Sport123

Sport

 

Om u enigszins wegwijs te maken hebben wij voor u een lijst van diverse Sport mogelijkheden (in en rondom de Aude) samengesteld in willekeurige volgorde wat plezier, kwaliteit, prijs en faam betreft.

 

“Een lichamelijke bezigheid ter ontspanning of als beroep met een spel- of wedstrijdelement, waarbij conditie en vaardigheid vereist zijn.”

Sport125Sport kan op een krachtige manier bijdragen aan een fatsoenlijke samenleving. Kinderen van alle etniciteiten hebben bij bijvoorbeeld voetballen samen maar één doel: goed voetballen. Bij het nastreven van dat gezamenlijke doel moeten kinderen zich inzetten, leren incasseren, leren kritiek verdragen, leren samenwerken, etc..

 

Sport verbindt en verbroedert. Het zorgt voor meer begrip en respect voor elkaar, en daarmee voor een beter evenwicht in de samenleving, wat we juist nu goed kunnen gebruiken. Deelnemen aan sport betekent vaak ook deelnemen aan de maatschappij.

 

Sport bepaalt mede wie we zijn, wat we doen, waar en wanneer. En vooral ook, met wie we dat doen. De mogelijkheden om mensen te ontmoeten met sport wordt ook wel de verbindingshypothese genoemd. Sportverenigingen spelen daarbij een cruciale rol en zijn een ontmoetingsplek voor allerlei mensen. Het geeft mensen een plek in de maatschappij.

Wij hopen dat u net zo zult genieten als wij hebben gedaan! Voor goede tips staan wij altijd open voor aanvulling van de lijst.

Fédération Française de Cyclisme (FFC)  Fédération Française de Golf

Fédération Française de Canoë Kayak et Sports de Pagaie     Fédération Française d'Équitation