Hotel 2 Stars
Kitchen1stars
Kitchen1stars

Le Clos Saint Loup **
Bram

Hotel 2 Stars
Kitchen1stars
Kitchen1stars

Le Clos Saint Loup **
Bram

 

Kom overnachten in een comfortabel bed in ons 2-sterrenhotel in Bram. Bent u op zoek naar een hotel waar kalmte en rust heersen om tot rust te komen?

 

Kom naar Le Clos Saint Loup. Ons 2-sterrenhotel ligt in de plaats Bram, zeer dicht bij Castelnaudary en Carcassonne, aan de afrit van de snelweg.

 

 

Kom overnachten in een comfortabel bed in ons 2-sterrenhotel in Bram. Bent u op zoek naar een hotel waar kalmte en rust heersen om tot rust te komen?

 

Kom naar Le Clos Saint Loup. Ons 2-sterrenhotel ligt in de plaats Bram, zeer dicht bij Castelnaudary en Carcassonne, aan de afrit van de snelweg.

Qualité Tourisme Occitanie Sud de France    La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée  Grands Sites Occitanie Sud de France

Sites Pays Cathare        Les Citadelles du Vertige

Qualité Tourisme Occitanie Sud de France    La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée  Grands Sites Occitanie Sud de France  Sites Pays Cathare   Les Citadelles du Vertige

 

Gelegen in een gesloten en zeer rustige omgeving, garandeert Le Clos-Saint-Loup u een aangenaam en sereen verblijf. Uiteraard is er geen zicht op de weg, noch enige geluidsoverlast.

 

Wat betreft het restaurant, Le Clos-Saint-Loup nodigt u uit om de traditionele Franse lokale keuken te proeven in een moderne en zeer warme omgeving.

Le Clos Saint Loup: 

een hotel in een rustige omgeving.

 

Ons familiehotel Le Clos Saint Loup, gelegen in Bram, biedt een rustgevende omgeving voor uw verblijf. In de buurt van de snelweg voor snelle toegang wanneer u aankomt, kunt u uw auto voor uw kamerdeur parkeren.

 

Al onze kamers bevinden zich inderdaad op één niveau, waardoor ze gemakkelijk en snel toegankelijk zijn.

Ville de Bram    Guide Petit Futé  Logis de France

Office de Tourisme du Pays Lauragais  Castelnaudary Tourisme

Ville de Bram    Guide Petit Futé  Logis de FranceOffice de Tourisme du Pays LauragaisCastelnaudary Tourisme

 

Ideaal gelegen aan de oevers van het Canal du Midi, in het dorp Bram, stelt ons hotel u in staat om uw verblijf in alle rust door te brengen op een vriendelijke plek.

 

In het restaurant van ons hotel kun je jezelf onderhouden dankzij de chef-kok die regionale gerechten verzint met lokale producten.

Office De Tourisme Au Cœur Des Collines Cathares    AOC/AOP Cabardès 

Couleur Lauragais        Mairie d'Alzonne

Office De Tourisme Au Cœur Des Collines Cathares    AOC/AOP Cabardès     Couleur Lauragais    Mairie d'Alzonne  

 

Wil je een gezellig moment doorbrengen waar verse en lokale producten in ere worden gehouden?

 

Kom naar restaurant Clos Saint Loup. Eendenbouten, eendenborsten, vis, cassoulets, we bieden lokale gerechten bereid door onze chef-kok om u te helpen de geneugten van onze regio te ontdekken.

 

In de zomer nodigen wij u uit om gebruik te maken van ons schaduwrijke terras, zodat u buiten kunt genieten van onze gerechten.

Le Clos Saint Loup - Bram
Le Clos Saint Loup - Bram

Le Clos Saint Loup

 

Hotel **
Restaurant *

 

69 Avenue du Razès
11150 Bram

 

Tel. +33 4.68.76.11.91

 

GPS

Lat. 43° 14′ 6. 69″

Lon. 2° 7′ 7. 82″

 

Email

leclossaintloup@orange.fr

 


www.le-clos-st-loup.fr

 

Logies

1-pers. kamer: 55.00 €
2-pers. kamer: 62.00 €
3-pers. kamer: 62.00 €
Ontbijt: 6.00 €

 

Restaurant

Menu: 17.50 € tot 35.00 € 
Kindermenu: 9.50 €
Menu du Jour: 15.00 €

 

Service:

ParkingFietsvriendelijkZwembadRestaurantCafé

 

Payments

Gesproken Talen:

Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans  English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels  Español - Spanish - Espagnole - Spanisch - Spagnolo - Spaans

 

Openingstijden Restaurant Le Clos Saint Loup – Bram: 

  januari t/m december

– van 07:00 tot 15:00 en van 17:00 tot 23:00
– Gesloten: zondagavond

 

Capaciteit Restaurant:
– 1 Restaurantzaal met 80 plaatsen, 52 plaatsen op terras  

 

Openingstijden Hotel Le Clos Saint Loup – Bram:
– januari t/m december

 

Capaciteit Hotel: 
– 12 Kamers 

Mairie de Bram     Mairie de Carlipa    Mairie de Villepinte  

Mairie de Saint-Martin-le-Vieil     Mairie de Raissac-sur-Lampy   Mairie d'Alzonne

   Mairie de Bram     Mairie de Carlipa     Mairie de Villepinte     Mairie de Saint-Martin-le-Vieil     Mairie de Raissac-sur-Lampy     Mairie d'Alzonne       

Equipments and Services: 

* Internet Access
* Telefoon
* Televisie
* Faciliteiten voor kinderen (Bedden, stoelen)
* Tuin
* Speelgelegenheid voor kinderen

* Parking privé
* Restaurant
* Bar
* Diervriendelijk
* Zwembad
* Room service

Canal du Midi
Canal du Midi

Zowel de Romeinen als Leonardo Da Vinci hadden al het idee om een rivierverbinding te creëren tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Er was echter altijd een probleem. Zo moest er een manier gevonden worden om de 194 meter hoge heuvelrug Seuil de Naurouze te overwinnen. Door de eeuwen heen nam de druk toe. Er moest een kanaal worden aangelegd zodat de schepen van de Franse vloot de omweg van 2000 kilometer rond het vijandelijke Spanje niet hoefden af te leggen. Een kanaal dat de Atlantische Oceaan met de Middellandse Zee zou verbinden zou niet alleen een enorme tijdswinst opleveren. Ook ging men moeilijkheden met de Spanjaarden uit de weg. Het was uiteindelijk een ingenieur uit Béziers, Pierre-Paul Riquet genaamd, die op het idee kwam om een andere rivier die op de heuvelrug ontsprong, de zogeheten Fontaine de la Grave, om te leggen. Hierdoor zou een kanaal voldoende watertoevoer krijgen, waardoor er een kanaal om de heuvelrug heen gegraven zou kunnen worden. Koning Lodewijk XIV was zich bewust van de economische, politieke en militaire belangen van het kanaal, waardoor men in 1666 begon met de aanleg van het Canal du Midi. Tienduizenden arbeiders werkten 14 jaar aan de 328 bouwwerken die het Canal du Midi rijk is, zoals bruggen, aquaducten en bassins. In het jaar 1681 werd het kanaal opgeleverd. Pierre-Paul Riquet heeft het kanaal nooit in haar volledigheid mogen aanschouwen. Hij overleed een jaar voor de oplevering. Sinds 1969 behoort het Canal du Midi tot het Werelderfgoed van UNESCO. Het economische belang van het kanaal is inmiddels geminimaliseerd doordat de commerciële binnenvaart grotendeels is verdwenen. Langs het kanaal liggen verschillende stadjes, monumenten en haventjes die een bezoekje waard zijn. Een leuke ervaring is om het kanaal per boot te verkennen, maar ook een lekkere wandeling of fietstocht langs het Canal du Midi is ten zeerste aan te bevelen!

 
Castelnaudary
Castelnaudary

Castelnaudary is waarschijnlijk het meest bekend om haar boerenschotel van bonen met verschillende vleessoorten bekend als Cassoulet. De voorbereiding hiervan kan twee of meer dagen in beslag nemen en het is een geweldig gerecht voor de winter. De traditionele bereiding geschiedt in een aardewerken schaal uit Issel genaamd cassoule, vandaar de naam van het gerecht. Het bevat sperziebonen uit Pamiers of Lavelanet, eend, ganzenvlees in vet, knoflook worstjes, varkensvlees, worstjes uit Toulouse en schapenvlees. Deze ingrediënten worden niet allen tezamen gebruikt, maar slechts een combinatie hiervan. Het wordt geheel op traditionele manier bereid en het schijnt dat het
essentieel is dat het in een bakoven wordt gegaard die aangemaakt is met biezen afkomstig van de Montange Noire. In de stad bevinden zich een aantal mooie oude herenhuizen, een gerestaureerde windmolen en een 18e eeuwse vuurtoren. Het is echt angenaam om een paar uurtjes in Castelnaudary door te brengen onder het genot van een kopje koffie of om te winkelen op de markt. De stad vormt nu een belangrijke commerciële spil voor het glooiende agrarische landschap van Lauragais en omstreken. Net zoals het Canal du Midi destijds in de 17e eeuw van belang was voor het waterverkeer; agrarische en vervaardigde producten konden hierdoor gemakkelijker worden geëxporteerd en de periode werd gekenmerkt door welvaart. Het Grand Bassin in de stad is het grootste open watergebied in het kanaal, 7 hectare groot, en is nu de voornaamste recreatie haven. Het meest flatterende stadsaanzicht is nog steeds dat van het Grand Bassin. Hierdoor lijkt het sprekend op een stadje van een Grieks eiland, met haar oude huizen op de rand van de kliffen...

 
Booking.com

Le Clos Saint Loup

 

Hotel **
Restaurant *

 

69 Avenue du Razès
11150 Bram

 

Tel. +33 4.68.76.11.91

 

GPS

Lat. 43° 14′ 6. 69″

Lon. 2° 7′ 7. 82″

 

Email

leclossaintloup@orange.fr

 


www.le-clos-st-loup.fr

 

Logies

1-pers. kamer: 55.00 €
2-pers. kamer: 62.00 €
3-pers. kamer: 62.00 €
Ontbijt: 6.00 €

 

Restaurant

Menu: 17.50 € tot 35.00 € 
Kindermenu: 9.50 €
Menu du Jour: 15.00 €

 

Service:

ParkingFietsvriendelijkZwembadRestaurantCafé

 

Payments