Kitchen2stars

Le 104 Restaurant **
Carcassonne

 

Le 104 Restaurant - Carcassonne

Welkom bij 104!


Kom en ontdek een traditionele keuken gemaakt met producten voornamelijk uit de biologische landbouw, in een warme en vriendelijke sfeer. Onze keuken is gericht op vlees- en visliefhebbers, maar ook vegetariërs, veganisten en opglutenintolerant. Een keuken gemaakt van verse, seizoensgebonden en, indien mogelijk, lokale producten.

Qualité Tourisme Occitanie Sud de France    La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée  Grands Sites Occitanie Sud de France

Sites Pays Cathare        Les Citadelles du Vertige

Qualité Tourisme Occitanie Sud de France    La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée  Grands Sites Occitanie Sud de France  Sites Pays Cathare   Les Citadelles du Vertige

 

Le 104 Restaurant - CarcassonneLiefhebbers van lekker eten, dit adres is voor u!

 

Eenmaal binnen waant u zich in een charmant restaurant waar de middeleeuwse architectuur bewaard is gebleven. De sfeer die heerst op deze plek heeft iets rustgevends en op zonnige dagen staat een klein schaduwrijk terras tot uw beschikking.

 

Ideale omstandigheden om de gezonde kookkunsten van Antoine, onze chef-kok, te ontdekken. Op het menu staan seizoensgerechten die uitsluitend worden bereid met verse producten, vlees, vis, veganistische en glutenvrije gerechten. De wijnkaart is ook biologisch en 100% Audoise.

Le 104 Restaurant - Carcassonne

 

Carcassonne is vaak “la ville aux deux cités”, de stad met de twee steden, genoemd ! De stad bestaat inderdaad uit twee belangrijke delen. Deze twee delen leven al acht eeuwen naast elkaar:

Carcassonne Agglo Grand Carcassonne Tourisme     Sud de France - Le Meilleur de l'Occitanie

Unesco World Heritage Convention        Canal du Midi

Grand Carcassonne Tourisme  Canal du Midi  Sud de France - Le Meilleur de l'Occitanie  Unesco World Heritage ConventionCarcassonne Agglo

 

Le 104 Restaurant - Carcassonne

de boven- en vestingstad, la Cité

 

La Cité is wereldberoemd dankzij zijn unieke dubbele ommuring die ons door de eeuwen is toegekomen. Het is de grootste intacte middeleeuwse vestingstad van Europa, en domineert de hele omgeving.

 

Talloze bezienswaardigheden worden er binnen de machtige muren bewonderd : de basiliek, die romaanse en gotische stijlen harmonieus verenigen, de reusachtige gravenburcht, het theater, de middeleeuwse straatjes en schaduwrijke kleine pleinen, … Een bezoek aan Carcassonne is verplicht voor degenen die een middeleeuwse stad willen zien !

Ville de Carcassonne      Pays de Carcassonnais

L'Officiel du Canal du Midi  Guide Petit Futé

L'Officiel du Canal du Midi    Ville de Carcassonne    Pays de Carcassonnais    Guide Petit Futé

 

Le 104 Restaurant - Carcassonne

de benedenstad, la Bastide Saint Louis

 

Op de andere kant van de rivier Aude ligt de zogenoemde Bastide Saint Louis, die vaak als het moderne Carcassonne wordt beschouwd, maar die uit de 13de eeuw dateert. Minder bekend en minder bezocht door de toeristen, de Bastide is toch een bezoek waard, al zijn de monumenten daar misschien minder indrukwekkend als die van de Cité.

 

Maar daar is het echte levende Carcassonne, die zijn schatten soms achter grijze en ernstige gevels verbergt… Niet te missen in de benedenstad : St Michel kathedraal, St Vincent kerk, de Place Carnot, de overblijfselen van de vestingen, het Canal du Midi, meerdere kapellen, de Oude Brug (14de eeuw) en een aantal grote herenhuizen uit de 17de en 18de eeuwen.

Le 104 Restaurant - Carcassonne
Le 104 Restaurant - Carcassonne

Le 104 Restaurant **

 

Restaurant

 

104 Rue de Verdun
11000 Carcassonne

 

Tel. +33 9.86.43.91.11

 

GPS

Lat. 43° 21′ 2. 85″

Lon. 2° 34′ 7. 99″

 

Email

contact@resto104.fr

 


www.resto104.fr

 

Restaurant

Menu: 31.00 €

Menu du Jour: 12.50 € tot 19.00 €
A la Carte: 8.00 € tot 26.00 €

Kindermenu: 11.50 €

 

Service:

ParkingFietsvriendelijkRestaurant

 

Payments

Gesproken Talen:

Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans  English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels  Español - Spanish - Espagnole - Spanisch - Spagnolo - Spaans  Italiano - Italian - Italienne - Italiaans

 

Openingstijden Le 104 Restaurant – Carcassonne:

– januari t/m december – van 12:00 tot 13:30 en van 19:00 tot 20:30
– Gesloten:
– Winter: zondag – maandagavond – dinsdagavond – woensdagavond
– Zomer: zondag – maandagavond

 

Capaciteit Restaurant:

– 1 Restaurantzaal, 54 zitplaatsen binnen, 20 zitplaatsen op terras   

Mairie de Cavanac     Mairie de Berriac    Mairie de Pezens  

Mairie de Caux et Sauzens     Mairie de Lavalette   Mairie de Villemoustaussou

   Mairie de Cavanac    Mairie de Caux et Sauzens    Mairie de Berriac    Mairie de Pezens    Mairie de Lavalette    Mairie de Villemoustaussou       

Equipments and Services: 

* Restaurant
* Publieke Parking
* Terras
* Bar

* Kindvriendelijk
* Wifi
* Huisdieren niet toegestaan!
* Groepen welkom

Canal du Midi
Canal du Midi

Zowel de Romeinen als Leonardo Da Vinci hadden al het idee om een rivierverbinding te creëren tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Er was echter altijd een probleem. Zo moest er een manier gevonden worden om de 194 meter hoge heuvelrug Seuil de Naurouze te overwinnen. Door de eeuwen heen nam de druk toe. Er moest een kanaal worden aangelegd zodat de schepen van de Franse vloot de omweg van 2000 kilometer rond het vijandelijke Spanje niet hoefden af te leggen. Een kanaal dat de Atlantische Oceaan met de Middellandse Zee zou verbinden zou niet alleen een enorme tijdswinst opleveren. Ook ging men moeilijkheden met de Spanjaarden uit de weg. Het was uiteindelijk een ingenieur uit Béziers, Pierre-Paul Riquet genaamd, die op het idee kwam om een andere rivier die op de heuvelrug ontsprong, de zogeheten Fontaine de la Grave, om te leggen. Hierdoor zou een kanaal voldoende watertoevoer krijgen, waardoor er een kanaal om de heuvelrug heen gegraven zou kunnen worden. Koning Lodewijk XIV was zich bewust van de economische, politieke en militaire belangen van het kanaal, waardoor men in 1666 begon met de aanleg van het Canal du Midi. Tienduizenden arbeiders werkten 14 jaar aan de 328 bouwwerken die het Canal du Midi rijk is, zoals bruggen, aquaducten en bassins. In het jaar 1681 werd het kanaal opgeleverd. Pierre-Paul Riquet heeft het kanaal nooit in haar volledigheid mogen aanschouwen. Hij overleed een jaar voor de oplevering. Sinds 1969 behoort het Canal du Midi tot het Werelderfgoed van UNESCO. Het economische belang van het kanaal is inmiddels geminimaliseerd doordat de commerciële binnenvaart grotendeels is verdwenen. Langs het kanaal liggen verschillende stadjes, monumenten en haventjes die een bezoekje waard zijn. Een leuke ervaring is om het kanaal per boot te verkennen, maar ook een lekkere wandeling of fietstocht langs het Canal du Midi is ten zeerste aan te bevelen!

 
Carcassonne, Le Pont Vieux
 

Le 104 Restaurant **

 

Restaurant

 

104 Rue de Verdun
11000 Carcassonne

 

Tel. +33 9.86.43.91.11

 

GPS

Lat. 43° 21′ 2. 85″

Lon. 2° 34′ 7. 99″

 

Email

contact@resto104.fr

 


www.resto104.fr

 

Restaurant

Menu: 31.00 €

Menu du Jour: 12.50 € tot 19.00 €
A la Carte: 8.00 € tot 26.00 €

Kindermenu: 11.50 €

 

Service:

ParkingFietsvriendelijkRestaurant

 

Payments