Wandelen - Hiking

Le patrimoine de
Nissan-lez-Enserune

 

Le patrimoine de Nissan-lez-Enserune

Deze gemakkelijke wandeling stelt je in staat om het erfgoed van Nissan te bezoeken: kalkoven, kapel, de 3 molens en een Noria. Bij helder weer heb je een prachtig uitzicht over de zee, de Clape, de Canigou en de uitlopers van de Montagne Noire.

 

Dit parcours is zeer goed gemarkeerd door de “Vrienden van Nissan”: Trait Bleu over het hele circuit.

Minervois-Caroux  Commune de Fleury d'Aude Ville de CapestangLe Grand Narbonne  Office du Tourisme Côte du Midi

Le patrimoine de Nissan-lez-Enserune(D/A) Sla rechtsaf, Zuidoost, Avenue du Groupe Scolaire steek de Boulevard de Cantaussels over en sla aan het einde van de avenue linksaf de Rue des Carrières in. Sluit je verder aan bij de Chemin des Jonquilles, in de buurt van de Old Lime Kiln.

 

(1) Ga rechtdoor op dit pad en neem het gemarkeerde pad er tegenover en ga het dennenbos in. Zoek een breed stenig pad, neem het naar rechts en volg het naar de weg, waarbij je links en rechts verschillende afslagen negeert. Volg deze laatste naar rechts en kom op een kruispunt (bord).

 Randozone.com est le premier site communautaire sur la randonnée pédestre, le trekking et les sports outdoor   FFRandonnée Occitanie       France-Randos propose des itinéraires de randonnées pédestres    Randos Balades

Le patrimoine de Nissan-lez-Enserune(2) Ga linksaf, via een terugreis, om snel de Saint-Christol-kapel te bereiken met een arboretum en een begraafplaats.
(3) Ga terug naar het bord. (2) Ga 100 m rechtdoor en sla bij de eerste splitsing rechtsaf en volg de onverharde weg naar het plateau.
(4) Neem het gemarkeerde pad aan de linkerkant. Loop langs de Moulin de Balaye (molen met houten dak), volg de markeringen naar de andere molen. Steek de geasfalteerde weg over en sla linksaf om de Tiquet-molen met zijn pannendak te bereiken.
(5) verlaat de weg en volg de borden naar rechts om de derde molen te bereiken, die van Barral (zonder dak).
(6) Vervolg het pad rechtdoor naar het dennenbos (heuvel 74).

Le patrimoine de Nissan-lez-Enserune(7) Bij het verlaten van het dennenbos slaat u rechtsaf en daalt u af naar de weg naar Salles d’Aude, de D162. Steek het over door een links / rechts te maken. PTT-bericht. Loop honderd meter het pad af richting het stadion. Neem het stenige pad naar rechts en sla 10 meter voor de asfaltweg linksaf richting de polyvalente ruimte en de vijver. Bereik de Noria.

    Randonnée Pédestre VisuGPX            

Le patrimoine de Nissan-lez-Enserune(8) Steek het grasveld naar rechts over om naar de parkeerplaats te gaan en naar de weg, sla rechtsaf. Ga op de kruising van de verharde wegen rechtdoor op de Boulevard Pierre et Marie Curie. Volg de markeringen aan beide kanten van de weg. Aan het tweede kruispunt, met Rue Pasteur, neemt u het pad links tussen de twee hoekwoningen. Steek de rivier Fontaine du Gué over, ga rechtdoor naar de Boulevard de Cantaussel en sla rechtsaf. Neem op het vijfde kruispunt aan de linkerkant de Rue Claude Papi. Aan het einde van de doodlopende straat neemt u de doorgang rechts tussen de 2 huizen om bij de scholen te komen. Sla weer rechtsaf en voeg je bij de parkeerplaats van het stadion (D/A).

Béziers Méditerranée   Qualité Herault – Un département à découvrir   Tourisme Herault Sud Herault - Communaute de Communes    Conseil Départemental de l'Hérault

Le patrimoine de Nissan-lez-Enserune
Le patrimoine de Nissan-lez-Enserune

Points de passage:

 

D/A : km 0 – alt. 35m – Parking du stade avec tennis
1: km 0.74 – alt. 58m – Ancien four à chaux
2: km 2.28 – alt. 63m – Carrefour chapelle, panneau
3: km 2.5 – alt. 45m – Chapelle Saint-Christol
4: km 3.55 – alt. 74m – Plateau
5: km 4.14 – alt. 63m – Moulin Tiquet
6: km 4.28 – alt. 69m – Moulin Barral
7: km 4.93 – alt. 72m – Pinède
8: km 5.75 – alt. 26m – Noria
D/A : km 7.03 – alt. 35m – Parking du stade

Le patrimoine de Nissan-lez-Enserune
Le patrimoine de Nissan-lez-Enserune

Gesproken Talen:
Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans  English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels

 

Openingstijden Le patrimoine de Nissan-lez-Enserune:

– januari t/m december

Mairie de Nissan-lez-Enserune       Mairie de Poilhes       Mairie de Colombiers       Mairie de Montady       Mairie de Lespignan       Mairie de Maureilhan

Kenmerken:

Afstand

– Afstand
– 7,3 km

Min. Hooogte

– Min. Hooogte
– 26 meter

Vertrek

– Vertrek
– Parking du stade
– Nissan-lez-Enserune

Type

– Type
– Lus

Max. Hoogte

– Max. Hoogte
– 79 meter

Hoogteverschil

– Hoogteverschil
– 54 meter

Tijdsduur

– Tijdsduur
– 2,15 uur

Gemarkeerd

– Gemarkeerd
– Ja

IGN verwijzing

– IGN verwijzing
– 2545ET, 2545OT

Moeilijkheid

– Moeilijkheid
Makkelijk

GPS Coordinaten

– Coordinaten
– N 43.287244° /
  E 3.131483°

Download GPS Track

– Download GPS Track
Download GPS

Map

Narbonne
Ville de Narbonne

Narbonne ligt aan de kust van de Middellandse Zee en vroeger aan de rivier de Aude. Narbonne staat in directe verbinding met de Middellandse zee door het canal de la Robine, een zijtak van het canal du midi. Op de plaats waar nu het canal de la Robine stroomt, stroomde vroeger de rivier de Aude. Narbonne heeft een rijke Romeinse geschiedenis. Op slechts 15 km van Narbonne ligt de gezellige familiebadplaats Narbonne-Plage. Deze plaats heeft 5 km aan mooie zandstranden, een jachthaven en een zeilschool. Het centrum van Narbonne wordt bepaald door het plein van het Place de l’Hotel de Ville. Hieromheen is eigenlijk alles gebouwd, zoals ook de winkelstraten. Aan dit plein bevindt zich ook het stadhuis en het vroegere aartsbisschoppelijk paleis, dat thans museum voor schilder, beeldhouwkunst en archeologieis. Vlak achter het plein bevindt zich de cathedrale Saint Just et Saint Pasteur. Deze kathedraal is gebouwd in de 13e en 14e eeuw, maar is helaas nooit afgebouwd, omdat een strategische Romeinse muur, die de stad beschermde tegen vijanden, dit in de weg stond. Narbonne, ooit een Keltiberische nederzetting, werd in 118 v.C. als Narbo Martius in een Romeinse kolonie omgezet en werd later hoofdstad van de tussen 125 en 118 v.C. ingerichte provincie Gallia Narbonensis. Omstreeks 400 werd de stad bisschopszetel. Van 462 tot 720 resideerden er Visigotische koningen. Van 720 tot 759 was Narbonne in handen van de Moren. Pippijn de Korte veroverde de stad op hen. In 1320 maakte een plotselinge wijziging van de loop van de Aude een einde aan de havenfunctie. De stad herleefde pas in de 20ste eeuw dankzij de wijnhandel...

 

Le patrimoine de Nissan-lez-Enserune

 

Recreatie – Sport – Wandelen – Hiken

 

Vertrek:

Parking

34440 Nissan-lez-Enserune

 

Tel. +33 4.67.11.84.84

 

Email
initiativesnissanaises@orange.fr

 

Wandelen - Hiking
www.nissan-lez-enserune.fr