Limoux A.O.P.
Blanquette de Limoux

Sieur d'Arques -
Limoux

 

Sieur d'Arques - Limoux

Sieur d’Arques is opgericht in 1946 en werd vernoemd naar graaf Sieur d’Arques, een edelman die in de 16e eeuw het gebied rond Limoux beheerde. Het wijnhuis combineert moderne technologie met een gezond respect voor traditie en kennis opgedaan in het verleden.

 

Het wijnhuis kan beschouwd worden als een pioneer als het gaat om hoge kwaliteit van het product en gebruik van wijnbouw technieken.

    Sites Pays Cathare    Les Citadelles du Vertige    La Région Occitanie Pyrénées Méditerranée    Qualité Tourisme Occitanie Sud de France    Grands Sites Occitanie Sud de France

Sieur d'Arques - Limoux

In het heerlijke Franse zuiden, op 25 kilometer van Carcassonne, ligt de Cave des Vignerons du Sieur d’Arques. Een grote coöperatie – 2800 hectare – die veel betekend heeft voor de ontwikkeling van kwaliteitswijnen in deze streek, de Limoux.

 

De coöp richtte zich vooral op het vinden van optimale locaties voor wijngaarden. Plekken waar alles samenkomt voor goede wijnbouw: microklimaat, bodem en ligging.

Sieur d'Arques - Limoux
Sieur d'Arques - Limoux

 

Sieur d'Arques - Limoux Gelukkig hebben ze in de Limoux niet te klagen over mogelijkheden voor het telen van rijpe, gezonde druiven.

 

Het klimaat is er heel gunstig, met invloeden van de Pyreneeën, de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Dat geeft, samen met verschillende bodemsoorten, voldoende afwisseling om blauwe én witte druiven goed te kunnen verbouwen.

 

Sieur d’Arques maakt dan ook – naast de mousserende wijnen waar deze coöperatie bekend om staat – zowel verfijnd wit van chardonnay als opwekkend rood van pinot noir.

Sieur d'Arques - LimouxIets anders waar dit ambitieuze bedrijf mee aan de weg timmert, is de jaarlijkse wijnveiling Toques et Clochers. Daarbij worden wijnen op vat verkocht aan de hoogste bieder; de opbrengst gaat naar het onderhoud van 42 historische klokkentorens in de Limoux. De veiling is inmiddels niet alleen een mooie traditie, maar ook een groot feest, waaraan grootheden uit de gastronomische en wijnwereld meedoen.

      Limouxin Tourisme   Vins AOP de Limoux       la Communauté de communes du Limouxin     Blanquette de Limoux

Sieur d'Arques - LimouxBlanquette de Limoux’ is een aparte benaming die mee lift onder de AOC Limoux en een schuimwijn (champagnemethode) betreft die gemaakt mag worden vlakbij het hoger gelegen plaatsje `Limoux’.

 

Het is één van de eerste Franse AOC’s die sinds 1929 een geografische afbakening heeft en in 1938 zijn eigen AOC kreeg. Blanquette de Limoux wordt hoofdzakelijk gemaakt van de `Mauzac’ druif (minimum 90%), aangevuld met Chardonnay en Chenin Blanc. Het verschil met een `Crémant de Limoux’ is dat die met 70% Mauzac en 30% Chardonnay wordt gemaakt, voor de rest is de productiemethode dezelfde.

Sieur d'Arques - LimouxDe verschillende druiven worden eerst apart tot wijn vergist en pas daarna samengevoegd om hun tweede gisting op fles, zoals Champagne, door te maken.

 

Na minimum 9 maanden mogen ze dan verder verkoopsklaar worden gemaakt en zijn ze verhandelbaar in zowel wit als rosé. Het zijn allebei veelvuldige winnaars van een `Coup de coeur’ in de bekende `GuideHachette’ en van vele medailles en onderscheidingen! Kwaliteit meteen grote K!…

Sieur d'Arques - Limoux
Sieur d'Arques - Limoux

Gesproken Talen:
Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans 
English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels  

 

Openingstijden Sieur d’Arques – Limoux:
– Neem deel aan een unieke ervaring – beleef de geschiedenis van de eerste mousserende wijn in de wereld.
– Bij uw bezoek, zult u het geheim van hoe deze uitzonderlijke wijnen worden gemaakt ontdekken, het combineren van het beste van tradities en de nieuwste vinificatie technieken.
– Het bezoek wordt afgesloten met een proeverij met een aantal van onze wijnen en waarin uw gids u zal helpen nieuwe geuren en smaaksensaties te laten ontdekken.
– Rondleidingen in juli en augustus:
– maandag t/m zaterdag: 10:30 & 15:00 & 17:00 
– zondag: 10:30
– Bezoeken zijn mogelijk op afspraak het gehele jaar door.
– Informatie en reserveringen: + 33 4.68.74.63.00

   Mairie de Cournanel       Mairie de Pieusse       Mairie de Magrie       Mairie de Saint-Polycarpe       Mairie d'Alet-les-Bains       Mairie de Cépie

Equipments and Services: 

* Parking
* Diervriendelijk
* Groepen welkom

* Dégustation
* Shop

Sieur d’Arques

 

Caveaux et Domaines

 

Les Vignerons du Sieur d’Arques
Avenue du Mauzac
11300 Limoux

 

Tel. +33 4.68.74.63.00

 

GPS

Lat. 43° 07′ 2. 63″

Lon. 2° 21′ 8. 69″

 

Email
contact@sieurdarques.com

 

Website
www.sieurdarques.com

 

Witte wijn  Rode wijn  Rosé Blanquette, Mousserende wijn

Witte Wijn: 6.90 € tot 17.50 €
Rosé: 6.70 € tot 15.90 €
Rode Wijn: 6.70 € tot 15.90 €
Blanquette et Crémant Méthode: Traditionnelle 9.30 € tot 29.00 €
Ancestrale 8.10 €

 

Service:

ParkingFietsvriendelijkDiervriendelijkDégustation

 

Payments