent Jalabert (een beroemde wielrenner) hier werden geboren. Dus als je houdt van het verkennen of droomt van sportieve prestaties, dat is dit wel de plek! In de omgeving, krijgt u de gelegenheid om te alles te geven: wandelen, mountainbiken, paardrijden, auto-rally's, watersporten bij het Lac des Montañés, het verkennen van flora en fauna ... Doe waar je zin in hebt?

 

La Passerelle de Mazamet

 

Recreatie – Sporten – Wandelen – Hiken – Bergbeklimmen – Sneeuwwandelen

 

95 Rue de la Resse
81200 Mazamet

 

Tel. +31 5.63.62.63.62

 

Email
office-tourisme.mazamet@imsnet.fr

 

Wandelen - Hiking
www.tourisme-castresmazamet.com