Autoroutes

Routes in de Aude

 

Om u enigszins wegwijs te maken hebben wij voor u een lijst van diverse Auto (motor) en trein tochten (in en rondom de Aude) samengesteld in willekeurige volgorde wat plezier, kwaliteit, prijs en faam betreft.

Motorroutes

Hou jij ook van autorijden en leuke dingen doen? Trek erop uit en volg een van deze leuke autoroutes in de Aude.


Het land van de Katharen is doordrenkt van geschiedenis van een lang vervlogen religieuze sekte – de Katharen en relatief onontdekt tot nu toe. De Aude Valley – uitgesproken ‘Ode’ – ligt tussen Carcassonne, Narbonne en Perpignan, aan de noordoostelijke kant van de Pyreneeën en de Middellandse Zee – een prachtig kalksteen gebied, met dramatische kloven, prachtig berglandschap en gevarieerde wandelmogelijkheden. Dit land is uniek – de geologie wereldberoemd, haar verleden zo ongewoon met een middeleeuws verleden in verband met de Katharen religieuze sekten.

 

Waar u ook wandelt in dit prachtige land, overal zijn er herinneringen aan een voorbije manier van leven, door middel van haar indrukwekkende burchten en kastelen. Romeinen kenden de waarde en het strategisch belang van het gebied als goed, en we komen hun rentmeesterschap op elke hoek tegen. Zowel het landschap als het klimaat zijn zacht, het gebied heeft een diepgewortelde cultuur – geweven in elk deel van dit land. U passeert Katharen kastelen, u ervaartt de geschiedenis van de verschillende volkeren die hier hebben overleefd – Kelten, Spanjaarden, Romeinen en natuurlijk de Katharen zelf. Het is een onstuimig onafhankelijk gebied, haar volkeren maken deel uit van het oude land van Catalonië, met de volkeren in Noord-Spanje en Zuid-Frankrijk. Het lopen in een van de mooiste regio’s van Europa – nog zo geheim, nog zo onontdekt…

Wij hopen dat u net zo zult genieten als wij hebben gedaan! Voor goede tips staan wij altijd open voor aanvulling van de lijst.

Canal du Midi  Montolieu - Le seul Village du Livre du sud de la FranceLimouxin Tourisme

Pays de Carcassonnais Office du Tourisme Côte du Midi