Wandelen - Hiking

Wandelen, Hiking

 

Om u enigszins wegwijs te maken hebben wij voor u een lijst van diverse Wandel mogelijkheden (in en rondom de Aude) samengesteld in willekeurige volgorde wat plezier, kwaliteit, prijs en faam betreft.

Of het nu een aangename, ontspannen rondwandeling op-klim vrije paden of een fysiek veeleisende tocht op smalle, kronkelende steigende paden betreft: de regio rond Aude, heeft alle juiste ingrediënten voor een geweldige wandelvakantie. Op vele uitstekende lange afstand wandelpaden en talrijke korte rondwandelingen kunt u kastelen, forten, grotten en kloven, wijnvelden van beroemde wijnen zien en genieten van heerlijke gerechten.

Wandelen

Als je van plan bent om niet langer dan één dag een wandeling in de natuur, langs weiden, door bossen en over bergpaden te maken, dan sta je op het punt om te gaan hiken. Van het Engelse “to hike” – wandelen. Het is een activiteit die erg lijkt op wandelen, maar behalve de kortere tijdsduur, ligt de aandacht niet op het landschap maar op het technisch-sportieve element van de wandeling zelf.

 

Als je in plaats daarvan een echte wandelaar bent en je zit te denken aan een meerdaagse tocht over bergpaden, bergzadels en ravijnen, met meerdere haltes en overnachtingen in berghutten, bivakken of tenten, dan ben je op zoek naar een trekking. Van het Engelse “to trek” ofwel “een lange reis maken”. Deze term verwijst naar wandeltochten die meerdere dagen in beslag nemen en die de ideale optie vormen om terug te keren naar de langzame ritmes die je alleen met het wandelen kunt ervaren. Opvallend is het feit dat Engelstaligen liever de term “backpacken” voor dit soort activiteit gebruiken, juist om de traagheid die kenmerkend is voor een lange tocht met rugzak te benadrukken.

 

Zoals je kunt zien, is het verschil tussen de twee activiteiten eigenlijk heel subtiel. Het wordt in wezen bepaald door de duur en de instelling waarmee men deze ervaring benadert.

Wij hopen dat u net zo zult genieten als wij hebben gedaan! Voor goede tips staan wij altijd open voor aanvulling van de lijst.

Randozone.com est le premier site communautaire sur la randonnée pédestre, le trekking et les sports outdoor 

Randonnée Pédestre VisuGPX        Randos Balades