Wandelen - Hiking

Randonnée Les Quatre Châteaux de Lastours

 

Randonnée Les Quatre Châteaux de LastoursDeze kleine wandeling van een dik uur is voor het hele gezin geschikt. Het pad voert langs de 4 kastelen en de Belvedere met haar prachtige uitzicht.

 

Wandeling is goed te doen en bewegwijzerd en start in Lastours.

    Sites Pays Cathare    Les Citadelles du Vertige    La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée    Qualité Tourisme Occitanie Sud de France    Grands Sites Occitanie Sud de France

Randonnée Les Quatre Châteaux de Lastours
Randonnée Les Quatre Châteaux de Lastours

In het hartje van de Montagne Noire en op 15 km van Carcassonne vormden vier middeleeuwse kastelen de burcht van Cabaret. De site ligt strategisch op de weg die loopt van Narbonne tot Spanje. De kastelen zijn sinds 1905 opgenomen in de lijst van Historische Monumenten. De oudste bekende overblijfselen dateren uit de bronstijd, rond 1500 voor Christus. 

 Randozone.com est le premier site communautaire sur la randonnée pédestre, le trekking et les sports outdoor   FFRandonnée Occitanie       France-Randos propose des itinéraires de randonnées pédestres    Randos Balades

Inderdaad, in het begin van de XIIIe eeuw lijkt de landheer van deze plaats, Pierre Roger de Cabaret, erg verbonden met het katharisme en lijdt hij onder de aanvallen van de kruisvaarders vanaf 1209. Tussen 1223 en 1229 is de strijd tegen de katharen intens en worden de drie kastelen belegerd.

 

Na de kruistochten kan de Franse Koning deze terugwinnen en laat hij het dorp en de kastelen afbreken. Hij laat ze heropbouwen op de bergkam en voegt er nog een vierde toren aantoe: Tour Régine. Bij de Revolutie zijn de kastelen van Lastours definitief verlaten.

Randonnée Les Quatre Châteaux de LastoursIn een grot heeft men het graf van een meisje gevonden dat de bijnaam “prinses met de halsketting” kreeg. Haar lichaam was bedekt met voorwerpen waaronder amberparels en juwelen uit de Myceense en Egyptische kunst.

 

Sinds de middeleeuwen is Lastours een uitzonderlijk geheel dat gebouwd is op 300 meter hoogte, op de top van een rotsachtig voorgebergte. Voor de kruistochten tegen de Katharen bestonden er al drie kastelen op de site van Lastours (Cabaret, Surdespine en Querthinheux), maar onder een andere vorm dan hoe ze er nu uitzien. 

    Randonnée Pédestre VisuGPX            

Randonnée Les Quatre Châteaux de Lastours
Randonnée Les Quatre Châteaux de Lastours

Lastours met zijn vier kastelen op 15 minuten van Carcassonne nodigt u uit om haar buitengewone erfgoed dat deel uitmaakt van de belangrijkste bezienswaardigheden van het land van de Katharen te ontdekken. Deze 4 kastelen liggen trots en bijelkaar op een rots met uitzicht op het dorp, waarvan de huizen verspreid liggen over de heuvels en de meander, langs de schaduwrijke oevers van de Orbiel.

 Villages Perchés en Montagne Noire    Montolieu - Le seul Village du Livre du sud de la France    La Communauté de Communes de la Montagne Noire    Office de Tourisme de Mazamet   AOC/AOP Cabardès

Randonnée Les Quatre Châteaux de Lastours

Aan de voet van de vier burchten ligt het middeleeuwse dorp Cabaret, dat als een cocon op deze grandioze plek ligt en heeft herstelwerkzaamheden ondergaan onder leiding van archeologe Marie-Elise Gardel. Waardoor een bijzondere plek is ontstaan ​​uit de vergetelheid, waar de strijd van de kruisvaarders tegen de Albigenzen was neergeslagen.

 

De Belvedere biedt een panoramisch uitzicht over het gehele complex, de Montagne Noire en de oude mijnen van Barrencs. Wie van de geschiedenis houdt en wie geïnteresseerd is in de geologie, fauna en flora van de Méditerranée kan hier zijn hart ophalen. U keert hier terug in de tijd om er een speciaal moment te beleven…

Gesproken Talen:
Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans  English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels

 

Openingstijden Randonnée Les Quatre Châteaux de Lastours:

– januari t/m december

Mairie de Lastours       Mairie de Limousis       Mairie de Salsigne       Mairie de Les Ilhes       Mairie de Fournes-Cabardès       Mairie de Villanière

Kenmerken:

Afstand

– Afstand
– 3 km

Min. Hooogte

– Min. Hooogte
– 220 meter

Vertrek

– Vertrek
–  D 101
– 11600 Lastours

Type

– Type
– Lus

Max. Hoogte

– Max. Hoogte
– 330 meter

Hoogteverschil

– Hoogteverschil
– 84 meter

Tijdsduur

– Tijdsduur
– 1 uur

Gemarkeerd

– Gemarkeerd
– Ja

IGN verwijzing

– IGN verwijzing
– 2345E

Moeilijkheid

– Moeilijkheid
– Makkelijk

GPS Coordinaten

– Coordinaten
– 3.33641,
2.37395

Download GPS Track

– Download GPS Track
Download GPS

Map

Randonnée Les Quatre Châteaux de Lastours

 

Recreatie – Sporten – Wandelen – Hiken – Bergbeklimmen

 

Vertrek:
Châteaux de Lastours,
D 101
11600 Lastours

 

Tel. +33 4.68.77.56.02

 

Email
chateaux.lastours@orange.fr

 

Wandelen - Hiking
www.payscathare.org