Wandelen - Hiking

Randonnée Le Mont Sarrat -
Pradelles-Cabardès

 

Randonnée Le Mont Sarrat - Pradelles-Cabardès

Met deze wandeling zult u kennismaken met de Pas de Mont Sarrat, waar opmerkelijke sporen van karrenwielen zijn te vinden in het kalksteen.

 

Deze dateren nog uit de tijd dat deze Romeinse weg werd gebruikt voor het transporteren van ijsblokken die naar de lager gelegen gebieden werden gebracht.

Randonnée Le Mont Sarrat - Pradelles-Cabardès

In de Montagne Noire kun je zeer goed wandelen, er zijn zoveel verschillende tochten, dat je er niet uitgewandeld kunt raken.

 

Het is raadzaam om een kompas mee te nemen, drinken, eten en een toiletrol en uiteraard goede schoenen en een hoed of pet, want onderweg hoef je niet te rekenen op enige horeca.

La Communauté de Communes de la Montagne Noire   Montolieu - Le seul Village du Livre du sud de la France   Mairie de Citou Ville de CastresVillages Perchés en Montagne Noire

Randonnée Le Mont Sarrat - Pradelles-Cabardès

Gelukkig niet, hier is nog ongerepte natuur en diverse wandelingen gaan over eeuwenoude paden, misschien wel millennia oude paden, want ook in de Prehistorie leefden hier mensen.

 


Naast de ongerepte natuur is de historie een belangrijk onderdeel van de vakantie van heel veel mensen. Wanneer het echt warm weer is, heeft u een van de bergmeren als aangename plek om te vertoeven.

 

Bij Pradelles ligt bijvoorbeeld Lac Birotos of Lac Pradelles, waar in juli en augustus van alles te beleven valt…

Randonnée Le Mont Sarrat - Pradelles-Cabardès

Pradelles-Cabardes is een gemeente in het Franse departement Aude (regio Languedoc-Roussillon) en telt ca. 200 inwoners. Het dorps maakt deel uit van het arrondissement Carcassonne.

 

Pradelles-Cabardes is een op ca. 850 meter hoogte gelegen dorp. Het ligt vlak onder de hoogste top van de Montagne Noire, de Pic de Nore (1211 m), ongeveer in het midden van het berggebied van de Montagne Noire op een heuvelachtig plateau.

 Randozone.com est le premier site communautaire sur la randonnée pédestre, le trekking et les sports outdoor   FFRandonnée Occitanie       France-Randos propose des itinéraires de randonnées pédestres    Randos Balades

Randonnée Le Mont Sarrat - Pradelles-Cabardès

In de 13de eeuw was het dorp gespecialiseerd in het opslaan en bewaren van ijs-sneeuw voor Carcassonne en andere dorpen in het gebied.

 

Zomers werd het ijs gebruikt voor het goed houden van vlees en met name de handel in ijs ten behoeve van de herbergen was lucratief voor het dorpje.

 

De eerste ijs-putten waren holen in de grond bedekt met een stenen constructie, waardoor het opgeslagen ijs niet gemakkelijk kon ontdooien. In de loop van de eeuwen werd de vraag naar ijs groter en groter.

    Randonnée Pédestre VisuGPX            

Randonnée Le Mont Sarrat - Pradelles-Cabardès In 1902 waren er maar liefst 14 ijs-putten en de ijsballen, die tot 50 kg wogen, werden door paarden uit de putten gehesen en ’s nachts vervoerd naar o.a. Carcassonne, Mazamet, Narbonne en Sète.

In 1905 werden niet minder dan 30.000 ijsballen verkocht! Dit bracht het stadje grote welvaart. Helaas, met de opkomst van de vrieskast in de 20ste eeuw verloor Pradelles zijn handel in ijs.

 

Sinds 1923 zijn veel inwoners naar de grotere steden getrokken om werk te zoeken en vandaag de dag is het eens zo welvarende Pradelles een verlaten dorp…

   Office de Tourisme de Mazamet   Comité Départemental du Tourisme du Tarn      Ville de Sorèze        Agence de Développement Touristique de l’Aude        Parc naturel régional du Haut-Languedoc     

Randonnée Le Mont Sarrat - Pradelles-Cabardès
Randonnée Le Mont Sarrat - Pradelles-Cabardès

Gesproken Talen:
Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans  

 

Openingstijden Randonnée Le Mont Sarrat – Pradelles-Cabardès:
– januari t/m december    

   Mairie de Pradelles-Cabardès       Mairie de Labastide-Esparbairenque       Mairie de Castans      Mairie de Roquefère      Mairie de Cabrespine       Mairie de Fournes-Cabardès     

Kenmerken:

Afstand

– Afstand
– 15,1 km

Min. Hooogte

– Min. Hooogte
– 700 meter

Vertrek

– Vertrek
– Camping Municipal,
  Pradelles-Cabardès

Type

– Type
– Lus

Max. Hoogte

– Max. Hoogte
– 920 meter

Hoogteverschil

– Hoogteverschil
– 300 meter

Tijdsduur

– Tijdsduur
– 5 uur

Gemarkeerd

– Gemarkeerd
– Ja

IGN verwijzing

– IGN verwijzing
– 2344ET

Moeilijkheid

– Moeilijkheid
– Gemiddeld

GPS Coordinaten

– Coordinaten
– 43.39100,
2.43851

Download GPS Track

– Download GPS Track
Download GPS

Map

Randonnée Le Mont Sarrat

 

Recreatie – Sporten – Wandelen – Hiken

 

Vertrek:
Camping Municipal,
Pradelles-Cabardès

 

Tel. +33 4.68.76.64.90

 

Email
info@pradellesenfete.fr

 

Wandelen - Hiking
www.pradelles-cabardes.fr