Kitchen3stars

Restaurant
Pascal Borrell ***
Banyuls-sur-Mer

 

Restaurant Pascal Borrell - Banyuls-sur-Mer

Mediterrane levenskunst en haar charmes!

 

In de haven van Banyuls-sur-Mer verwelkomt het gastronomische restaurant van sterrenchef Pascal Borrell u in een kleurrijke, chique en gezellige omgeving, waar de zoetheid van het leven en het welzijn heersen.

 

Met uitzicht op zee kunnen we de hedendaagse en moderne keuken van Pascal Borrell proeven, die u de gerechten van het terroir van weleer opnieuw laat ervaren.

 

Restaurant Pascal Borrell - Banyuls-sur-Mer

 

Mediterrane levenskunst en haar charmes!

 

In de haven van Banyuls-sur-Mer verwelkomt het gastronomische restaurant van sterrenchef Pascal Borrell u in een kleurrijke, chique en gezellige omgeving, waar de zoetheid van het leven en het welzijn heersen.

 

Met uitzicht op zee kunnen we de hedendaagse en moderne keuken van Pascal Borrell proeven, die u de gerechten van het terroir van weleer opnieuw laat ervaren.

Restaurant Pascal Borrell - Banyuls-sur-Mer

Onze gezellige, elegante en stijlvolle eetzaal biedt een charmante omgeving om de keuken van Chef Borrell te ontdekken. Deze lichte, open ruimte heeft felgekleurde muren en schilderijen, die worden versterkt door het zonlicht, terwijl de haven van Banyuls-sur-Mer kan worden bekeken door de grote erkers en patrijspoorten.

 Collioure Tourisme  Mairie de Céret

Argelès-sur-Mer Banyuls-sur-Mer

    Collioure Tourisme     Mairie de Céret  Argelès-sur-MerBanyuls-sur-Mer

Le Guide Michelin - 1 étoile

De gezellige en ontspannen sfeer, het verfijnde, eigentijdse servies en de ontvangst door ons attente personeel vormen samen de perfecte setting om de moderne, creatieve en gastronomische keuken van de chef-kok te ervaren.

 

Geniet van een romantisch diner of maaltijd met vrienden in ons gastronomische restaurant met Michelin-ster, gelegen op slechts een paar kilometer van Perpignan.

Restaurant Pascal Borrell - Banyuls-sur-Mer Pascal Borrell deed zijn ervaring op in de keukens van grote Franse sterrenrestaurants voordat hij terugkeerde naar zijn geboorteland: geboren in Perpignan in 1968, begon hij met scheikunde te studeren en besloot zich volledig te wijden aan zijn passie, koken. Hij koos vervolgens de hoofdstad van de gastronomie, Lyon, voor zijn leertijd en vertrok vervolgens om de sterren te ontdekken: Le Chapon Fin in Perpignan, Ledoyen in Parijs, met Jean-François Lemercier, en l’Arpège met Alain Passard, Jean Bardet in Tours , Le Réverbère in Narbonne…

Restaurant Pascal Borrell - Banyuls-sur-Mer

 

Pascal Borrell deed zijn ervaring op in de keukens van grote Franse sterrenrestaurants voordat hij terugkeerde naar zijn geboorteland: geboren in Perpignan in 1968, begon hij met scheikunde te studeren en besloot zich volledig te wijden aan zijn passie, koken. Hij koos vervolgens de hoofdstad van de gastronomie, Lyon, voor zijn leertijd en vertrok vervolgens om de sterren te ontdekken: Le Chapon Fin in Perpignan, Ledoyen in Parijs, met Jean-François Lemercier, en l’Arpège met Alain Passard, Jean Bardet in Tours , Le Réverbère in Narbonne…

Tourisme de Saint-Cyprien La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée  The Fork

Association Française des Maîtres Restaurateurs  Maîtres Cuisiniers de France

Tourisme de Saint-Cyprien    La Région Occitanie Pyrénées MéditerranéeThe Fork  Association Française des Maîtres RestaurateursMaîtres Cuisiniers de France

Restaurant Pascal Borrell - Banyuls-sur-MerUiteindelijk keert deze van oorsprong Catalaan terug naar zijn land waar zijn hart ligt: hij opent, samen met zijn vrouw Marie-France, restaurant Le Fanal, in Banyuls-sur-Mer, met uitzicht op de haven, aan een rotsachtige kust. waar hij zijn inspiratie uit put en vervolgens lokale vis en groenten uit de regio kookt en klassieke gerechten opnieuw bezoekt om ze alle hedendaagse charmes te geven.

Restaurant Pascal Borrell - Banyuls-sur-Mer

 

Zijn keuken, zijn talent en zijn ervaring werden in 2001 beloond met een Michelinster. In 2004 kende Gault & Millau hem de titel van beste regionale chef-kok toe en in 2016 de trofee Cuisine de la Mer.

Restaurant Pascal Borrell - Banyuls-sur-MerVanuit zijn ervaringen en zijn carrière bij de Compagnons du Tour de France, heeft chef-kok Borrell een grote knowhow en een constante zoektocht naar perfectie en nauwkeurigheid teruggebracht in zijn verfijnde gerechten, die hij combineert met een verlangen om te verrassen en nieuwe ontdekkingen te doen.

 

Smaak harmonieën: zo laat hij zijn talent stromen en drukt hij zijn creativiteit uit, door middel van regionale producten, vis uit de lokale visserij, om zich een genereuze en kleurrijke keuken voor te stellen, die van de Middellandse Zee…

Restaurant Pascal Borrell - Banyuls-sur-Mer

 

Vanuit zijn ervaringen en zijn carrière bij de Compagnons du Tour de France, heeft chef-kok Borrell een grote knowhow en een constante zoektocht naar perfectie en nauwkeurigheid teruggebracht in zijn verfijnde gerechten, die hij combineert met een verlangen om te verrassen en nieuwe ontdekkingen te doen.

 

Smaak harmonieën: zo laat hij zijn talent stromen en drukt hij zijn creativiteit uit, door middel van regionale producten, vis uit de lokale visserij, om zich een genereuze en kleurrijke keuken voor te stellen, die van de Middellandse Zee…

Restaurant Pascal Borrell

 

Restaurant gastronomique ***

 

18 Avenue Pierre Fabre
66650 Banyuls-sur-Mer

 

Tel. +33 4.68.98.65.88

 

Email

contact@pascal-borrell.com

 


www.pascal-borrell.com

 

Restaurant

Menu: 68.00 € tot 86118.00 €
Lunch menu: 32.00 € tot 42.00 €
A la carte: 38.00 € tot 68.00 €

 

Service:

ParkingRestaurant

 

Payments

Gesproken Talen:

Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans  English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels  Español - Spanish - Espagnole - Spanisch - Spagnolo - Spaans  Cataluña - Catalan - Katalonien - Catalana - Catalaans

 

Openingstijden Restaurant Pascal Borrell – Banyuls-sur-Mer:

– Lunchservice, alle dagen van 12:00 tot 14:00 

– Dinerservice,  alle dagen van 19:00 tot 22:00

Gault&Millau          Guide Petit Futé

Les Collectionneurs : Hôtels de charme et restaurants      MICHELIN Guide

Gault&Millau      Guide Petit Futé      Les Collectionneurs : Hôtels de charme et restaurants      MICHELIN Guide 

Equipments and Services: 

* Restaurant
* Publieke Parking
* Terras

* Gastronomique
* Faciliteiten voor mensen met beperking

Collioure
Collioure

Het mooie Collioure is een van de favoriete bestemmingen in Zuid-Frankrijk. Met de Pyreneeën, tuimelen in zee, de indrukwekkende haven, het kasteel, prachtige oude kerk, strand-side restaurants, smalle oude straatjes, bijou boetieks, kunstroutes en drie stranden, wat wilt u nog meer in een stad? Collioure is gemakkelijk de meest pittoreske kustplaats in Zuid-Frankrijk. Collioure werd voor het eerst geregeerd door de Feniciërs en de Grieken, zij dreven handel in de haven op de Noord-westelijke rand van de Middellandse Zee. Sinds die tijd is werden zij bezet door de Romeinen, Barbaren, Arabieren, Spanjaarden (minstens 4 keer) en tenslotte na het Verdrag van de Pyreneeën in 1659, door de Fransen. De tempeliers,bouwde het indrukwekkende kasteel van Collioure (Chateau-Royal) in de 12e eeuw en dit werd later gebruikt als residentie voor de koningen van Mallorca. Vandaag domineert het kasteel de ene helft van de haven. Aan de andere kant, staat de kerk van Notre-Dame-des-Anges, gebouwd in de 17e eeuw en beschikt over de sistinctive ronde klokkentoren, die vaak zo kenmerken in beelden en schilderijen van Collioure is afgebeeld. Aan het begin van de 20e eeuw onderging Collioure een invasie. Maar deze keer waren het kunstenaars - de zogenaamde fauvistische kunstenaars groep - die bestond uit, Matisse, Derrain, Rennie-McIntosh en Dufy. De uiteindelijke invasie kwam aan het eind van de jaren 1930 toen Catalaanse rebellen Franco's troepen vluchtte aan het eind van bittere burgeroorlog in Spanje. Hier op de begraafplaats is begraven Antonio Machado, gevierde dichter Catalaanse's die in een vluchtelingenkamp is overleden in het nabijgelegen Argeles-sur-Mer (Picasso poster 'Hommage aan Antonio Machado' wordt weergegeven in Collioure Musee d'Art Moderne). U kunt een zeer aangename dag doorbrengen in Collioure. Er zijn drie kleine stranden in Collioure rechts achter in de stad (zie Collioure Beach). De stranden worden gescheiden door de Kerk en het Kasteel en alles is omringd door de haven, dat is een bewijs van de maritieme geschiedenis van Collioure. Collioure maakt nog steeds een gezond leven uit haar gezouten ansjovis die allemaal worden geleverd in heel Frankrijk. Collioure is ook een prachtige oude stad, bezit talloze restaurants, boetiekjes en galeries. Er is ook een prachtige kunstroute door Collioure (zie Collioure Art Trail), waar je fotolijstjes gemonteerd op stelten vindt waardoor je heen kunt kijken en zie de scènes, geschilderd door beroemde inwoners van weleer. Op zondag is er een levendige markt...

 

Gran Jonquera Outlet & Shopping

Gran Jonquera
Outlet – Shopping

Bereikbaarheid:
vanuit Frankrijk, via de A9 / AP7, afrit nr. 2. Na de tol neemt u de afrit richting Figueres.

Bijzonderheid:
Op 5,5 km van de Franse grens vindt u Gran Jonquera Outlet & Shopping met fabriekswinkels en klassieke boetieks. Het gebouw, met zijn moderne architectuur, heeft veel dakramen. Winkels en diensten worden op twee niveaus ingezet. Ongeveer vijftig winkels bevinden zich naast een supermarkt, diverse restaurants en een ijssalon.

Producten:
er zijn meer dan 300 merken aanwezig. Een kleine bioscoop en een culturele ruimte, waar projecties over de geschiedenis van de regio worden vertoond, maken het aanbod compleet. We kunnen de aanwezigheid van Nike Factory Stores melden. Dagopvang voor kinderen vanaf 12 maanden. Onder de laatste openingen in Gran Jonquera, Little Marcel, Vidal homme, Un Jour ailleurs Paris, Smith and Buter (Calvin Klein, Japan Rags, Le Temps des Cerises, Pinko, Superdrive, etc.) en Urban Stores met Jacqueline de Jong, Only and Sons…

Restaurant Pascal Borrell

 

Restaurant gastronomique ***

 

18 Avenue Pierre Fabre
66650 Banyuls-sur-Mer

 

Tel. +33 4.68.98.65.88

 

Email

contact@pascal-borrell.com

 


www.pascal-borrell.com

 

Restaurant

Menu: 68.00 € tot 86118.00 €
Lunch menu: 32.00 € tot 42.00 €
A la carte: 38.00 € tot 68.00 €

 

Service:

ParkingRestaurant

 

Payments

Céret

Céret

Céret ligt in de uitlopers van de Pyreneeën, in het zuidoosten van Frankrijk. Het ligt aan de rivier de Tech. Ceret is beroemd om zijn Musee d’Art Moderne (Museum of Modern Art), waarin talrijke Picasso schilderijen, beeldhouwwerken en keramiek, waaronder de beroemde stierengevechten kom serie heeft. Het museum beschikt ook over schilderijen van Chagall, Matisse, Herbin, Soutine, veel Fauves en een paar impressionisten. De bovenste verdieping van het museum herbergt rondreizende tentoonstellingen. De Pont du Diable (Devil’s Bridge) is een enkele boog stenen brug gebouwd tussen 1321 en 1341. Met een enkele overspanning van 45,45 m, het was ten tijde van de bouw ’s werelds grootste boogbrug in termen van overspanning. Ceret is vooral beroemd om zijn kersen. De eerste van pluk van het seizoen wordt volgens plaatselijke traditie verstuurd aan de Franse president. Ceret organiseert ieder jaar een kers festival met rariteiten zoals kriekenbier en een kersenpit spugen wedstrijd. Het kersseizoen is tijdens het einde van april en mei. Ceret houdt ook een jaarlijkse stierenrennen festival, wat bekend staat als La Feria, waar jonge stieren (meestal met hun stompe hoorns) lopen door de straten bijeengedreven door een groep van hoogopgeleide Camargue ruiters en vrouwen. Jongeren aangevuurd door goedkope lokale wijn en het dragen van traditionele rode en gele Catalaanse outfits, achtervolgen de stier van achteren in een poging om de staart van de stier te vangen en vast te houden zolang ze kunnen. De feria wordt altijd gehouden in het weekend het dichtst bij de 14e juli, de bestorming van de Bastille. De zaterdagmarkt in Ceret is een hoogtepunt van de week en is een sociale gebeurtenis. Het is een bruisende, drukke markt, verkoop van vooral lokale producten. Verse groenten en fruit kraampjes staan naast de man die boudins (worsten) blanc en noir verkoopt. De olijvenstal is een ‘must see’, waar u kunt kiezen uit een groot scala aan gedroogde en gemarineerde olijven. De lokale kaasmakers verkopen alles van de heerlijke verse kazen. Ceret is een voortdurende traditie van een tehuis voor kunstenaars, vooral schilders en dichters. Pablo Picasso woonde in Ceret in het begin van de 20e eeuw en Cafe Pablo in de stad is aan hem gewijd. Het Grand Cafe, nog steeds vandaag de dag functioneel, is een ontmoetingsplaats voor vele bekende artiesten in het begin van de vorige eeuw. Henri Matisse en Amadeo Modigliani, en andere kunstenaars, bezochten dit etablissement…