Museum

Musée des Arts et
Métiers du Livre -
Montolieu

 

Musée des Arts et Métiers du Livre - MontolieuSlechts 17 km ten noordwesten van Carcassonne, ligt Montolieu een bekend Frans boekendorp boven op een rots.

 

Al 20 jaar ontvangen antiquarische en tweedehands boekwinkels u graag het gehele jaar door in dit walhalla voor lezers en boekenliefhebbers.

    Sites Pays Cathare    Les Citadelles du Vertige    La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée    Qualité Tourisme Occitanie Sud de France    Grands Sites Occitanie Sud de France

Musée des Arts et Métiers du Livre - Montolieu Musée des Arts et Métiers du Livre is het gehele jaar open en biedt een fascinerende reis door de geschiedenis van het boek, vanaf het eerste schrijven tot de laatste ontwikkelingen in de media tot aan de uitvinding van de boekdrukkunst….

Musée des Arts et Métiers du Livre - MontolieuIn de 18e eeuw kenden Montolieu, een pittoresk middeleeuws dorp gelegen op een rots tussen de kloven van Dure en Alzeau, en de omliggende dorpen economische welvaart met de textiel- en papierindustrie.

 

Veel molens werden gevoed door de soms grillige rivieren die vanaf de Montagne Noire naar beneden stroomden. De leegloop van het platteland in de 19e eeuw betekende het verval van de papierindustrie, de koninklijke lakenfabriek en de landbouw- en wijnbouwindustrie.

Musée des Arts et Métiers du Livre - Montolieu
Musée des Arts et Métiers du Livre - Montolieu
Musée des Arts et Métiers du Livre - Montolieu

Village d'Aragon      AOC/AOP Cabardès        Montolieu - Le seul Village du Livre du sud de la France       La Communauté de Communes de la Montagne Noire       

Musée des Arts et Métiers du Livre - MontolieuIn de jaren tachtig droomde een man, Michel Braibant, een boekbinder in Carcassonne, ervan verlaten steegjes nieuw leven in te blazen.

 

Hij bedenkt een waanzinnig project: het dorp wijden aan de wereld van uitgeverijen en grafische kunsten. Sindsdien hebben ongeveer 15 boekverkopers het spel gespeeld.

Musée des Arts et Métiers du Livre - Montolieu Montolieu verwelkomt elk jaar enkele duizenden bezoekers, eenvoudige nieuwsgierige, bevestigde lezers en verzamelaars. Animaties het hele jaar door en bezoeken laten u toe om het werk van de ambachtslieden te ontdekken: kalligraaf, boekbinder, graveur, evenals de workshops voor het maken van boeken of papier.

 

Een boekenmuseum vertelt de geschiedenis van schrijven en drukken. Een mooi voorbeeld van reconversie en versterking van lokaal erfgoed.

Musée des Arts et Métiers du Livre - Montolieu
Musée des Arts et Métiers du Livre - Montolieu

Gesproken Talen:
Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans  English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels   

 

Openingstijden Musée des Arts et Métiers du Livre:     Faciliteiten voor mensen met beperking
– januari t/m maart
– maandag – dinsdag – woensdag – donderdag – vrijdag – zaterdag – 14:00 tot 17:00
– zondag – 15:00 tot 18:00
– 01 april t/m 11 november 
– maandag – dinsdag – woensdag – donderdag – vrijdag – 10:00 tot 12:00 / 14:00 tot 18:00
– zaterdag – 14:00 tot 18:00
– zondag – 15:00 tot 18:00
– 12 november t/m 31 december
– maandag – dinsdag – woensdag – donderdag – vrijdag – zaterdag – 14:00 tot 17:00
– zondag – 15:00 tot 18:00     

Mairie de Aragon       Mairie de Villardonnel       Mairie de Ventenac-Cabardès       Mairie de Villegailhenc       Mairie de Pennautier       Mairie de Salsigne

Equipments and Services: 

* Winkel
* Groepen met gids
* Parking
* Projectiezaal

* Bar
* Restaurant
* Individuele rondleiding met gids
* Faciliteiten voor mensen met beperking

 

Musée des Arts et Métiers du Livre

 

Museum – Leisure – Gallery – Atelier

 

39 Rue de la Mairie
11170 Montolieu

 

Tel. +33 4.68.24.80.04

 

GPS

Lat. 43° 18′ 40.55″

Lon. 2° 12′ 53.5″

 

Email
montolieuvdl@orange.fr

 

Website
www.montolieu-livre.fr

 

Tarieven

Volwassenen: 5.00 €

Kinderen: 3.50 €
Tarief met gids: 10.00 €

 

Service:

ParkingFietsvriendelijk

 

Payments