Beach - Strand

Lac des Montagnès -
Mazamet

 

Lac des Montagnès - Mazamet

Het Lac des Montagnes is zowel majestueus als vredig. Omgeven door een weelderige vegetatie, dit kleine hemelse stukje is de perfecte plek om het hele jaar door te ontspannen: families op zoek naar strand en waterpret, vis liefhebbers, wandelaars en mountainbikers die genieten kunnen van de vele paden en routes vanaf het meer. Tarn landschappen zullen je nooit onverschillig laten! Een idyllische omgeving, verscholen in een groene omgeving, is het meer de ideale plek voor een volledige dag in de open lucht.

Lac des Montagnès - MazametKinderen en volwassenen zullen alles vinden wat ze zoeken: een fijn zandstrand, waterglijbaan, kinderzwembad, picknickplaats, visplekken, mini-golf…

 

Sportieve fans zullen de wandel- en mountainbikeroutes vanaf het meer uit proberen . Trek uw wandelschoenen aan, hijs je op je fiets en zet je hengels uit!

Gelegen op 680 meter boven de zeespiegel in het hart van de Montagne Noire biedt dit meer van 4 hectare o.a. toezicht bij het zwemmen in juli en augustus, zandstrand en waterspelen, een van 2,7 km aangelegd sportief parcours rondom het meer, en natuurlijk een botanische pad, GR7 en rondwandelingen, picknickplaatsen met barbecue, mini-golf, vis mogelijkheden, volleybal, 5 mountainbike bewegwijzerde routes, restaurants. servicestation voor campersen is het gehele jaar geopend. Gratis toegang.

Lac des Montagnès - Mazamet
Lac des Montagnès - Mazamet

  Office de Tourisme de Mazamet  La Communauté de Communes de la Montagne Noire Comité Départemental du Tourisme du Tarn    Ville de Castres    Villages Perchés en Montagne Noire

Lac des Montagnès - MazametLac des Montagnès is er in geslaagd een natuurlijk gebied te combineren met een vriendelijk vrijetijdscentrum. In juli en augustus, zijn de twee maanden om te zwemmen en wordt het meer drukst bezocht. Er is een 300 meter aangelegd zandstrand, waterspelen en een plonsbad voor de allerkleinsten. Niet te vergeten zijn er de mogelijkheid voor een verfrissing, catering en picknickplaatsen, hier en daar verspreid rond het meer. Een paar meter van het strand is er in de schaduw een minigolf gecreëerd als extra attractie.

Lac des Montagnès - Mazamet
Lac des Montagnès - Mazamet

Op 681 meter hoogte, is het Lac des Montagnès voornemens haar identiteit te behouden, tussen dromen en het gelach van de kinderen tussen de activiteiten en de grootsheid van een beschermde omgeving.

 

Een natuurreservaat gelegen op het grondgebied van het Natuurpark van de Haut Languedoc, Lac des Montagnès is ingedeeld als Zone Naturelle d’Intérêt Ecologique, Faunistique et Floristique. In de Montagne Noire, een paar kilometer ten zuiden van Mazamet en Aussillon, biedt Lac des Montagnès wandelaars een veelheid aan vergezichten.

Lac des Montagnès - Mazamet
Lac des Montagnès - Mazamet

Sommigen zullen aan de oevers de charme van een rustig kabbelend meer ervaren, anderen houden van de levendige en familiale sfeer van het strand. Wat transpiratie workshops op het sportpark, terwijl de vissers op forel, karper of voorn loeren. Dit alles tesamen in een harmonie van respect tussen alle bezoekers. Daarnaast is er een Libellus shuttle die u gratis verbindt met de stadscentra van Mazamet en Aussillon naar Lac des Montagnès, elke dag behalve op maandag en feestdagen, van 7 juli tot en met 30 augustus…

Gesproken Talen:

Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans  English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels  Español - Spanish - Espagnole - Spanisch - Spagnolo - Spaans 

 

Openingstijden Lac des Montagnès – Mazamet:
– januari t/m december  

Mairie de Pont-de-Larn       Mairie d'Aussillon       Mairie d'Aiguefonde       Mairie de Cambounès       Mairie de Caudebronde       Mairie de Les Martys

Equipments and Services: 

* Parking
* Wandelgebied
* Zwemmeer
* Restaurant
* Kano, Zeilen, Vissen

* Strand
* Montagne Noire
* Restaurant
* Café, Bar
* Groepen welkom

Mazamet
Mazamet

Gelegen tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, aan de voet van de Montagne Noire, toont Mazamet nog steeds het stempel van haar industriële erfenis. Vandaag de dag is de stad gefocust op groen toerisme en daarbij niet de de prestigieuze XIXe eeuw met de wol verwerkende industrie niet te vergeten. De elegante villa's zijn er nog steeds om ons te herinneren aan deze bevoorrechte momenten ... Mazamet, het verhaal van een succesvolle herschikking. De bekendheid van Mazamet begon met de kwaliteit van de stof in de achttiende eeuw. Al snel ontwikkelde het zich tijdens de XIXe eeuw als het wereldcentrum van de innovatieve wol verwerkende industrie, al snel gepaard met touw en leerwerk. Tegenwooordig nemen de stedelijke sporen u mee de geschiedenis in om de industriële ontwikkeling van de stad te onthullen door de opvallend elegante herenhuizen te laten zien, de blikvangers van deze bevoorrechte momenten. Katharen, een historische ervaring ... Maak kennis met hen in het Maison de la Mémoire: geluid, video displays en reconstructies van het dagelijkse leven van boeren en huizen om een beter begrip van de Katharen te krijgen', zoals ze werden vervolgd door de kruisvaarders en de inquisiteurs. Weet u dat Jean-Louis Etienne (een Franse ontdekkingsreiziger) en Laurent Jalabert (een beroemde wielrenner) hier werden geboren. Dus als je houdt van het verkennen of droomt van sportieve prestaties, dat is dit wel de plek! In de omgeving, krijgt u de gelegenheid om te alles te geven: wandelen, mountainbiken, paardrijden, auto-rally's, watersporten bij het Lac des Montañés, het verkennen van flora en fauna ... Doe waar je zin in hebt?

 

Castres

Castres

De stad Castres ligt in het zuid-westen van het departement Tarn in de Midi-Pyrenees. Het is omgeven door een prachtig landschap, de Tarn is de thuisbasis van vele mooie kastelen, met schitterende zonnebloem gevulde velden. Castres is gebouwd op de rivier de Agout en de oude huizen aan weerszijden hangen hun bovenste verdiepingen uit over het water, alsof ze de overkant willen bereiken. Dit waren ooit de huizen van de wevers en de ververijen, en deze verbintenis met de textielindustrie is nog steeds belangrijk in Castres vandaag de dag. Castres is rijk aan geschiedenis en de herinneringen aan haar verleden zijn zeer nadrukkelijk aanwezig in deze moderne stad. De stad werd gesticht rond een Benedictijnse abdij, maar bestond ook in de Romeinse tijd als Castroum. Monumenten die de moeite waard zijn, de kerk van Saint Benoit, de fontein en het standbeeld op de Place Jean Jaurès, het stadhuis, wat in het bisschop’s paleis ligt, en de kade van de Jacobains, gezien vanaf de Pont Neuf. Ook niet te missen …het Goya Museum, wat de grootste verzameling van de Spaanse kunst in Frankrijk behuist. Castres is een uitstekende plek om te vertoeven als u een van de vele mensen bent die houdt van de drukte en de kleur van de Franse markten. De stad heeft twee dagelijkse markten, met verse producten die worden aangeboden op het centrale plein en een bric-a-brac of vlooienmarkt op de Place Albanique. Op zaterdag is er een algemene markt die zich naar beneden de rivier uitstrekt en is meteen een de meest schilderachtige plekjes om te winkelen!

Lac des Montagnès

 

Recreatie – Watersport – Stranden

 

Office de Tourisme de Mazamet – Montagne noire
7 place Georges Tournier
81200 Mazamet

 

Tel. +33 5.63.61.27.07

 

Email

info@tourisme-castresmazamet.com

 

Beach - Strand
www.tourisme-castresmazamet.com

 

Volwassenen: vrij entree
Kinderen: vrij entree

 

Service:

ParkingFietsvriendelijkDiervriendelijkRestaurantCaféZwemgelegenheid

 

Payments