Museum

Musée de la Chevalerie -
Villesèquelande

 

Musée de la Chevalerie - VillesèquelandeKom en ontdek het Musée de la Chevalerie via de tentoonstelling « 1000 jaar middeleeuwse geschiedenis »

 

Alles over de ridderlijke geschiedenis van de regio is hier goed samengevat. De eigenaar van dit museum onderhoudt het bezoek zelf en is onuitputtelijk over de details van deze tijd. Profiteer!

    Sites Pays Cathare    Les Citadelles du Vertige    La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée    Qualité Tourisme Occitanie Sud de France    Grands Sites Occitanie Sud de France

Musée de la Chevalerie - Villesèquelande

 

Ik ontdekte dit discrete museum gerund door een echte liefhebber, onuitputtelijk over alles wat met de middeleeuwen te maken heeft, de gids moedigt sterk aan om aan te raken en te proberen wat er is.

Dompel jezelf onder in het universum.

Musée de la Chevalerie - Villesèquelande

1000 jaar geschiedenis … Interactief bezoek voor jong en oud van een tentoonstelling over de middeleeuwen: wapens, boogschieten, numismatiek en verlichting.

 

Geschiedenis van ridderlijkheid en armen van de Romeinen tijdens de Renaissance. Elke woensdag Middeleeuwse schermcursus met Maître Joël en Gilles voor 2 tot 6 personen, vanaf 12 jaar, op reservatie.

Grand Carcassonne Tourisme   Canal du Midi  Unesco World Heritage Convention      Carcassonne Agglo      Sud de France - Le Meilleur de l'Occitanie

Musée de la Chevalerie - Villesèquelande

 

Zeer interessant en betaalbaar museum waar je de kostuums kunt passen, geridderd kunt worden en zwaarden kunt kruisen met een manager die niet meer gecultiveerd kan worden over het onderwerp!

Musée de la Chevalerie - Villesèquelande

Musée de la Chevalerie, meer dan 20 jaar geleden opgericht, is het werk van Gilles Alessandri, een middeleeuwse liefhebber die besloot zijn passie te delen door van zijn collectie een museum te maken.

 

Voorheen geïnstalleerd in de middeleeuwse stad Carcassonne, daarna in het oude centrum van Narbonne, vond het Musée de la Chevalerie eindelijk zijn plaats niet ver van het Canal du Midi, in het kleine historische dorp Villesèquelande, op slechts 15 minuten van de stad Carcassonne.

 Ville de Bram    Pays de CarcassonnaisMairie d'Alzonne    Mairie de Pennautier  AOC/AOP Cabardès

Musée de la Chevalerie - Villesèquelande

Je ontdekt de geschiedenis van ridderlijkheid en verschillende voorwerpen: wandtapijten, wapens, boogschieten, numismatiek en verlichting, het leven herbelevend in de tijd van de ridders.

 

De museumwinkel biedt ook reproducties van wandtapijten, kussens, modellen, maar ook middeleeuwse sieraden en kostuums om jong en oud te vermaken…

Musée de la Chevalerie - Villesèquelande
Musée de la Chevalerie - Villesèquelande

Gesproken Talen:
Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans  English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels  

  

Openingstijden Musée de la Chevalerie – Villesèquelande: 

– dinsdag t/m zaterdag – van 10:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 19:00
– zondag: 15: 00 tot 19:00
– Gesloten: maandag

Mairie de Villesèquelande     Mairie de Caux et Sauzens     Mairie de Sainte-Eulalie     Mairie de Pezens     Mairie de Moussoulens     Mairie d'Arzens

Equipments and Services: 

* Groepen met gids
* Publieke Parking
* Shop

* Pedagogische rondleiding
* Individuele rondleiding met gids
* Groepen welkom

Canal du Midi
Canal du Midi

Zowel de Romeinen als Leonardo Da Vinci hadden al het idee om een rivierverbinding te creëren tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Er was echter altijd een probleem. Zo moest er een manier gevonden worden om de 194 meter hoge heuvelrug Seuil de Naurouze te overwinnen. Door de eeuwen heen nam de druk toe. Er moest een kanaal worden aangelegd zodat de schepen van de Franse vloot de omweg van 2000 kilometer rond het vijandelijke Spanje niet hoefden af te leggen. Een kanaal dat de Atlantische Oceaan met de Middellandse Zee zou verbinden zou niet alleen een enorme tijdswinst opleveren. Ook ging men moeilijkheden met de Spanjaarden uit de weg. Het was uiteindelijk een ingenieur uit Béziers, Pierre-Paul Riquet genaamd, die op het idee kwam om een andere rivier die op de heuvelrug ontsprong, de zogeheten Fontaine de la Grave, om te leggen. Hierdoor zou een kanaal voldoende watertoevoer krijgen, waardoor er een kanaal om de heuvelrug heen gegraven zou kunnen worden. Koning Lodewijk XIV was zich bewust van de economische, politieke en militaire belangen van het kanaal, waardoor men in 1666 begon met de aanleg van het Canal du Midi. Tienduizenden arbeiders werkten 14 jaar aan de 328 bouwwerken die het Canal du Midi rijk is, zoals bruggen, aquaducten en bassins. In het jaar 1681 werd het kanaal opgeleverd. Pierre-Paul Riquet heeft het kanaal nooit in haar volledigheid mogen aanschouwen. Hij overleed een jaar voor de oplevering. Sinds 1969 behoort het Canal du Midi tot het Werelderfgoed van UNESCO. Het economische belang van het kanaal is inmiddels geminimaliseerd doordat de commerciële binnenvaart grotendeels is verdwenen. Langs het kanaal liggen verschillende stadjes, monumenten en haventjes die een bezoekje waard zijn. Een leuke ervaring is om het kanaal per boot te verkennen, maar ook een lekkere wandeling of fietstocht langs het Canal du Midi is ten zeerste aan te bevelen!

 

Musée de la Chevalerie

 

Museum – Leisure

 

1 rue Marcellin Horus
11170 Villesèquelande

 

Tel. +33 4.68.71.48.89
Tel. +33 6.62.95.66.43

 

GPS

Lat. 43° 14′ 15.03″
Lon. 2° 13′ 54.87″

 

Email
contact@musee-chevalerie.fr

 

Website
www.musee-chevalerie.fr

 

Tarieven

Volwassenen: 6.00 €
Kinderen: 4.00 €

 

Service:

ParkingFietsvriendelijk

 

Payments