Beach - Strand

Lac de Saint-Ferréol -
Revel

Lac de Saint-Ferréol - Revel

Lac de St Ferréol werd gecreerd tussen 1667 en 1672 en ligt op de grens van de Midi-Pyrenees en Languedoc-Roussillon regio. Het ligt slechts een paar kilometer ten zuiden van Revel en ten westen van Sorèze aan de voet van de Montagne Noire.

Lac de Saint-Ferréol - RevelHet meer is gelegen temidden van bos met een oppervlakte van 67 hectare, met 6,5 miljoen m³ water en werd oorspronkelijk ontwikkeld om het Canal du Midi van water te voorzien en staat nu op de wereld erfgoed lijst van de Unesco.

Het is nu een prima watersportcentrum en biedt vissen, zwemmen, een strand met badmeesters tijdens het zomerseizoen en vele wateractiviteiten.

Als u niet nat wilt worden, zijn er diverse wandelingen uitgezet, tevens kunt u het Musée & Jardins du Canal du Midi bezoeken met een Engelse tuin en arboretum dat een reeks watervallen en een waterstraal, die tot 30 meter hoogte spuit omvat.

Lac de Saint-Ferréol - Revel
Lac de Saint-Ferréol - Revel

 Aux sources du Canal du Midi    Pays Lauragais       Communauté de Communes Lauragais Revel Sorézois      Ville de Sorèze    Qualité Tourisme Occitanie Sud de France   

Lac de Saint-Ferréol - RevelLac de Saint-Ferréol ligt op ongeveer 6 km van Revel. Hier bent u goed en wel bij de bronnen van het Canal du Midi.

 

Lac de Saint-Ferréol is een idyllische plek, perfect om te zwemmen of om gewoon te relaxen. Gecreeerd in de 17e eeuw, ligt dit 67 hectare grote meer in het kloppend hart van het Canal du Midi, dat Toulouse verbindt met de kustplaats Sète.

Lac de Saint-Ferréol - Revel
Lac de Saint-Ferréol - Revel

 L'Officiel du Canal du Midi       Canal du Midi  Unesco World Heritage Convention         Sud de France - Le Meilleur de l'Occitanie

Het is een meesterwerk van watervoorzienings mechanisme: een complex, verrassend systeem dat door Pierre-Paul Riquet in werking is gesteld.

 

Om alles te weten te komen over dit 240 kilometerlange kunstwerk dat erkend is door de Unesco als werelderfgoed, kan men het Jardins du Canal du Midi bezoeken.

Lac de Saint-Ferréol - Revel
Lac de Saint-Ferréol - Revel

Dit is het enige museum in Frankrijk dat geheel gewijd is aan het Canal du Midi. Het Canal du Midi werd tijdens Lodewijk XIV aangelegd, en is het oudste nog in bedrijf zijnde kanaal van Europa. Deze waterweg werd ontworpen door de ingenieur Pierre-Paul Riquet en bevat bijna 400 kunstwerken(overstortdrempels, sluizen, aquaducten, bruggen, waterbekkens, tunnels, enz.)…

Gesproken Talen:

Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans  English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels  Español - Spanish - Espagnole - Spanisch - Spagnolo - Spaans 

 

Openingstijden Lac de Saint-Ferréol – Revel:
– januari t/m december 

Equipments and Services: 

* Parking
* Wandelgebied
* Zwemmeer
* Kano, Zeilen, Vissen

* Strand
* Restaurant
* Café, Bar
* Groepen welkom

Lac de Saint-Ferréol

 

Recreatie – Watersport – Stranden

 

Communauté de Communes

Lauragais Revel Sorézois
20 Rue Jean Moulin
31250 Revel

 

Tel. +33 5.62.71.23.33

 

Email

tourisme-revel@revel-lauragais.com

 

Beach - Strand
www.revel-lauragais.com

 

Volwassenen: vrij entree
Kinderen: vrij entree

 

Service:

ParkingFietsvriendelijkDiervriendelijkRestaurantCaféZwemgelegenheid

 

Payments