Restaurant

O Vieux Tonneaux * -
Peyriac-de-Mer

 

O Vieux Tonneaux - Peyriac-de-Mer"

Familie Restaurant & Café de Pays in het hart van de Corbières Maritimes, in een klein dorpje van onherleidbare Galliërs.

 

Het ligt in het hart van het dorpsleven, op het kleine plein bij de fontein, waar David en zijn team u verwelkomt in een eenvoudige en vriendelijke sfeer waar dorpelingen, lokale vissers, Narbonnais en toeristen zich vermengen.

    Sites Pays Cathare    Les Citadelles du Vertige    La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée    Qualité Tourisme Occitanie Sud de France    Grands Sites Occitanie Sud de France

O Vieux Tonneaux - Peyriac-de-Mer" Nauwelijks de drempel overgelopen, laat je je meevoeren door deze sfeer, bijna “Pagnolesque”, waar de accenten zingen, waar de zoetheid van het leven direct waarneembaar is, waar zoete geuren je neusgaten prikkelen.

 

Op het terras of in de eetzaal die doet denken aan de oude dorpsbistro, geniet u van een eenvoudige keuken met regionale producten. De lei van tapas is erg populair: charcuterie, kazen, zelfgemaakte jam, gebakken vis… Voor lichte maaltijden is het vegetarische bord erg leuk.
Een grote honger?

Ville de Sigean  Mairie de Bages Mairie de Peyriac-de-MerOffice de Tourisme Port La Nouvelle  Mairie de La Palme

O Vieux Tonneaux - Peyriac-de-Mer" Laat je verleiden door een lekkere steak Charolaise of afgeroomde nieren met Madeira saus en als je op een zondag komt, ga dan voor de bourride paling Peyriacoise, een genot. Als toetje vindt u onder andere gekaramelliseerde wentelteefjes, uitstekend!

 

Aarzel niet om een kleine stop te maken, al was het maar om te genieten van een glas wijn, een klein ambachtelijk druivensap geproduceerd in het dorp of voor een vrijdag of zondag concert, afhankelijk van het seizoen.

Ons restaurant biedt traditionele gerechten met verse en regionale producten, met de keuze: à la carte of het menu.

Ville de Gruissan    Corbières Rousillon TourismeOffice du Tourisme Côte du MidiLe Grand Narbonne

O Vieux Tonneaux - Peyriac-de-Mer"

Peyriac-de-Mer

In het hart van het Parc Naturel Régional de la Narbonnaise en genietend van het Ramsar-label (conventie opgericht voor de bescherming van de wetlands), heeft dit Occitaanse dorp, met zijn middeleeuwse steengroeven en zijn callades, zijn typische plaats en zijn fontein behouden, waar men kan afkoelen onder de platanen bewoond door een lawaaierige fauna.

O Vieux Tonneaux - Peyriac-de-Mer"

Observeer de huizen ingebed in de bogen van de 14de-eeuwse kerk, de gebeeldhouwde steen van Saint-Paul Serge voor een oud huis, en ga de rue du moulin op om de oude zoutsteen te ontdekken die zich tussen de Roc de Berrière, de Pech du Mour en de “passière” bevindt,  waar de plas van Bages-Sigean afbakend.

 

Sinds de oudheid is de plaats van Peyriac de mer bevorderlijk gebleken voor de exploitatie van zout. Dit werd onderbroken in 1967, niet langer van voldoende economisch belang. Een wandeling van ongeveer 2 km maakt het mogelijk om de zoutoplossing te ontdekken: neem de wegplanken op palen naar Doul en keer dan terug naar het dorp door de “passière”, metselwerk van de vijftiende eeuw dat het zout beschermde tegen het stijgende water van de plas.

O Vieux Tonneaux - Peyriac-de-Mer"

De versterkte kerk uit de veertiende eeuw bevat een Polychrome Madonna en Kind, drie schilderijen van de Carcassonnaiss schilder Gamelin (1739-1803) en een barokorgel uit de negentiende eeuw.

 

Loop rond de kerk en ontdek de luchtbogen die de straat van de kerk kruisen om de huizen binnen te komen, en vervolgens is een uitkijktoren zichtbaar. Naast de Rue de l’Etang verdwijnt de kerk volledig ingebed in de huizen. De campanile ondersteunt drie klokken opgehangen aan een smeedijzeren frame.

O Vieux Tonneaux - Peyriac-de-Mer"

Gesproken Talen:

Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans  English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels  Español - Spanish - Espagnole - Spanisch - Spagnolo - Spaans  

 

Openingstijden Restaurant O Vieux Tonneaux – Peyriac-de-Mer:
– Laagseizoen: open van dinsdag t/m zondag om 12 uur; vrijdag en zaterdagavond.
– Hoogseizoen: dinsdag t/m zondag.
– Reserveren aanbevolen

 

Capaciteit Restaurant:
– 1 Restaurantzaal, 26 plaatsen binnen, 50 plaatsen op terras    Faciliteiten voor mensen met beperking

Mairie de Peyriac de Mer       Mairie de Bages       Mairie de Portel des Corbières      Mairie de Sigean      Mairie de Roquefort-des-Corbières      Mairie de Montredon-des-Corbières

Equipments and Services: 

* Restaurant

* Bar
* Publieke Parking
* Groepen welkom

* Kindvriendelijk
* Terras
* Faciliteiten voor mensen met beperking

 

O Vieux Tonneaux *

 

Restaurant – Bar – Café – Concert

 

3 Place de la Mairie
11440 Peyriac-de-Mer

 

Tel. +33 4.68.48.39.54

 

GPS

Lat. 43° 5′ 12. 47″
Lon. 2° 57′ 34. 4″

 

Email

sarraudc@yahoo.fr

 

 

Restaurant

Menu: 15.00 € tot 26.00 €
Kindermenu: 8.50 €
A la Carte: 6.00 € tot 19.50 €
Formule: 11.00 € tot 26.00 €

 

Service:

ParkingFietsvriendelijkDiervriendelijkRestaurant

 

Payments