Wandelen - Hiking

Sentier de Randonnée
Sur les Crêtes de l'Alaric -
Comigne

 

Sentier de Randonnée Sur les Crêtes de l'Alaric - Comigne Een wandeling van 13km, met 300m hoogteverschil, tijdsduur ca. 4 uur. Loop door de straten van het dorp richting het stadion, ten zuiden van het dorp.

 

Klim door het kreupelhout naar de GR 36. Na het domein van “Bouscat”, die u rechts laat liggen, neem de GR 36 naar links, in de richting van de markering ‘Signal’.

 Randozone.com est le premier site communautaire sur la randonnée pédestre, le trekking et les sports outdoor   FFRandonnée Occitanie       France-Randos propose des itinéraires de randonnées pédestres    Randos Balades

Sentier de Randonnée Sur les Crêtes de l'Alaric - Comigne Na 2,5 km linksaf neem het pad door de dwerg eiken, dwerggroei als gevolg van blootstelling aan sterke wind.

 

Volg het pad dat slingert door het dennenbos en de enorme aanwezigheid van een hulst, wat u zult verrassen met zijn grootte.

Sentier de Randonnée Sur les Crêtes de l'Alaric - Comigne Vervolgens neemt u het stenen muilezel spoor op het grondgebied van de Combe de Migère omringd door « aplombs » kalksteen.

 

Keer terug naar het dorp. Een wandeling niet aan te raden op een hete dag…

    Randonnée Pédestre VisuGPX            

Sentier de Randonnée Sur les Crêtes de l'Alaric - ComigneDe oorsprong van Comigne (Cominiano, cominhan, comignan) dateert uit de tijd van de Romeinse bezetting. Comigne wordt voor het eerst genoemd 951, in een document van paus Agapitus II, gericht aan Sonarius, abt van het klooster van St. Mary Orbieu (Lagrasse) als Villám Cuminiano.

Sentier de Randonnée Sur les Crêtes de l'Alaric - ComigneDe kerk van Comigne weer geciteerd in 1118 in een document van paus Gelasius II, met de opsomming van de bisdom kerken en eigendommen van het klooster van Lagrasse, waaronder de kerk van St. Mary Cominiano. Sinds de kruistochten tot de revolutie van 1789, behererden de abten van Lagrasse, Comigne…

Sentier de Randonnée Sur les Crêtes de l'Alaric - ComigneHet grondgebied van Piemonte Alaric in het hart van de Aude, aan de voet van de Corbières en Minervois strekt zich aan beide zijden van de rivier de Aude.

 

Wandel door dit gebied te voet of met de fiets en loop door de gevarieerde landschappen van de Alaric Mountain en geurende garrigue!

Sites Pays Cathare  Piémont d’Alaric Communauté de Communes  La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée  Qualité Tourisme Occitanie Sud de France  Mairie de Capendu

Sentier de Randonnée Sur les Crêtes de l'Alaric - Comigne
Sentier de Randonnée Sur les Crêtes de l'Alaric - Comigne
Sentier de Randonnée Sur les Crêtes de l'Alaric - Comigne

Gesproken Talen:
Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans  English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels

 

Openingstijden Sentier de Randonnée Sur les Crêtes de l’Alaric – Comigne:
– 01 januari t/m 31 december

Mairie de Comigne      Mairie de Douzens      Mairie de Blomac      Mairie de Capendu      Mairie Val-de-Dagne      Mairie de Moux

Kenmerken:

Afstand

– Afstand
– 13,5 km

Min. Hooogte

– Min. Hooogte
– 110 meter

Vertrek

– Vertrek
– Place du Château,
  Comigne

Type

– Type
– Lus

Max. Hoogte

– Max. Hoogte
– 600 meter

Hoogteverschil

– Hoogteverschil
– 411 meter

Tijdsduur

– Tijdsduur
– 4 uur

Gemarkeerd

– Gemarkeerd
– Ja

IGN verwijzing

– IGN verwijzing
– 2246O

Moeilijkheid

– Moeilijkheid
– Gemiddeld

GPS Coordinaten

– Coordinaten
– 43.170800/
2.579340

Download GPS Track

– Download GPS Track
Download GPS

Map

Sentier de Randonnée Sur les Crêtes de l’Alaric

 

Recreatie – Sporten – Wandelen – Hiken – Bergbeklimmen – Sneeuwwandelen

 

Vertrek:
Place du Château
11700 Comigne

 

Tel. +33 4.68.79.04.76

 

Email
mairiedecomigne@orange.fr

 

Wandelen - Hiking
www.piemont-alaric.fr