Beach - Strand

Lac de la Cavayère -
Carcassonne

 

Lac de la Cavayère - Carcassonne

In de buurt van de middeleeuwse stad Carcassonne, in een natuurlijke omgeving, ligt het Lac de la Cavayère (40 hectare) en is de thuisbasis van een schat aan Mediterrane vegetatie.

 

Een perfecte plek voor wandelingen en ontspanning, met picknick area’s, waterfietsen, een midgetgolfbaan, opblaasbare waterspelen, diverse beachvolleybalvelden en een boom-klim avonturen park.

Lac de la Cavayère - Carcassonne

 

Alle wateractiviteiten zijn toegestaan, met uitzondering van gemotoriseerde activiteiten.

 

Baden is toegestaan in de bewaakte zones die aangeduid zijn met boeien.

 

Qualité Tourisme Occitanie Sud de France    La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée  Grands Sites Occitanie Sud de France

Sites Pays Cathare        Les Citadelles du Vertige

 

Lac de la Cavayère - CarcassonneLac de la Cavayère is een kunstmatig aangelegd meer, ook wel bekend als Carcassonne Plage (in het Engels, Carcassonne Beach) en werd gecreëerd met de bouw van een 23 meter hoge dam in 1988, nadat het gebied in 1985 werd getroffen door hevige bosbranden.

 

De oppervlakte van het meer, dat wordt gevoed door de beken van Montirat, Bazalac en Mitgé, is 180.000 m² en is 1,5 miljoen kubieke meter in volume.

Lac de la Cavayère - CarcassonneLac de la Cavayère van 40 hectare, heeft een maximale diepte van 23 meter. Verborgen en beschut tegen de wind, het is ideaal voor beginners die willen windsurfen.

 

Het heeft 300 meter uitgerust strand (gras en zand), speeltuinen, picknickplaatsen, picknicktafels, water activiteiten en mini golfbanen en boomklimmen area.

Grand Carcassonne Tourisme  Canal du Midi  Sud de France - Le Meilleur de l'Occitanie

Unesco World Heritage Convention    Carcassonne Agglo

 

Lac de la Cavayère - Carcassonne“Wij hebben ons hier fantastisch vermaakt. Er is een zandstrand perfect om zandkastelen te bouwen en er is ook een kiezelstrand.

 

Het water is heerlijk om te zwemmen en omdat het zo rustig is, is het ideaal voor kinderen. U kunt heerlijk rondom het meer lopen, dit is ongeveer een wandeling van 1 uur.

Lac de la Cavayère - CarcassonneTijdens de zomervakantie zijn er glijbanen, springkussens en andere activiteiten voor kinderen.

 

Er is een busje en ook een kleine hut waar u eten en drinken kunt kopen, maar het is de perfecte plek om uw eigen picknick mee te nemen en te ontspannen voor de hele dag.

Pays de Carcassonnais      Ville de Trèbes

Village de Bouilhonnac   Mairie de Badens

Goede sanitaire voorzieningen, gemakkelijk te bereiken en tal van parkeerplaatsen. Een geweldige kleine plek om te ontsnappen aan de drukte van alle dag”.

Lac de la Cavayère

 

Recreatie – Watersport – Stranden

 

Route de la Cavayère
11000 Carcassonne

 

Tel. +33 4.68.10.24.30

 

Email

contact@tourisme-carcassonne.fr

 

Beach - Strand
www.tourisme-carcassonne.fr

 

Volwassenen: vrij entree
Kinderen: vrij entree

 

Service:

ParkingFietsvriendelijkDiervriendelijkRestaurantZwemgelegenheidGolfbaan

 

Payments

Gesproken Talen:

Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans  English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels  Español - Spanish - Espagnole - Spanisch - Spagnolo - Spaans 

 

Openingstijden Lac de la Cavayère – Carcassonne:
– januari t/m december

Village de Bouilhonnac     Ville de Trèbes    Blason de Villedubert  

Malves-en-Minervois     Blason de Villalier   Blason de Rustiques

Equipments and Services: 

* Parking

* Waterski

* Opblaas spelen
* Bar
* Zwemmeer
* Kano, Zeilen, Vissen

* Strand

* Mini Golf
* Restaurant
* Café, Bar
* Groepen welkom

Canal du Midi
Canal du Midi

Zowel de Romeinen als Leonardo Da Vinci hadden al het idee om een rivierverbinding te creëren tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Er was echter altijd een probleem. Zo moest er een manier gevonden worden om de 194 meter hoge heuvelrug Seuil de Naurouze te overwinnen. Door de eeuwen heen nam de druk toe. Er moest een kanaal worden aangelegd zodat de schepen van de Franse vloot de omweg van 2000 kilometer rond het vijandelijke Spanje niet hoefden af te leggen. Een kanaal dat de Atlantische Oceaan met de Middellandse Zee zou verbinden zou niet alleen een enorme tijdswinst opleveren. Ook ging men moeilijkheden met de Spanjaarden uit de weg. Het was uiteindelijk een ingenieur uit Béziers, Pierre-Paul Riquet genaamd, die op het idee kwam om een andere rivier die op de heuvelrug ontsprong, de zogeheten Fontaine de la Grave, om te leggen. Hierdoor zou een kanaal voldoende watertoevoer krijgen, waardoor er een kanaal om de heuvelrug heen gegraven zou kunnen worden. Koning Lodewijk XIV was zich bewust van de economische, politieke en militaire belangen van het kanaal, waardoor men in 1666 begon met de aanleg van het Canal du Midi. Tienduizenden arbeiders werkten 14 jaar aan de 328 bouwwerken die het Canal du Midi rijk is, zoals bruggen, aquaducten en bassins. In het jaar 1681 werd het kanaal opgeleverd. Pierre-Paul Riquet heeft het kanaal nooit in haar volledigheid mogen aanschouwen. Hij overleed een jaar voor de oplevering. Sinds 1969 behoort het Canal du Midi tot het Werelderfgoed van UNESCO. Het economische belang van het kanaal is inmiddels geminimaliseerd doordat de commerciële binnenvaart grotendeels is verdwenen. Langs het kanaal liggen verschillende stadjes, monumenten en haventjes die een bezoekje waard zijn. Een leuke ervaring is om het kanaal per boot te verkennen, maar ook een lekkere wandeling of fietstocht langs het Canal du Midi is ten zeerste aan te bevelen!

 
Carcassonne, Le Pont Vieux
 

Lac de la Cavayère

 

Recreatie – Watersport – Stranden

 

Route de la Cavayère
11000 Carcassonne

 

Tel. +33 4.68.10.24.30

 

Email

contact@tourisme-carcassonne.fr

 

Beach - Strand
www.tourisme-carcassonne.fr

 

Volwassenen: vrij entree
Kinderen: vrij entree

 

Service:

ParkingFietsvriendelijkDiervriendelijkRestaurantZwemgelegenheidGolfbaan

 

Payments