Museum

Musée Maillol
de Banyuls-sur-Mer

 

Musée Maillol de Banyuls-sur-Mer

Het Maillol Museum in Banyuls-sur-Mer, beheerd door de Dina Vierny Stichting, is gevestigd in de metairie van de beeldhouwer Aristide Maillol, waar hij graag kwam om te werken en te rusten.

 

Het is een kleine geïsoleerde boerderij in de vallei van de Roume, op 4 km van het centrum van Banyuls-sur-Mer, het geboortedorp van de kunstenaar in de Pyrénées-Orientales.

 

Op initiatief van Dina Vierny werd de vallei rondom de plaats geklasseerd om de rust en de schoonheid ervan te bewaren.

Perpignan  Mairie de Céret  Collioure Tourisme

Banyuls-sur-Mer Argelès-sur-Mer

Collioure Tourisme    Perpignan   Mairie de Céret  Argelès-sur-Mer   Banyuls-sur-Mer

 

Musée Maillol de Banyuls-sur-Mer

Overeenkomstig de wens van de kunstenaar werd zijn stoffelijk overschot in 1964, twintig jaar na zijn dood, daarheen overgebracht om te rusten onder zijn emblematische beeld: Méditerranée (1905).

 

Pas veel later, dankzij de gezamenlijke acties van Dina Vierny en de stad Banyuls-sur-Mer, werd de kleine boerderij gerestaureerd en omgebouwd tot een museum gewijd aan Maillol, dat in 1994 werd geopend.

Musée Maillol de Banyuls-sur-Mer
Musée Maillol de Banyuls-sur-Mer

 

Musée Maillol de Banyuls-sur-Mer

Het museum toont een groot aantal werken van Maillol (bronzen, terracotta’s, schilderijen, lithografieën, enz.) en het dagelijkse leven van de beeldhouwer in de Métairie.

 

Elk jaar worden er tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd, gewijd aan de kunst van de 20e en 21e eeuw.

Tourisme Roussillon Conflent     La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée    Mairie de Salses-le-Chateau

Tourisme Conflent Canigó        Ille-sur-Têt - Les Orgues - Ille-sur-Têt - Logo

Tourisme Roussillon Conflent    La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée     Mairie de Salses-le-Chateau    Tourisme Conflent Canigó   Ille-sur-Têt - Les Orgues - Ille-sur-Têt - Logo

 

Musée Maillol de Banyuls-sur-Mer

Tentoonstelling Mei 68: revolutie en emotie bij Maillol in Banyuls-sur-Mer

 

Mensen uit ’68 en mensen met heimwee naar de stedelijke revolutie hebben deze zomer zeker een bestemming gevonden: het museum Maillol in Banyuls-sur-Mer, dat exclusief de affiches van mei 68 presenteert.

 

Zo kunnen zij onderweg de absolute schoonheid van de onvergetelijke Catalaanse beeldhouwer van dichtbij meemaken.

Musée Maillol de Banyuls-sur-Mer

Om deze grote sprong te maken tussen mei ’68 en de tempel van schoonheid die het Maillol-museum in Banyuls-sur-Mer is, heeft Olivier Lorquin, directeur van de Stichting Dina-Vierny-Musée Maillol, ervoor gekozen deze tiende tijdelijke tentoonstelling te wijden aan de affiches van mei ’68. Bernard Haissly, advocaat uit Genève, heeft het “Maillol heiligdom” de beschikking gegeven over negentig van de mooiste affiches uit zijn aanzienlijke collectie die hij thuis in de heuvels van Cologny heeft verzameld.

Musée Maillol
de Banyuls-sur-Mer

 

Museum – Recreatie

 

Vallée de la Roume

66650 Banyuls-sur-Mer

 

Tel. +33 4.68.88.57.11

 

GPS

Lat. 42° 46′ 32. 41″

Lon. 3° 10′ 56. 19″

 

Email
museemaillolbanyuls@orange.fr

 

Website
www.museemaillol.com

 

Tarieven

Volwassenen: 7.00 €
Studenten: 5.00 €

 

Service:

ParkingFietsvriendelijk

 

Payments

Mairie de Céret    Tourisme et Patrimoine en Pays Occitan 

Tourisme de Saint-Cyprien        Vallespir Tourisme

Mairie de Céret         Tourisme de Saint-Cyprien    Tourisme et Patrimoine en Pays Occitan     Vallespir Tourisme

Gesproken Talen:
Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans  English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels   Español - Spanish - Espagnole - Spanisch - Spagnolo - Spaans

 

Openingstijden Musée Maillol de Banyuls-sur-Mer:

– januari t/m december

– dinsdag tot zondag – van 10:00 tot 12:00 en van 15:00 tot 19:00

– Gesloten: maandag en feestdagen

Musée Maillol de Banyuls-sur-Mer
Musée Maillol de Banyuls-sur-Mer

Musees OccitanieEquipments and Services: 

* Groepen zonder gids
* Publieke Parking

* Groepen welkom
* Pedagogische rondleiding
* Individueel bezoek

Collioure
Collioure

Het mooie Collioure is een van de favoriete bestemmingen in Zuid-Frankrijk. Met de Pyreneeën, tuimelen in zee, de indrukwekkende haven, het kasteel, prachtige oude kerk, strand-side restaurants, smalle oude straatjes, bijou boetieks, kunstroutes en drie stranden, wat wilt u nog meer in een stad? Collioure is gemakkelijk de meest pittoreske kustplaats in Zuid-Frankrijk. Collioure werd voor het eerst geregeerd door de Feniciërs en de Grieken, zij dreven handel in de haven op de Noord-westelijke rand van de Middellandse Zee. Sinds die tijd is werden zij bezet door de Romeinen, Barbaren, Arabieren, Spanjaarden (minstens 4 keer) en tenslotte na het Verdrag van de Pyreneeën in 1659, door de Fransen. De tempeliers,bouwde het indrukwekkende kasteel van Collioure (Chateau-Royal) in de 12e eeuw en dit werd later gebruikt als residentie voor de koningen van Mallorca. Vandaag domineert het kasteel de ene helft van de haven. Aan de andere kant, staat de kerk van Notre-Dame-des-Anges, gebouwd in de 17e eeuw en beschikt over de sistinctive ronde klokkentoren, die vaak zo kenmerken in beelden en schilderijen van Collioure is afgebeeld. Aan het begin van de 20e eeuw onderging Collioure een invasie. Maar deze keer waren het kunstenaars - de zogenaamde fauvistische kunstenaars groep - die bestond uit, Matisse, Derrain, Rennie-McIntosh en Dufy. De uiteindelijke invasie kwam aan het eind van de jaren 1930 toen Catalaanse rebellen Franco's troepen vluchtte aan het eind van bittere burgeroorlog in Spanje. Hier op de begraafplaats is begraven Antonio Machado, gevierde dichter Catalaanse's die in een vluchtelingenkamp is overleden in het nabijgelegen Argeles-sur-Mer (Picasso poster 'Hommage aan Antonio Machado' wordt weergegeven in Collioure Musee d'Art Moderne). U kunt een zeer aangename dag doorbrengen in Collioure. Er zijn drie kleine stranden in Collioure rechts achter in de stad (zie Collioure Beach). De stranden worden gescheiden door de Kerk en het Kasteel en alles is omringd door de haven, dat is een bewijs van de maritieme geschiedenis van Collioure. Collioure maakt nog steeds een gezond leven uit haar gezouten ansjovis die allemaal worden geleverd in heel Frankrijk. Collioure is ook een prachtige oude stad, bezit talloze restaurants, boetiekjes en galeries. Er is ook een prachtige kunstroute door Collioure (zie Collioure Art Trail), waar je fotolijstjes gemonteerd op stelten vindt waardoor je heen kunt kijken en zie de scènes, geschilderd door beroemde inwoners van weleer. Op zondag is er een levendige markt...

 
Booking.com

Musée Maillol
de Banyuls-sur-Mer

 

Museum – Recreatie

 

Vallée de la Roume

66650 Banyuls-sur-Mer

 

Tel. +33 4.68.88.57.11

 

GPS

Lat. 42° 46′ 32. 41″

Lon. 3° 10′ 56. 19″

 

Email
museemaillolbanyuls@orange.fr

 

Website
www.museemaillol.com

 

Tarieven

Volwassenen: 7.00 €
Studenten: 5.00 €

 

Service:

ParkingFietsvriendelijk

 

Payments