Naturisme

Plage Naturiste de Torreilles

Plage Naturiste de Torreilles

De in het zuidoosten van Frankrijk gelegen plaats Torreiles bestaat uit 2 delen, nl. Torreilles Plage en Torreilles Village. Torreilles Plage is een vlakke kuststrook zonder oorspronkelijke bebouwing, met verspreid een aantal campings en een bungalowcomplex. Het oorspronkelijke en meer sfeervolle dorp Torreilles Village ligt 3km landinwaarts. Dit dorpje is rustig, met authentieke bebouwing langs deels smalle straatjes en een pleintje met daaromheen enkele bars en een paar winkels (vnl. gericht op de lokale bevolking). Hier is tevens een kerkje.

Plage Naturiste de Torreilles Voor Torreilles Plage ligt een lang strand, met in het zuidelijke deel een naturistenstrand. In het hoogseizoen komen er veel gezinnen. In de omgeving is een aantal fietsroutes. Ten noorden van de kuststrook ligt de badplaats Le Barcarès, waar tevens het dichtstbijzijnde centrum is.

 

Het Zuid strand
De langste en meest natuurlijke strand in Torreilles waarvan een deel is gereserveerd voor naturisme.

    Torreilles Tourisme    Tourisme de Saint-Cyprien    Collioure Tourisme    Tourisme Leucate    Banyuls-sur-Mer

Tussen Port Bacares en Canet-en-Roussillon. Toegang via D81. Het strand ligt tussen het dorp en de monding van de Bourdigou.

10 min van Perpignan,
40 min van Perthus,
40 min van Collioure

Plage Naturiste de Torreilles
Plage Naturiste de Torreilles

Perpignan  Mairie de Céret   Collioure Argelès-sur-Mer La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée

Plage Naturiste de TorreillesMooi strand.
Net voorbij de rotonde die leidt naar Torielles Plage staat een informatiebord, het is goed om een kijkje te nemen om jezelf te oriënteren. De toegangsweg naar het naturisten strand is de allereerste weg rechts net voorbij de rotonde, u volgt deze weg ook al ontaardt dit in een onverharde weg, maar deze eindigt op een mooie grote parkeerplaats direct aan het strand. Het strand is erg mooi, groot korrelig zand en goed beschut. Het strand is niet groot maar het heeft veel ruimte en eindigt wanneer de rivier direct de zee in loopt. Er zijn een paar strandrestaurants in de buurt van de parkeerplaats, maar ik heb deze niet uitgeprobeerd dus ik weet niet of ze ook voor naturisten of textiel bedoeld zijn. Ze scheiden de textiel- en naaktstrand gebieden.

Plage Naturiste de Torreilles
Plage Naturiste de Torreilles

Ik vond dit strand en het heeft een prachtig uitzicht landinwaarts naar de bergtop van de Canigou. Het was met sneeuw bedekt toen ik daar was. Dit is zou ik zeggen een populair strand gezien de nabijheid van de stad Perpignan en dat het is ingeklemd tussen sommige vrij drukke badplaatsen.

Plage Naturiste de Torreilles
Plage Naturiste de Torreilles

De drie stranden van Torreilles hebben sinds de oprichting (1985) de Europese blauwe vlag gekregen. Dit keurmerk wordt gegeven aan gemeenten die voldoen aan een reeks criteria met betrekking tot de algemene omgeving, de kwaliteit en het beheer van het zwemwater, afvalbeheer en milieu-educatie. Veel werk wordt het gehele jaar gedaan door de stad en haar verschillende diensten om dit teken, dat een synoniem voor kwaliteit voor de vakantiegangers is te behouden…

 Naturisme.com campings en France Organisation Naturiste Européenne    La Fédération des Espaces Naturistes en France    La Fédération naturiste internationale Association Régionale de Naturisme en Languedoc-Roussillon

Gesproken Talen:

Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans  English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels  Español - Spanish - Espagnole - Spanisch - Spagnolo - Spaans 

 

Openingstijden Plage Naturiste de Torreilles – Torreilles:
– 01 januari t/m 31 januari

 Naturisme et-Terroirs FFN - Naturisme    France 4 Naturisme    Association des Naturistes de Paris

Equipments and Services: 

* Parking
* Strand
* Zee
* Zand:Zanderig
* Wandelgebied

* Toilet
* Setting: Landelijk
* Restaurant
* Café, Bar
* Groepen welkom

Plage Naturiste de Torreilles

 

Stranden – Naturisme

 

Office de Tourisme de Torreilles
Espace Capellans
66440 Torreilles

 

Tel. +33 4.68.28.41.10

 

Email

mairie@torreilles.com

 

Beach - Strand
www.torreilles.com

 

Volwassenen: vrij entree
Kinderen: vrij entree

 

Service:

ParkingFietsvriendelijkDiervriendelijkRestaurantZwemgelegenheid

 

Payments