Museum

Narbo Via - Narbonne

 

Narbo Via Narbonne60In het museum Narbo Via, gelegen aan de oostelijke ingang van de stad en langs het kanaal Robine, kunt u de rijkdommen ontdekken van de oude stad Narbo Martius, de eerste Romeinse kolonie die in 118 v.C. in Gallië werd gesticht.

 

Met een collectie van meer dan 7.000 voorwerpen biedt dit nieuwe museum een reeks tentoonstellingen van 3.200 m2, waaronder muurschilderingen en een uitzonderlijke verzameling van 760 fragmenten van grafmonumenten in een geanimeerde muur die uniek is in Europa.

Qualité Tourisme Occitanie Sud de France    La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée  Grands Sites Occitanie Sud de France

Sites Pays Cathare        Les Citadelles du Vertige

Qualité Tourisme Occitanie Sud de France    La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée  Grands Sites Occitanie Sud de France  Sites Pays Cathare   Les Citadelles du Vertige

 

Narbo Via Narbonne

Narbo Via is ook een instelling voor onderzoek. Het beschikt over een restauratiewerkplaats, een studiezaal voor de collecties en het archeologisch meubilair, een documentatieruimte en een auditorium met bijna 200 plaatsen waar conferenties en symposia kunnen worden gehouden.

 

De tuinen, met hun openluchtvoorstellingen, boekhandel en toekomstig restaurant, vervolledigen de roeping van deze naar de stad geopende levensruimte. .

Narbo Via Narbonne

Narbonne, bekend om zijn rijke historische en artistieke erfgoed, werd in 118 voor Christus door de Romeinen gesticht en was ooit een belangrijke havenstad.

 

Vandaag de dag is het een levendige stad, met een indrukwekkende erfenis van gebouwen, oude overblijfselen en archeologische vindplaatsen.

Office du Tourisme Côte du Midi Ville de Gruissan

Béziers Méditerranée        Le Grand Narbonne

Ville de Gruissan      Béziers Méditerranée  Office du Tourisme Côte du Midi   Le Grand Narbonne

 

Horreum Romain - Narbonne Het Horreum is het enige gebouw dat dateert uit de klassieke oudheid die nog kan worden bewonderd in Narbonne. Het is een voormalig ondergrondse opslagplaats en dateert uit het einde van de eerste eeuw voor Christus en was waarschijnlijk een ondergronds gedeelte van een markt.

 

Twee van zijn galeries kunnen worden bezocht en het klank-en lichtspel dat is gecreëerd, geeft een indruk zoals dat vroeger moet zijn geweest.
Stenen overblijfselen zijn te zien in de nissen die de bezoekers een goed beeld geven van de pracht van Narbo Martius, de hoofdstad van deze regio, Narbonne.

Amphoralis - Sallèles d'Aude

Het Musée des Potiers Gallo-Romains d’Amphoralis domineert de plaats van wat eens een echte industriële stad was.


Geopend sinds 1992, vertelt het museum het leven van de pottenbakkers en tegels makers, die gedurende drie eeuwen, massa’s amfora’s, tegels, bakstenen, buizen, borden en olielampen”hebben geproduceerd. Vandaag de dag, dankzij de vorige bewoners herleeft de Amphoralis plaats weer.

Commune de Fleury d'Aude    Mairie de Coursan  Sud de France - Le Meilleur de l'Occitanie

Mairie de Montady        Mairie de Saint-Nazaire

Commune de Fleury d'Aude Mairie de Coursan  Sud de France - Le Meilleur de l'Occitanie   Mairie de Montady   Mairie de Saint-Nazaire

 

Narbo Via Narbonne

Narbonne is een mediterrane stad gelegen in het departement Aude, in het zuiden van Frankijk. De stad ligt vlak bij de Middellandse Zee en in het hart van de Languedoc-Roussillon. Het is één van de oudste steden van Frankrijk en de stad kent dan ook een rijke geschiedenis. De stad was namelijk de eerste Romeinse nederzetting in het huidige Frankrijk.  Musees Occitanie

Narbo Via Narbonne

Vandaag de dag is Narbonne een leuke bestemming voor een dagje uit met jong en oud. Je vindt er diverse bezienswaardigheden, zoals een 13e-eeuwse kathedraal, een grote markthal en een bisschoppelijk paleis.

 

Ook kun je er heerlijk rondstruinen door smalle straatjes en langs het Canal de la Robine dat dwars door de stad stroomt. Ontdek hier welke bezienswaardigheden je niet mag missen en welke dingen leuk zijn om te doen in Narbonne en omgeving.

Narbo Via Narbonne
Narbo Via Narbonne

Narbo Via – Narbonne

 

Museum – Leisure – Gallery – Atelier

 

2 Avenue André Mècle
11100 Narbonne

 

Tel. +33 4.68.90.28.90

 

GPS
Lat. 43° 10′ 53.62″
Lon. 3° 1′ 1.56″

 

Email
narbovia@narbovia.fr

 

Website
www.narbovia.fr

 

Tarieven

Entrée Musée Narbo Via: 8.00 €
Entrée
(Musée Narbo Via – Amphoralis – Horreum): 13.00 €

 

Service:

ParkingFietsvriendelijk

 

Payments

Gesproken Talen:
Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans  English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels  Español - Spanish - Espagnole - Spanisch - Spagnolo - Spaans  Italiano - Italian - Italienne - Italiaans  Deutsch - German - Alemán - Allemand - Tedesco - Duits

  

Openingstijden Narbo Via:
Laagseizoen (oktober t/m april): van 11.00 tot 18.00
– Hoogseizoen (mei t/m september): van 10.00 tot 19.00
– Gesloten: – maandag

Mairie d'Armissan     Mairie de Vinnassan    Mairie de Bages  

Mairie de Coursan     Mairie de Salles-d'Aude   Mairie d'Ouveillan

   Mairie d'Armissan     Mairie de Vinnassan     Mairie de Bages     Mairie de Coursan     Mairie de Salles-d'Aude     Mairie d'Ouveillan       

Equipments and Services: 

* Auditorium
* Projectiezaal
* Vergaderzaal
* Specifieke thematische animatie
* Workshop voor volwassenen
* Workshop voor kinderen

* Colloquia
* Conferenties
* Tijdelijke tentoonstellingen
* Bibliotheek
* Winkel

* Groepen welkom
* Groepen zonder gids

Narbonne
Ville de Narbonne

Narbonne ligt aan de kust van de Middellandse Zee en vroeger aan de rivier de Aude. Narbonne staat in directe verbinding met de Middellandse zee door het canal de la Robine, een zijtak van het canal du midi. Op de plaats waar nu het canal de la Robine stroomt, stroomde vroeger de rivier de Aude. Narbonne heeft een rijke Romeinse geschiedenis. Op slechts 15 km van Narbonne ligt de gezellige familiebadplaats Narbonne-Plage. Deze plaats heeft 5 km aan mooie zandstranden, een jachthaven en een zeilschool. Het centrum van Narbonne wordt bepaald door het plein van het Place de l’Hotel de Ville. Hieromheen is eigenlijk alles gebouwd, zoals ook de winkelstraten. Aan dit plein bevindt zich ook het stadhuis en het vroegere aartsbisschoppelijk paleis, dat thans museum voor schilder, beeldhouwkunst en archeologieis. Vlak achter het plein bevindt zich de cathedrale Saint Just et Saint Pasteur. Deze kathedraal is gebouwd in de 13e en 14e eeuw, maar is helaas nooit afgebouwd, omdat een strategische Romeinse muur, die de stad beschermde tegen vijanden, dit in de weg stond. Narbonne, ooit een Keltiberische nederzetting, werd in 118 v.C. als Narbo Martius in een Romeinse kolonie omgezet en werd later hoofdstad van de tussen 125 en 118 v.C. ingerichte provincie Gallia Narbonensis. Omstreeks 400 werd de stad bisschopszetel. Van 462 tot 720 resideerden er Visigotische koningen. Van 720 tot 759 was Narbonne in handen van de Moren. Pippijn de Korte veroverde de stad op hen. In 1320 maakte een plotselinge wijziging van de loop van de Aude een einde aan de havenfunctie. De stad herleefde pas in de 20ste eeuw dankzij de wijnhandel...

 

Narbo Via – Narbonne

 

Museum – Leisure – Gallery – Atelier

 

2 Avenue André Mècle
11100 Narbonne

 

Tel. +33 4.68.90.28.90

 

GPS
Lat. 43° 10′ 53.62″
Lon. 3° 1′ 1.56″

 

Email
narbovia@narbovia.fr

 

Website
www.narbovia.fr

 

Tarieven

Entrée Musée Narbo Via: 8.00 €
Entrée
(Musée Narbo Via – Amphoralis – Horreum): 13.00 €

 

Service:

ParkingFietsvriendelijk

 

Payments