Naturisme

Plage de Mateille -
Gruissan

Plage de Mateille - Gruissan

Gruissan’s Plage de Mateille grenst in het westen aan de haveningang, in het oosten aan het Ayguades strand en in het noorden aan het Etang de Mateille met haar watersportcentrum waar u o.a. het board zeilen kunt beoefenen. Dit is een van de meest ongerepte stranden van Gruissan en het strekt zich uit over meer dan 1,2 km.


Er is slechts een badmeesterstation op het strand, aan de westkant. Tevens is er een gebied in het noorden waar naturisme wordt getolereerd.

Plage de Mateille - Gruissan Om dit strand te bereiken vanaf de haven van Gruissan, neemt u de Avenue des Plages (richting Mateille stadion), dan brengen op de brug van Mateille Lake.

De parkeerplaats is aan het einde van de weg aan het begin van het strand.

  Ville de Gruissan  Mairie de Peyriac-de-Mer  Agence de Développement Touristique de l’Aude  La Clape A.O.P.  Le Grand Narbonne

Het grootste strand is Plage de Mateille, een lange strook tussen het zoutwatermeer en de zee. U kunt met uw auto rijden op het strand om uw favoriete plek te bereiken.

Het achtergrond landschap van het Massif de la Clape maakt het plaatje compleet. Er wordt gecontroleerd/bewaakt, maar zonder voorzieningen en er is ook een aangewezen naturistenstrand strook.

Plage de Mateille - Gruissan
Plage de Mateille - Gruissan

Office du Tourisme Côte du Midi  Ville de Sigean      Corbières Salanque Méditerranée       Mairie de Bages   

Plage de Mateille - GruissanGruissan, the circular village

De smalle straatjes van Gruissan zijn gebouwd rond de 13e-eeuwse kasteeltoren en vormen een cirkelvormig patroon (een zogenaamde Circulade). In de afgelopen jaren is Gruissan aanzienlijk uitgebreid met de ontwikkeling van de vakantiehuizen in de buurt van Gruissan Plage, een moderne jachthaven en zijn er appartementen gebouwd langs de met palmbomen aangeklede kades, daarbij heeft het inmiddels een casino en vier nachtclubs .

Plage de Mateille - Gruissan
Plage de Mateille - Gruissan

U kunt volop genieten van het nachtleven in de bars en restaurants in de buurt van de jachthaven, waar u kunt dineren met uitzicht op de jachten en luisteren naar muzikanten die allerlei soorten muziek tot uitvoering brengen. Kilometers van schone rustige stranden van Gruissan Plage, met fijn zand, warm zeewater en veilig zwemmen voor kinderen, biedt alles wat u nodig heeft voor een geweldige vakantie in het zuiden van Frankrijk.

Plage de Mateille - Gruissan
Plage de Mateille - Gruissan

Er is een breed scala aan watersport activiteiten voor het hele gezin en u zult ook een scala aan andere activiteiten kunnen beoefenen zoals paardrijden, fietsen en er is zelfs een pretpark.

 Naturisme.com campings en France Organisation Naturiste Européenne    La Fédération des Espaces Naturistes en France    La Fédération naturiste internationale Association Régionale de Naturisme en Languedoc-Roussillon

Gesproken Talen:

Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans  English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels  Español - Spanish - Espagnole - Spanisch - Spagnolo - Spaans 

 

Openingstijden Plage de Mateille – Gruissan:
– 01 januari t/m 31 januari

 Naturisme et-Terroirs FFN - Naturisme    France 4 Naturisme    Association des Naturistes de Paris

Equipments and Services: 

* Parkeer afstand 5 minuten
* Strand
* Zee
* Zand: fijn

* Toilet
* Restaurant
* Café, Bar
* Groepen welkom

Narbonne
Ville de Narbonne

Narbonne ligt aan de kust van de Middellandse Zee en vroeger aan de rivier de Aude. Narbonne staat in directe verbinding met de Middellandse zee door het canal de la Robine, een zijtak van het canal du midi. Op de plaats waar nu het canal de la Robine stroomt, stroomde vroeger de rivier de Aude. Narbonne heeft een rijke Romeinse geschiedenis. Op slechts 15 km van Narbonne ligt de gezellige familiebadplaats Narbonne-Plage. Deze plaats heeft 5 km aan mooie zandstranden, een jachthaven en een zeilschool. Het centrum van Narbonne wordt bepaald door het plein van het Place de l’Hotel de Ville. Hieromheen is eigenlijk alles gebouwd, zoals ook de winkelstraten. Aan dit plein bevindt zich ook het stadhuis en het vroegere aartsbisschoppelijk paleis, dat thans museum voor schilder, beeldhouwkunst en archeologieis. Vlak achter het plein bevindt zich de cathedrale Saint Just et Saint Pasteur. Deze kathedraal is gebouwd in de 13e en 14e eeuw, maar is helaas nooit afgebouwd, omdat een strategische Romeinse muur, die de stad beschermde tegen vijanden, dit in de weg stond. Narbonne, ooit een Keltiberische nederzetting, werd in 118 v.C. als Narbo Martius in een Romeinse kolonie omgezet en werd later hoofdstad van de tussen 125 en 118 v.C. ingerichte provincie Gallia Narbonensis. Omstreeks 400 werd de stad bisschopszetel. Van 462 tot 720 resideerden er Visigotische koningen. Van 720 tot 759 was Narbonne in handen van de Moren. Pippijn de Korte veroverde de stad op hen. In 1320 maakte een plotselinge wijziging van de loop van de Aude een einde aan de havenfunctie. De stad herleefde pas in de 20ste eeuw dankzij de wijnhandel...

 

Plage de Mateille

 

Stranden – Naturisme

 

Plage de Mateille

Office de Tourisme de Gruissan
80 Boulevard Pech Maynaud 11430 Gruissan

 

Tel. +33 4.68.49.09.00

 

Email

office.tourisme@gruissan-mediterranee.com

 

Beach - Strand
www.gruissan-mediterranee.com

 

Volwassenen: vrij entree
Kinderen: vrij entree

 

Service:

ParkingDiervriendelijkZwemgelegenheid

 

Payments