Wandelen - Hiking

Randonnée
Le Pic du Midi de Sarrasis -
Roquefeuil

 

Randonnée Le Pic du Midi de Sarrasis - Roquefeuil

Dit aangename pad brengt u naar het erfgoed van Roquefeuil, een dorp wat de moeite waard is om te verkennen. Op de weg heb je een geweldig uitzicht over het plateau van de Rebenty Vallei!

 

De route gaat via Pic du Midi, van Sarrat de Maljournal tot aan de Dressadou de la Cargue. Vervolgens passeer je de Vallon de Font Frède, om daarna de Col des Sarrasis te overwinnen en de Pic des Sarrasis over te steken. De terugweg gaat via een lange weg door de bossen om uiteindelijk weer terug te keren bij uw vertrekpunt…

    Ski Camurac    Communauté de Communes du Pays d'Olmes   Les Angles   Parc naturel régional Pyrénées AriégeoisesCCI Pyrénées-Orientales

Randonnée Le Pic du Midi de Sarrasis - Roquefeuil

De wandeling is goed te doen en aan te bevelen bij mooie weersomstandigheden.

 

Ten zuidwesten van het departement Aude, ligt het Sault plateau, bekend bij alle liefhebbers van de natuur en in het bijzonder bij wandelaars. Sinds kort heeft men 17 gemarkeerde rondwandelingen uitgezet met een verschillend thema. Deze wandelingen zijn geregistreerd en gratis verkrijgbaar bij la maison de la montagne à Roquefeuil of bij het l’Office de tourisme à Belcaire.

Randonnée Le Pic du Midi de Sarrasis - Roquefeuil
Randonnée Le Pic du Midi de Sarrasis - Roquefeuil

 Randozone.com est le premier site communautaire sur la randonnée pédestre, le trekking et les sports outdoor   FFRandonnée Occitanie       France-Randos propose des itinéraires de randonnées pédestres    Randos Balades

Randonnée Le Pic du Midi de Sarrasis - RoquefeuilDeze aangename route brengt u naar de geschiedenis en het erfgoed van de stad Roquefeuil en laat u Pays de Sault ontdekken. Het parcours gaat over de toppen van les crêtes en biedt een bijzonder uitzicht over het plateau en de vallée du Rébenty.
Situation: Roquefeuil, 24 km ten zuidwesten van Quillan bereikbaar via de D 117, D 613 (richting Belcaire) en D 829
Markering: geel

Randonnée Le Pic du Midi de Sarrasis - RoquefeuilVanaf het postkantoor van Roquefeuil, neemt u de weg naar het camping en zet u de klim naar de ruïnes van het kasteel voort. Neem het pad tegenover het kasteel en sla op de kruising linksaf. Het pad klimt naar de Col d’Ubi.

    Randonnée Pédestre VisuGPX            

Randonnée Le Pic du Midi de Sarrasis - RoquefeuilOp de Col, gaat het pad naar rechts. Volg de nok lijn, door op het spoor te blijven op de kam houdt het pad links aan, steek de Pic du Midi over (met uitzicht over de Grand Plateau aan de ene kant en de Vallée du Rébenty aan de andere kant), passeer een stenen mijlpaal (lelie) en kom bij een kruispunt. Neem de weg naar rechts en die leidt naar een weg Variant (8 km lang circuit, van 2 uur): Neem de weg naar rechts om terug te keren naar het dorp.

Randonnée Le Pic du Midi de Sarrasis - RoquefeuilNeem de weg naar links gedurende 100 m en neem dan het pad naar rechts richting Col de Sarrasis en langs de crête naar rechts om de Col de Sarrasis bereiken.

Daal via de crête af, dan houdt links aan en volg het pad met haarspeldbochten die leidt naar het plateau. Sla rechtsaf, en sla weer rechtsaf bij de D829 en blijf op deze om terug te keren naar het dorp.

Pyrénées-Cerdagne Tourisme  Pyrénées Audoises TourismePuyvalador Mairie de MontaillouAriège Pyrénées

Randonnée Le Pic du Midi de Sarrasis - Roquefeuil
Randonnée Le Pic du Midi de Sarrasis - Roquefeuil

Gesproken Talen:
Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans  English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels

 

Openingstijden Randonnée Le Pic du Midi de Sarrasis – Roquefeuil:

– 01 januari t/m 31 december

Mairie de Roquefeuil      Mairie de Belcaire      Mairie de Niort-de-Sault      Mairie de Mazuby      Mairie de Galinagues      Mairie d'Espezel

Kenmerken:

Afstand

– Afstand
– 11 km

Min. Hooogte

– Min. Hooogte
– 920 meter

Vertrek

– Vertrek
– Grand Rue
– 11340 Roquefeuil

Type

– Type
– Lus

Max. Hoogte

– Max. Hoogte
– 1160 meter

Hoogteverschil

– Hoogteverschil
– 329 meter

Tijdsduur

– Tijdsduur
– 4 uur

Gemarkeerd

– Gemarkeerd
– Ja

IGN verwijzing

– IGN verwijzing
– 2248ET

Moeilijkheid

– Moeilijkheid
– Makkelijk

GPS Coordinaten

– Coordinaten
– N 42.81789,
E 1.99407

Download GPS Track

– Download GPS Track
Download GPS

Map

Randonnée

Le Pic du Midi de Sarrasis

 

Recreatie – Sporten – Wandelen – Hiken – Bergbeklimmen – Sneeuwwandelen

 

Vertrek:
Grand Rue
D 613
11340 Roquefeuil

 

Tel. +33 4.68.20.07.78

 

Email
tourisme@

pyreneesaudoises.com

 

Wandelen - Hiking
www.pyreneesaudoises.com